Voorbeschouwing speelronde  7 Heren Eredivisie

Komende woensdagavond wordt de laatste speelronde in de Heren Eredivisie afgewerkt. Bovenin wordt nog altijd gestreden om de laatste play-off plekken en het thuisvoordeel. Houtrust moet vier punten goed maken op Victoria om de tweede plaats en het thuisvoordeel in de play-offs te bemachtigen. In Hoofddorp moeten de bezoekers uit Ridderkerk een goed resultaat neerzetten om plaats vier veilig te stellen. Ook de derde plek is voor de bezoekers nog altijd mogelijk. Daarvoor zij ze afhankelijk van het resultaat van Houtrust. In Amsterdam spelen SquashCity en CS Drachten tegen elkaar. Beide teams zijn al uitgeschakeld en spelen hun laatste wedstrijd van het seizoen.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Grant Thornton VictoriaHoutrust Squash WoonCompany (LIVESTREAM)

In Rotterdam strijden Victoria en Houtrust woensdagavond om de tweede plek in de Squash Eredivisie. Indien Houtrust met vier of meer punten verschil wint kunnen ze Victoria net voorbij in de stand. De wedstrijd beloofd erg spectaculair te worden, maar liefst vier spelers uit de PSA to-50 worden opgesteld!

In de eerste wedstrijd spelen Schweertman en Ter Sluis tegen elkaar. De eerste wedstrijd is de thuisploeg favoriet. Schweertman staat al erg lang op de eerste plek van de SBN-ranking en wist de meeste van zijn wedstrijden in de Eredivisie te winnen. In de tweede wedstrijd staan twee wereldtoppers, Golan en Masotti opgesteld. Tijdens de Allam British Open van 2022 wist Masotti nog met 3-0 te winnen van Golan. In de laatste wedstrijd lijkt Houtrust wederom de sterkste speler opgesteld te hebben. Pajares staat 24 plaatsen hoger op de PSA-ranking dan Bonmalais en zou dus moeten kunnen winnen van de Fransman.

1: Borja Golan SPA (PSA#41) – Baptiste Masotti FRA (PSA#19)

2: Sebastien Bonmalais FRA (PSA#42)- Iker Pajares SPA (PSA#18)

3: Piëdro Schweertman NED (SBN#1) – Marc ter Sluis NED (SBN#12)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Coulisse / TwenteRIXAX Squash Almere (LIVESTREAM)

Coulisse / Twente moet in eigen huis winnen om zich nog te kunnen plaatsen voor de play-offs. Daarnaast zal de wedstrijd van Ridderkerk op de voet gevolgd worden want er moet nog een punt verschil goed gemaakt worden door Twente. Squash Almere kan zich niet meer plaatsen voor de play-offs en speelt dus sowieso de laatste wedstrijd van het seizoen.

In de eerste wedstrijd lijkt de thuisploeg goede zaken te kunnen doen. Dubbeldam staat precies 30 plekken hoger op de SBN ranking en zou dus moeten kunnen winnen van Elkhawas. In de hoofdwedstrijd speelt Farneti tegen Hofman. Hofman speelt alweer zijn 7e wedstrijd van het seizoen en kan zijn derde wedstrijd winnen. Een derde overwinning van Hofman zal dan wel een verrassing zijn tegenover de sterke Farneti. Tot slot is de beurt aan Anjema en Mubure. Ook in deze wedstrijd lijkt de ploeg uit Hellendoorn de favoriet. Anjema heeft een onwijs sterk seizoen achter de rug met vier overwinningen uit vier wedstrijden. Voor Mubure zal het dus een lastige wedstrijd worden tegen een speler in vorm die ook nog eens een stuk hoger staat op de SBN-ranking.

1: Yuri Farneti IT (PSA#137)- Sebastiaan Hofman NED (SBN#38)

2: Laurens Jan Anjema NED (SBN#2) – Ishmael Mubure NED (SBN#24)

3: Tjeu Dubbeldam NED (SBN#8) – Mohamed Elkhawas NED (SBN#39)

Clubscheidsrechter

MeerSquashVan Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk (LIVESTREAM)

In Hoofddorp speelt Ridderkerk hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Bij een overwinning zullen ze zich plaatsen voor de play-offs terwijl verlies het einde van het seizoen kan betekenen. In de eerste wedstrijd spelen Mols en Damming tegen elkaar. Vijf keer eerder stonden deze spelers tegen elkaar en alle vijf de wedstrijden werden gewonnen door Damming. De laatste daarvan was bij het NK Jeugd van 2022 toen Damming met 3-0 won. De hoofdwedstrijd gaat tussen Bennet en Magaonkar. Deze wedstrijd zal een spannende worden maar Magaonkar lijkt favoriet vanwege zijn hoge PSA ranking. In de laatste wedstrijd spelen twee spelers tegen elkaar die slechts vijf plekken van elkaar verwijdert zijn op de SBN ranking. Vorig jaar won Ravelli nog met 3-2 dus die uitslag geeft weinig zekerheid. Mijs zal alles uit de kast moeten halen om de competitie een vervolg te kunnen geven!

1: Dylan Bennett NED SBN#3) – Mahesh Magaonkar IN (PSA#52)

2: Bart Ravelli NED (SBN#15)- René Mijs NED (SBN#20)

3: Hjalmer Mols NED  – Rowan Damming NED (SBN#23)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

SquashCity AmsterdamCS Drachten  Froconsur

SquashCity en CS Drachten kunnen zich beide niet meer plaatsen voor de play-offs en dus spelen woensdagavond in Amsterdam twee ploegen hun laatste wedstrijd van het seizoen. In de openingswedstrijd speelt Kuys tegen Goossens. Goossens staat net wat hoger op de SBN-ranking en zou de wedstrijd dus in een spannende wedstrijd moeten kunnen winnen. In de hoofdwedstrijd speelt Bharos tegen Goossens. Bharos heeft een sterke periode achter de rug en hoopt het seizoen af te sluiten met een overwinning. In de laatste wedstrijd speelt Lucas tegen Roukens. Het is Lucas nog niet gelukt om dit seizoen een wedstrijd te winnen. Roukens staat tien plekken hoger op de SBN ranking en dus zou Lucas van goede huizen moeten komen om te winnen.

1: Roshan Bharos NED (SBN#9) – Tom Goossens NED (SBN#14)

2: Tom Lucas NED (SBN#21) – Thijs Roukens NED (SBN#10)

3: Nick Kuys NED (SBN#36) – Frank Goossens NED (SBN#29)

Clubscheidsrechter

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen