Voorbeschouwing play-offs Squash Eredivisie

Afgelopen woensdagavond werd door acht teams gestreden om kwalificatie voor de finale van de play-offs. MeerSquash wist zich bij zowel de Heren als de Dames te plaatsen voor de finales. In de Dames Eredivisie zal SquashTime hun tegenstander zijn terwijl het Heren team van MeerSquash het tegen Victoria op zal nemen. De finales worden op dinsdag 10 mei gespeeld en zijn live te volgen!

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Heren Eredivisie

MeerSquash Hoofddorp 6 – 4 Coulisse / Twente (LIVESTREAM)

In Hoofddorp ontving MeerSquash Coulisse / Twente als tegenstander. In drie aantrekkelijke wedstrijden bleek de thuisploeg uiteindelijk de sterkste. De play-off avond werd geopend door Dubbeldam en Mols. Dubbeldam was drie leuke games telkens net te sterk voor zijn tegenstander, hij won met 11-8, 11-9 en 11-8 waardoor de wedstrijd in 3-0 eindigde. Daarna speelde Mueller tegen Matthew en dat leverde wederom een leuke wedstrijd op. Alle vier de games zaten beide spelers bij elkaar in de buurt. Het verschil was telkens maximaal vier punten en uiteindelijk won Mueller met 3 – 1. In de laatste wedstrijd speelde Coll tegen Rosner. De eerste twee games waren met 11-8 behoorlijk spannend. In game drie liet Coll echter zijn klasse zien. Hij won met 11-4 waardoor de wedstrijd met 3-0 beslist werd.

 

1: Paul Coll ENG (PSA#1) 3 – 0 Simon Rosner DUI LIVESTREAM

2: Nicolas Mueller CH (PSA#21) 3 – 1 Nick Matthew ENG LIVESTREAM

3: Hjalmer Mols NED (SBN#159) 0 – 3 Tjeu Dubbeldam NED (SBN#8) LIVESTREAM

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jason Morris

Houtrust Squash WoonCompany 0 – 9 Grant Thornton Victoria (LIVESTREAM)

In Den Haag speelde Houtrust en Victoria tegen elkaar om een plekje in de finale. Twee weken geleden speelde deze teams nog een ontzettend spannende wedstrijd in de laatste competitieronde. Helaas kon Houtrust door blessures niet opnieuw over de sterkste opstelling beschikken. Des ondanks zat de sfeer er goed in en werd een leuke squashavond gespeeld voor een volle tribune. In de eerste wedstrijd speelde Mulderij tegen Wagenaar. Wagenaar was op voorhand favoriet en het lukte hem om die rol waar te maken. Alle drie de games hielt hij Mulderij op minstens zes punten afstand waardoor de partij in 0 – 3 eindigde. In de hoofdwedstrijd speelde Vidal tegen Solnicky en ook in deze wedstrijd was Victoria de sterkste. Solnicky won twee games met 11-5 en een zelfs met 11-2 waardoor ook deze wedstrijd in 0-3 eindigde en de finale plaats voor Victoria binnen was. De laatste wedstrijd ging tussen Ter Sluis en Schweertman. Twee weken geleden kon Ter Sluis nog verrassen met een 13-15 overwinning in de eerste game en ook nu kwam hij enigszins in de buurt van een verrassing. Schweertman hield echter in drie games stand waardoor deze laatste wedstrijd in 0 – 3 eindigde.

1: Nilo Vidal SPA (PSA#204) 0 – 3 Jakub Solnicky CZ (PSA#114) LIVESTREAM

2: Marc ter Sluis NED (SBN#12) 0 – 3 Piëdro Schweertman NED (SBN#1) LIVESTREAM

3: Jeroen Mulderij NED (SBN#46) 0 – 3 Joris Wagenaar NED (SBN#17) LIVESTREAM

 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Jos Aarts

Dames Eredivisie

Grant Thornton Victoria Rotterdam 3 – 6 MeerSquash Hoofddorp (LIVESTREAM)

In Rotterdam ontving Victoria MeerSquash. Eerder dit seizoen wist MeerSquash al in Rotterdam te winnen en dus had het team uit Hoofddorp goede hoop op een zelfde resultaat. De wedstrijd eindigde uiteindelijk net als in november in 3 – 6 waardoor de Dames van MeerSquash zich voor de finale van de Squash Eredivisie hebben geplaatst. In de eerste wedstrijd maakte Huisman haar debuut in de Eredivisie, door blessures moest zij invallen en dat was een mooie ervaring. Haar tegenstander Huntelaar bleek echter direct van een te hoog niveau te zijn. De eerste twee games eindigde in 2 – 11 en in de laatste game speelde Huntelaar rustig richting de eerste overwinning van de avond. In de tweede wedstrijd moest Permentier aan de bak tegen Fritsche om de stand gelijk te trekken. Samen maakte beide speelsters er een aantrekkelijke wedstrijd van want in alle drie de games zaten ze qua punten dicht bij elkaar. Permentier bleek telkens net de sterkste waardoor zij met 3 – 0 won. In de laatste wedstrijd speelde Maas tegen Markus. Beide speelsters kwamen al meerdere keren in actie dit seizoen maar deze wedstrijd was echt bepalend. In de eerste game was Markus duidelijk de sterkste maar daarna lag het niveau dichter bij elkaar. Game twee eindigde in 8 – 11 en game drie zelfs in 10 – 12. Een aantrekkelijke partij eindigde wederom in 0 – 3 waardoor MeerSquash met 3 – 6 won.

 

1: Juliette Permentier NED (PSA#201) 3 – 0 Gabi Fritsche NED (SBN#21) LIVESTREAM

2: Eva Maas NED (SBN#56)  0 – 3 Elfi Markus NED (SBN#49) LIVESTREAM

3: Ruby Huisman NED (SBN#135) 0 – 3 Renske Huntelaar NED (SBN#48) LIVESTREAM 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

GC Biotech SquashTime Eindhoven 9 – 2 Houtrust Squash WoonCompany (LIVESTREAM)

SquashTime speelde woensdagavond met zo ongeveer de sterkste opstelling mogelijk. Houtrust lukte dat helaas niet maar ondanks dat werden meerdere aantrekkelijke wedstrijden gespeeld. De avond werd geopend door Nohar en Thiel. Nohar was in deze wedstrijd met afstand de beste speelster en dat was in de eerste game het duidelijkst zichtbaar, die eindigde namelijk in 11 – 2. Daarna kon Thiel wel enige tegenstand bieden waardoor game twee en drie in 11 – 5 eindigde. In de hoofdwedstrijd kwamen twee PSA speelsters in actie. Ondanks het niveau verschil werd dit een aantrekkelijk pot. Evans won de eerste twee games relatief eenvoudig maar game drie was ontzettend spannend. Uiteindelijk eindigde de derde game in 14 – 12 waardoor Evans met 3 – 0 won. Wedstrijd drie was de top wedstrijd van deze avond. Met Van der Heijden en Soini kwamen twee speelsters uit de PSA top-50 in actie! Dit was de enige halve finale wedstrijd waar vijf games nodig waren om tot een winnaar te komen en twee games eindigde in 13 – 11. Uiteindelijk was Van der Heijden met 3 – 2 te sterk waardoor de wedstrijd tussen SquashTime en Houtrust in 9 – 2 eindigde.

1: Tesni Evans WLS (PSA#14) 3 – 0 Millie Tomlinson ENG (PSA#84) LIVESTREAM

2: Milou van der Heijden NED (PSA#47) 3 – 2 Emilia Soini FIN (PSA#45) LIVESTREAM

3: Naomi Nohar NED (PSA#188) 3 – 0 Karin Thiel NED (SBN#18) LIVESTREAM

Aangewezen SBN scheidsrechter: Valerie Verworst

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen