Voorbeschouwing finale Squash Eredivisie

Komende dinsdagavond wordt in de Heren- en de Dames Eredivisie gestreden om de landstitel. De finale van de Heren Eredivisie wordt in Hoofddorp gespeeld en gaat tussen MeerSquash en Grant Thornton Victoria. De Dames Eredvisie finale vindt plaats in Eindhoven en gaat tussen SquashTime en MeerSquash. Meerdere wereldtoppers worden opgesteld en dus komen alle vier de teams met vrijwel de sterkste opstelling mogelijk! Beide wedstrijden zijn vanaf 19:30 uur live te zien via de Livestreams.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Finale Heren Eredivisie

MeerSquash HoofddorpGrant Thornton Victoria Rotterdam (LIVESTREAM)

In Hoofddorp strijden MeerSquash en Victoria om het landskampioenschap in de Squash Eredivisie! Het beloofd een spectaculaire squash avond te worden want drie spelers uit de PSA top-45 en drie spelers uit de SBN top-20 staan opgesteld!

 

In de finale komen Ravelli en Schweertman als eerste in actie. Ravelli heeft een onwijs sterk seizoen achter de rug waarin hij zes van zijn zeven wedstrijden won. Of de vorm goed genoeg is om Schweertman te verslaan valt echter te bezien. Ook Schweertman heeft een goed seizoen gespeeld en in onderlinge wedstrijden heeft Schweertman 14 van de 15 keer gewonnen. Waar Victoria in de openingswedstrijd de favorieten rol heeft geldt dat in de tweede wedstrijd voor MeerSquash. Daarin speelt Paul Coll tegen Borja Golan. In internationaal verband heeft Coll de laatste jaren meerdere keren van Golan gewonnen. De laatste overwinning van Golan op Coll komt uit 2015, dat was ook in de Squash Eredivisie. Het kan maar zo gebeuren dat de laatste wedstrijd in de Finale van de Heren Eredivisie met een 3-3 stand van start gaat. Dan wordt het voor Bennet een zware klus om het kampioenschap voor MeerSquash binnen te halen. Bennet speelt in wedstrijd drie tegen Bonmalais die op plek 36 staat van de PSA ranking. Niet eerder stonden deze spelers tegenover elkaar op de baan dus wellicht kan Bennet verrassen. Al met al beloofd het een spannende strijd te worden om de titel!

 

1: Paul Coll ENG (PSA#1) – Borja Golan SPA (PSA#41)

2: Dylan Bennet NED (SBN#3) – Sebastien Bonmalais FRA (PSA#36)

3: Bart Ravelli NED (SBN#16) – Piëdro Schweertman NED (SNB#1)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

Dames Eredivisie

GC Biotech SquashTime EindhovenMeerSquash Hoofddorp (LIVESTREAM)

Op het centercourt van SquashTime wordt dinsdagavond de finale van de Dames Eredivisie gespeeld. SquashTime speelt met dezelfde opstelling als in de halve finale terwijl MeerSquash dit keer wel met Gilis hun sterkste speelster opstelt. In in ieder geval twee wedstrijden lijkt het niveau verschil minimaal en dus heeft deze wedstrijd de potentie om een echte finale te worden met spannende partijen!

 

In de eerste wedstrijd staan twee speelsters opgesteld die twee weken geleden ook al in Eindhoven in actie kwamen. Evans liet toen zien dat zij in haar beste vorm verkeerd want ze won vier van haar vijf EK wedstrijden. Gilis kwam slechts twee keer in actie maar won beide keren overtuigend. In internationaal verband won Evans drie van de vier wedstrijden van Gilis, die ene overwinning van Gilis was echter wel de laatste ontmoeting tussen deze twee speelsters en dus is niet te zeggen wie de favoriet is. De tweede wedstrijd wordt ook een belangrijke. Nohar speelt tegen Markus en ook deze keer is een uitslag niet te voorspellen. Sinds september 2021 kwamen deze speelsters vier keer tegen elkaar in actie en drie keer was Nohar de sterkste. Tot slot is het aan Van der Heijden en Fritsche om te bepalen wie het kampioenschap wint. Van der Heijden lijkt in deze wedstrijd als beste Nederlandse speelster op voorhand de favoriet. Uiteraard kan Fritsche verrassen en de partij winnen.

 

1: Tesni Evans WLS (PSA#15) – Nele Gilis BEL (PSA#11)

2: Milou van der Heijden NED (PSA#50) – Gabi Fritsche NED (SBN#25)

3: Naomi Nohar NED (PSA#188) – Elfi Markus NED (SBN#49)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen