Nabeschouwing speelronde  7 Heren Eredivisie

Afgelopen woensdagavond is een van de spannendste avonden ooit in de Squash Eredivisie afgewerkt! Toen alle wedstrijden gespeeld waren bleek dat MeerSquash op de eerste plaats is blijven staan. Houtrust, Squash Ridderkerk, Victoria en Coulisse / Twente eindigden alle vier met 60 punten. Na een berekening van het gamesaldo bleek Squash Ridderkerk naast een plek in de play-offs te eindigen.

Houtrust slaagde erin om in Rotterdam van Victoria te winnen met 6 – 7. Daardoor is Houtrust Victoria voorbij gegaan in de stand. In Hellendoorn won Twente met 9-0 van Squash Almere waardoor de benodigde 12 punten werden binnen gehaald. MeerSquash verloor met 4 – 8 van Ridderkerk maar pakte wel de nodige punten om de eerste plaats te behouden. CS Drachten won de tweede wedstrijd van het seizoen door Squash City met 5 – 9 te verslaan.

 

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Grant Thornton Victoria 6 – 7 Houtrust Squash WoonCompany (LIVESTREAM)

Houtrust moest vier punten inhalen om Victoria voorbij te gaan in de stand en dat is gelukt! Houtrust won met 6 – 7 en kwam daarmee op een totaal van 60. Door de overwinning is Houtrust op onderling resultaat op de tweede plek gekomen. In de play-offs zullen beide ploegen weer tegen elkaar spelen, dan is de wedstrijd in Den Haag.

 

In de openingswedstrijd speelde Schweertman tegen Ter Sluis. Die laatste wist te verrassen door de eerste game met 13-15 te winnen. In de daaropvolgende games was Schweertman veruit de sterkste. Het lukte Ter Sluis geen van de games om meer dan 3 punten te maken waardoor Schweertman met 3 – 1 won. In de hoofdwedstrijd stond een klassieke Spaans – Franse clash op de planning. Net als eerder dit jaar was Masotti sterker dan Golan. Het lukte Golan wel om Masotti onder druk te zetten maar het was telkens net niet genoeg. De laatste wedstrijd was de spannendste van de drie. Pajaras was de eerste en laatste twee games net te goed voor Bonmalais. Game twee en drie speelde Bonmalais zeer dominant en die wist hij dan ook ruim te winnen waardoor hij twee punten voor Victoria verdiende. De wedstrijd tussen Bonmalais en Bernabeu eindigde in 2 – 3.

 

1: Borja Golan SPA (PSA#41) 1 – 3 Baptiste Masotti FRA (PSA#19) LIVESTREAM

2: Sebastien Bonmalais FRA (PSA#42) 2 – 3 Iker Pajares SPA (PSA#18) LIVESTREAM

3: Piëdro Schweertman NED (SBN#1) 3 – 1 Marc ter Sluis NED (SBN#12) LIVESTREAM

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Coulisse / Twente 9 – 0 RIXAX Squash Almere (LIVESTREAM)

Coulisse / Twente moest woensdagavond 12 punten verdienen om kans te houden op de play-offs. Dat lukte uiteindelijk relatief eenvoudig want all wedstrijden eindigde in 3 – 0. Ook Coulisse / Twente eindigde het seizoen daardoor met 60 punten.

 

In de eerste wedstrijd speelde Dubbeldam tegen Elkhawas. Voor Dubbeldam was dit de derde wedstrijd van het seizoen terwijl Elkhawas voor de tweede keer in actie kwam. Dubbeldam was de beste speler van de twee maar het was niet direct eenvoudig. Twee games eindigde in 11-8 en Dubbeldam kon daarmee uiteindelijk in 3 – 0 winnen van Elkhawas. De tweede wedstrijd van de avond ging tussen Farneti en Hofman. Het lukte Hofman niet om Farneti onder druk te zetten. Farneti won drie games erg makkelijk met 11-2, 11-4 en 11-6 waardoor de wedstrijd in 3-0 eindigde. De laatste wedstrijd was de minst spannende van de avond. Het lukte Mubure niet om meer dan twee punten te maken waardoor ook Anjema met 3-0 won.

1: Yuri Farneti IT (PSA#137) 3 – 0 Sebastiaan Hofman NED (SBN#38) LIVESTREAM

2: Laurens Jan Anjema NED (SBN#2) 3 – 0 Ishmael Mubure NED (SBN#24) LIVESTREAM

3: Tjeu Dubbeldam NED (SBN#8) 3 – 0 Mohamed Elkhawas NED (SBN#39) LIVESTREAM

Clubscheidsrechter

MeerSquashVan Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk (LIVESTREAM)

MeerSquash moest punten bij elkaar sprokkelen tegen Ridderkerk om de eerste plek te behouden. Daartegenover moest Ridderkerk 12 punten halen om kans te maken op play-off kwalificatie.

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Damming en Mols. Damming slaagde erin om voor de zesde keer van Mols te winnen. Damming begon dominant door de eerste game met 11-2 te winnen. Daarna kwam Mols verrassend met 12-10 terug waardoor de stand gelijk werd. In game drie en vier kwam Mols echter niet echt meer in de buurt waardoor Damming uiteindelijk met 3-1 won. Daarna speelde Magaonkar tegen Bennett, geen spannende maar wel een zeer consistente wedstrijd want drie games eindigde in 11-5 voor Magaonkar. Tot slot werd de squashavond afgesloten door Ravelli en Mijs. De eerste twee games werden met 11-5 door Ravelli gewonnen en daarna kwam Mijs met een zelfde uitslag terug. Ook game vier wist Mijs te winnen waardoor de stand op 2-2 kwam. In de laatste wedstrijd lukte het Mijs niet om van Ravelli te winnen. Het werd 11-7 waardoor Ravelli uiteindelijk met 3-2 won. De wedstrijd tussen MeerSquash en Van Herk Vastgoed / Ridderkerk eindigde daardoor in 4 – 8.

1: Dylan Bennett NED SBN#3) 0 – 3 Mahesh Magaonkar IN (PSA#52)

2: Bart Ravelli NED (SBN#15) 3 – 2 René Mijs NED (SBN#20)

3: Hjalmer Mols NED  1 – 3 Rowan Damming NED (SBN#23)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

SquashCity AmsterdamCS Drachten  Froconsur

SquashCity en CS Drachten speelde gisteravond hun laatste Eredivisie wedstrijd van het seizoen. CS Drachten won voor de tweede keer dit seizoen door Squash City met 5 – 9 te verslaan. Squash City moest op het laatste moment Nick Kuys vervangen waardoor Michael Camden-Smith zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie speelde.

 

In de eerste wedstrijd speelde Camden-Smith tegen Goossens. Goossens won de eerste game nipt met 13-11 maar verloor game twee. In game drie herpakte Goossens zich en hij won game drie en vier vrij ruim. De wedstrijd tussen Goossens en Camden-Smith eindigde in 1-3. In de tweede wedstrijd speelde Bharos tegen Hoevenaars. De nummer twee van het afgelopen NK had het niet al te lastig met Hoevenaars. Bharos won drie games met ruime cijfers. De laatste wedstrijd speelde Lucas tegen Roukens. Roukens begon goed door de eerste twee games te winnen. In game drie kwam Lucas met 12-10 terug waardoor de spanning in de wedstrijd terug leek. In game vier kwam Lucas dichtbij maar uiteindelijk won Roukens met 12-14 waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde.

 

1: Roshan Bharos NED (SBN#9) 3 – 0 Tom Goossens NED (SBN#14)

2: Tom Lucas NED (SBN#21) 1 – 3 Thijs Roukens NED (SBN#10)

3: Michael Camden-Smith 1 – 3 Frank Goossens NED (SBN#29)

Clubscheidsrechter

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen