Nabeschouwing finale Squash Eredivisie

Gisteravond zijn de finales van de Squash Eredivisie gespeeld. GC Biotech SquashTime won in Eindhoven van MeerSquash en bekroonde hun sterke seizoen met de landstitel! In Hoofddorp won Grant Thornton Victoria van MeerSquash. De nummer drie van de competitie won daarmee alsnog de Heren Eredivisie. De play-offs en finales hebben voor een spannend einde gezorgd in een verkortte competitie.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Finale Heren Eredivisie

MeerSquash Hoofddorp 4 – 6 Grant Thornton Victoria Rotterdam (LIVESTREAM)

In Hoofddorp werd om de landstitel in de Heren Eredivisie gestreden tussen MeerSquash en Victoria. De tribune in Hoofddorp zat gezellig vol en ook vanuit Rotterdam waren de nodige supporters aanwezig. Er hing een mooie sfeer voor een spectaculaire finale!

 

In de eerste wedstrijd speelde Ravelli tegen Schweertman. Ravelli wist de stand gelijk te houden na een verrassende 11-4 overwinning in game twee. Ook in de derde game kwam Ravelli met 7 punten nog in de buurt van Schweertman. Na vier games kon de Rotterdammer met 1 – 3 de eerste wedstrijd voor Victoria binnenslepen. In de hoofdwedstrijd stonden twee wereldtoppers opgesteld. Coll speelde daarin tegen Golan. Coll verkeerd al een aantal maanden in zijn beste vorm ooit en dat liet hij ook in deze finale weer zien. Golan verloor met 0 – 3 maar kon er met name in game twee (11-9) voor de toeschouwers nog een interessante partij van maken. Beide teams hadden een wedstrijd gewonnen en dus werd het kampioenschap in wedstrijd drie beslist. Bennet stond daarin een zware klus te wachten tegen Bonmalais. De Fransman bleek echter in de eerste game al van een hoger niveau te zijn dan Bennet (4-11). In drie games haalde Bonmalais het kampioenschap binnen voor Victoria.

 

1: Paul Coll ENG (PSA#1) 3 – 0 Borja Golan SPA (PSA#41) (LIVESTREAM)

2: Dylan Bennet NED (SBN#3) 0 – 3 Sebastien Bonmalais FRA (PSA#36) (LIVESTREAM)

3: Bart Ravelli NED (SBN#16) 1 – 3 Piëdro Schweertman NED (SNB#1) (LIVESTREAM)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

Dames Eredivisie

GC Biotech SquashTime Eindhoven 2 – 9 MeerSquash Hoofddorp (LIVESTREAM)

In Eindhoven werd de finale van de Dames Eredivisie gespeeld tussen SquashTime en MeerSquash. De bezoekers waren genoodzaakt sterspeelster Nele Gilis op het laatste moment te vervangen voor Renske Huntelaar. SquashTime werd hierdoor direct de favoriet voor de titel.

 

De eerste finale wedstrijd ging tussen Nohar en Huntelaar. Huntelaar heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld met een paar sterke wedstrijden in de Dames Eredivisie. In de finale liet ze zien dat ze met het niveau van Nohar mee kan. Er waren wel vijf games nodig om tot een winnaar te komen en in drie games moest meer dan 11 punten gescoord worden. Nohar bleef echter kalm en trok de overwinning naar zich toe door game vier en vijf te winnen. Door de blessure van Gilis moest Fritsche in de hoofdwedstrijd tegen Evans squashen. Dat was een lastige opgave en Evans bleek van een veel hoger niveau te zijn. Evans won binnen een kwartier met 3-0 van Fritsche waardoor het kampioenschap al beslist was. In wedstrijd drie speelde Van der Heijden tegen Markus. In de eerste game (11-7) leek Markus nog goed mee te kunnen met het niveau van Van der Heijden. Uiteindelijk won Van der Heijden toch met 3-0 waardoor ze haar Eredivisie seizoen afsloot met zeven overwinningen in acht wedstrijden.

 

1: Tesni Evans WLS (PSA#14) 3 – 0 Gabi Fritsche NED (SBN#25) (LIVESTREAM)

2: Milou van der Heijden NED (PSA#50) 3 – 0  Elfi Markus NED (SBN#49) (LIVESTREAM)

3: Naomi Nohar NED (PSA#188) 3 – 2 Renske Huntelaar NED (SBN#46) (LIVESTREAM)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen