Voorbeschouwing play-offs Squash Eredivisie

Komende woensdag staat de eerste ronde in de play-offs van de Squash Eredivisie op het programma! De nummers één spelen tegen de ploegen die vierde eindigde terwijl plek twee de nummers drie thuis ontvangt. Bij zowel de heren als de dames worden twee wedstrijden gespeeld. Alle wedstrijden te zien via de Livestream! In de Dames Eredivisie speelt Victoria thuis tegen MeerSquash en SquashTime ontvangt Houtrust in eigen huis. Bij de Heren speelt MeerSquash thuis tegen Coulisse / Twente en speelt Houtrust thuis tegen Victoria.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Heren Eredivisie

MeerSquash HoofddorpCoulisse / Twente (LIVESTREAM)

Een paar weken geleden werd deze wedstrijd nog als mogelijke finale bestempeld maar dankzij een krankzinnige slotronde in de Heren Eredivisie zijn MeerSquash en Twente al in de halve finale tot elkaar veroordeeld. Uit de vorige ontmoeting kunnen nauwelijks conclusies getrokken worden. De wedstrijd eindigde toen in 6 – 6 en bovendien zijn de opstellingen nu compleet anders. In de eerste wedstrijd speelt Dubbeldam tegen Mols. Dubbeldam lijkt deze wedstrijd eenvoudig te moeten winnen maar in de vorige ontmoeting tussen deze spelers, in april 2021, eindigde alle vier de games in 11-9. Wanneer Mols boven zijn niveau uitstijgt kan er wellicht een verrassende uitslag neergezet worden. De tweede wedstrijd van de avond gaat tussen Coll en Rosner. Coll is dit seizoen onverslaanbaar en bovendien de beste speler van de wereld. De overwinning lijkt daardoor vrijwel zeker naar Coll te gaan waardoor de laatste wedstrijd cruciaal wordt. In die laatste wedstrijd speelt Mueller tegen Matthew, twee spelers die niet ver van elkaar vandaan staan op de PSA-ranking. Beide spelers hebben dit seizoen niet verloren en verkeren momenteel in uitstekende vorm. De beslissende wedstrijd om een plek in de finale beloofd ontzettend spannend te worden.

 

1: Paul Coll ENG (PSA#1) – Simon Rosner DUI

2: Nicolas Mueller CH (PSA#21) – Nick Matthew ENG

3: Hjalmer Mols NED (SBN#159)- Tjeu Dubbeldam NED (SBN#8)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jason Morris

Houtrust Squash WoonCompanyGrant Thornton Victoria (LIVESTREAM)

In Den Haag spelen Houtrust en Victoria tegen elkaar om een plekje in de finale. Twee weken geleden eindigde de wedstrijd tussen deze ploegen nog in 6-7 voor Houtrust. In de vorige speelronde kwamen beide ploegen met de sterkste opstelling die mogelijk is. Voor de halve finales gaat dat mede door blessures helaas niet lukken. In de openingswedstrijd spelen Mulderij en Wagenaar tegen elkaar. Wagenaar lijkt hier op voorhand de favoriet omdat hij bijna 30 plaatsen hoger staat op de SBN ranking. Daarnaast heeft Wagenaar vijf keer eerder van Mulderij gewonnen, echter werd de laatste confrontatie tussen deze twee spelers met 3-2 door Mulderij gewonnen. Wellicht is een nieuwe verrassing mogelijk. In de hoofdwedstrijd speelt Vidal tegen Solnicky. Ook deze wedstrijd is Victoria op voorhand de favoriet. Solnicky heeft met drie overwinningen een ijzersterk seizoen achter de rug en is op basis van de PSA-ranking een betere speler. Tot slot wordt de eindstand bepaald door Ter Sluis en Schweertman. Twee weken geleden speelden zij al tegen elkaar en toen won Schweertman overtuigend met 1 – 3. Een nieuwe overwinning lijkt daardoor waarschijnlijk!

1: Nilo Vidal SPA (PSA#204) – Jakub Solnicky CZ (PSA#114)

2: Marc ter Sluis NED (SBN#12) – Piëdro Schweertman NED (SBN#1)

3: Jeroen Mulderij NED (SBN#46) – Joris Wagenaar NED (SBN#17)

 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Jos Aarts

Dames Eredivisie

Grant Thornton Victoria RotterdamMeerSquash Hoofddorp (LIVESTREAM)

De eerste halve finale in de Dames Eredivisie gaat tussen Victoria en MeerSquash. Victoria is dit seizoen het sterkste team in de competitie geweest maar kan helaas niet over de beste spelers beschikken. MeerSquash is daardoor op voorhand de favoriet om de finale te halen. In de eerste wedstrijd komt een debutant in actie voor Victoria, Huisman speelt haar eerste wedstrijd in de Squash Eredivisie tegen Markus. Markus staat bijna 100 plaatsen hoger op de SBN ranking en zou daarom redelijk eenvoudig moeten kunnen winnen. In de hoofdwedstrijd speelt Permentier tegen Gilis die alweer haar achtste wedstrijd van het seizoen speelt. Ook in deze partij heeft MeerSquash veruit de sterkste speelster opgesteld. Gilis staat bijna 190 plaatsen hoger op de PSA ranking en verkeerd daarnaast in een uitstekende vorm. Tot slot gaan Fritsche en Maas de eindstand bepalen. Nooit eerder stonden deze speelsters in competitieverband tegen elkaar op de baan. Op voorhand lijkt Fritsche de sterkste waardoor de wedstrijd tussen Victoria en MeerSquash maar zo in 0 – 9 kan eindigen.

 

1: Juliette Permentier NED (PSA#201) – Nele Gilis BEL (PSA#12)

2: Eva Maas NED (SBN#56)  – Gabi Fritsche NED (SBN#21)

3: Ruby Huisman NED (SBN#135) – Elfi Markus NED (SBN#49)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

GC Biotech SquashTime EindhovenHoutrust Squash WoonCompany (LIVESTREAM)

In Eindhoven spelen SquashTime en Houtrust tegen elkaar om een plek in de finale van de Dames Eredivisie. In de vorige ontmoeting eindigde de wedstrijd in 9 – 2 voor SquashTime maar deze wedstrijd lijkt spannender te worden. In de hoofdwedstrijd speelt Evans tegen Tomlinson en hierin is SquashTime waarschijnlijk wel wederom de sterkste. Op 16 februari speelde Evans en Tomlinson nog tegen elkaar en toen won Evans met 3 – 0 zonder dat ze echt onder druk werd gezet. De tweede wedstrijd is tussen Nohar en Thiel. Thiel heeft pas één eerdere wedstrijd gespeeld in de Eredivisie en die ging verloren. Thiel staat wel vier plaatsen hoger op de SBN ranking en dus lijkt de kans reëel dat zij haar eerste overwinning op een bijzonder belangrijk moment binnenhaalt. Tot slot spelen Van der Heijden en Soini tegen elkaar. Deze speelsters staan slechts twee plekken van elkaar verwijdert op de PSA-ranking en dus kan de wedstrijd alle kanten op gaan. Deze partij kan beslissend zijn en dat zou een ontzettend spannende wedstrijd op leveren.

 

1: Tesni Evans WLS (PSA#14) – Millie Tomlinson ENG (PSA#84)

2: Milou van der Heijden NED (PSA#47) – Emilia Soini FIN (PSA#45)

3: Naomi Nohar NED (PSA#188) – Karin Thiel NED (SBN#18)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Valerie Verworst

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen