Voorbeschouwing Eredivisie Heren en Dames

MeerSquash heeft de bovenste plaats in de Heren Eredivisie woensdagavond weten te behouden door in Hellendoorn te winnen van Coulisse/ Twente. De spannende wedstrijd eindigde in 6-6. Victoria won de laatste thuiswedstrijd dit seizoen met 9-1 van Squash City en wist daarmee een goede stap te zetten richting play-off kwalificatie. De grootste uitslag werd in Ridderkerk neergezet waar de thuisploeg overtuigend met 9-0 won van Squash Almere. Houtrust won met 3-9 van CS Drachten waardoor zij nog net boven S&B Ridderkerk blijven staan.

 

In de Dames Eredivisie is Victoria op de eerste plek geëindigd door met 4-7 te winnen van Squash Time. De Rotterdammers hebben daarmee het thuisvoordeel in de halve finale en een eventuele finale bemachtigd. Squash Utrecht won in Almere alweer de vierde wedstrijd van het seizoen met 3-7. Helaas is het totale puntenaantal niet voldoende waardoor het seizoen er voor zowel Utrecht als Almere op zit. In Den Haag werd een belangrijke wedstrijd gespeeld door Houtrust en Squash Plus. Het uitspelende team moest meer punten halen dan MeerSquash om het seizoen een vervolg te kunnen geven maar dat is niet gelukt. Houtrust bleek te sterk en de wedstrijd eindigde in 6-3. Meer Squash lukte het om tegen Zwolle twee games te winnen waardoor de vierde plaats veilig werd gesteld. Het team uit Hoofddorp won met 6-4 en kan zich op maken voor de play-offs. Voor Zwolle zit het seizoen erop.

Je leest alle wedstrijdnabeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Voorbeschouwing Heren

CS Drachten / Froconsur 3 – 9 Houtrust Squash Wooncompany

In Drachten moest Houtrust zoveel mogelijk punten binnenhalen in de strijd om een plek bij de beste vier. De verschillen blijven klein en dus waren 9 punten tegen de nummer acht absoluut noodzakelijk.

 

In de eerste game speelde Kuiper tegen Weenink. Weenink won de eerste twee games zonder het echt lastig te hebben maar werd in game drie enigszins verrast. Die derde game eindigde in 9-11 waardoor Weenink met 3-0 won van Kuiper. In de hoofdwedstrijd speelde Kandra tegen Masotti. Het verschil tussen de twee was klein in de eerste drie games. In game vier werd Kandra overklast door Masotti. Het werd 2-11 waardoor de Fransman met 3-1 won. In de laatste wedstrijd speelde Roukens tegen Ter Sluis. Een partij waarin spannende games werden afgewisseld met ruime uitslagen. Na vier games stond het 2-2 en ook in game vijf deden beide spelers niet veel voor elkaar onder. Ter Sluis wist net aan met 9-11 te winnen waardoor de wedstrijd eindigde in 2-3. CS Drachten verloor daarmee met 3-9 van Houtrust.

1: Raphael Kandra DUI (PSA#18) 1 – 3 Baptiste Masotti FRA (PSA#20)

2: Thijs Roukens NED (SBN#12) 2 – 3 Marc ter Sluis NED (SBN#15)

3: Derk Kuiper NED (SBN#56) 0 – 3 Sebastiaan Weenink NED (SBN#4)

 

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Marco van den Berg

Coulisse / Twente 6 – 6 MeerSquash Hoofddorp  (LIVESTREAM)

In Hellendoorn is wellicht een voorloper op één van de halve finales gespeeld. Coulisse / Twente is nog niet zeker van de play-offs maar kan maar zo de vierde plek binnenslepen in de laatste speelronde. Ze zouden dan opnieuw MeerSquash tegen komen.

 

In de eerste wedstrijd speelde Dubbeldam tegen Ravelli. De stand was na twee games gelijk maar daarna nam Ravelli afstand. Hij won twee games op rij met 7-11 waardoor de wedstrijd eindigde in 1-3. Daarna stonden twee wereldtoppers op de baan die erg aan elkaar gewaagd waren. In het duel tussen Waller en Mueller stond het na vier games 2-2. Mueller verloor game drie en vier maar kon zichzelf herpakken. Hij won de vijfde game met 7-11 waardoor de wedstrijd eindigde in 2-3. In de laatste wedstrijd moest Matthew drie belangrijke punten binnen halen tegen Bennet. De eerste game was onwijs spannend en eindigde in 15-13. Daarna lukt het Bennet niet meer om bij Matthew in de buurt te komen. Met 11-4 en 11-3 zette hij een uitslag van 3-0 neer. De wedstrijd tussen Coulisse/ Twente en MeerSquash eindigde in 6-6.

1: Adrian Waller ENG (PSA#27) 2 – 3 Nicolas Mueller CH (PSA#26)

2: Nick Mathew ENG (PSA#13)  3- 0 Dylan Bennett NED (SBN#3)

3: Tjeu Dubbeldam NED (SBN#8) 1 – 3 Bart Ravelli NED (SBN#18)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

Van Herk Vastgoed / Squash Ridderker 9 – 0 RIXAX Squash Almere

In Ridderkerk duurde de squash avond relatief kort. Drie wedstrijden werden eenvoudig gewonnen voor de thuisploeg die Squash Almere niet verder dan acht punten in een game zag komen. Ridderkerk kan daardoor met veel vertrouwen naar de laatste speelronde toe leven!

 

In de eerste wedstrijd speelde Damming tegen Khawas die voor het eerst in de Eredivisie uitkwam. Damming won overtuigend van de debutant en stelde zo de eerste drie punten voor zijn ploeg veilig. In de tweede wedstrijd lukte het Hofman om Rapp enigszins onder druk te zetten. De eerste game werd Hofman met 11-3 weg gespeeld maar daarna kon hij met 11-8 en 11-6 redelijk bij blijven. Tot slot speelde Mijs tegen Vasile. Mijs was drie games lang de sterkste van de twee en won met name de tweede game erg indrukwekkend met 11-1. Mijs won met 3-0 waar door de eindstand om 9-0 kwam.

1: Valentin Rapp DUI (PSA#106) 3 – 0 Sebastiaan Hofman NED (SBN#36)

2: René Mijs NED (SBN#19) 3 – 0 Guido Lindner NED (SBN#38)

3: Rowan Damming NED (PSA#199) 3 – 0 Mohamed Khawas EG (SBN#37)

 

Clubscheidsrechter

Grant Thornton Victoria 9 – 1 Squash City (LIVESTREAM)

Het lukte Victoria woensdagavond om alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen te winnen. De thuisploeg moest met ruime cijfers winnen van Squash City om niet buiten de top vier terecht te komen. De Rotterdammers wonnen met 9-1 en dus was de avond geslaagd!

 

In de eerste wedstrijd speelde Hapers tegen Lucas. Hapers bleek absoluut de beste van de twee te zijn, hij won met 3-0 zonder dat het een moment echt spannend werd. In de hoofdwedstrijd won Bharos enigszins verrassend de eerste game van Solnicky met 8-11. Daarna leek hij even opnieuw te gaan stunten maar Solnicky kon dat voorkomen met een 12-10 overwinning in game 2. Daarna won Solnicky twee games comfortabel waardoor de wedstrijd in 3-1 eindigde. In de laatste wedstrijd speelde Schweertman tegen Steward. Beide mannen behoren tot de top vijf van Nederland en dat is aan de uitslag terug te zien. Schweertman bleek alle drie de games net wat beter te zijn waardoor de wedstrijd eindigde in 3-0.

1: Jakub Solnicky CZ (PSA#90) 3 – 1 Roshan Bharos NED (SBN#9)

2: Piëdro Schweertman NED (SBN#1) 3 – 0 Tom Steward NED (SBN#5)

3: Joeri Hapers BEL (PSA#135) 3 – 0 Tom Lucas NED (SBN#17)

 

Club scheidsrechter

Voorbeschouwing Dames

RIXAX Squash Almere 3 – 7 Keylane Squash Utrecht (LIVESTREAM)

In Almere kwamen twee ploegen in actie voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Utrecht won met 3-7 en haalde daarmee de vierde overwinning van het seizoen. Het aantal behaalde punten bleef echter al een tijdje achter bij de top vier.

 

In de eerste wedstrijd speelde Khantaeva namens de thuisploeg tegen Voncken. Voncken kon de eerste twee games goed mee komen met Khantaeva en won de derde game zelfs ruim. In game vier won Khantaeva echter met 11-3 waardoor de wedstrijd in 3-1 eindigde. In de hoofdwedstrijd speelde Van Riet en Mead tegen elkaar. Mead staat bijna 3oo plaatsen hoger op de PSA ranking en was dan ook veruit de sterkste. Mead won met 3-0 zonder Van Riet in de buurt te laten komen. Tot slot kwamen De Zwijger en Van Mourik in actie. Van Mourik speelde haar eerste Eredivisie wedstrijd van het seizoen terwijl De Zwijger zes keer in actie kwam. Van Mourik staat echter een stuk hoger op de SBN ranking en wist dan ook relatief eenvoudig te winnen met 3-0.

1: Marie van Riet BEL (PSA#358) 0 – 3 Alicea Mead ENG (PSA#79)

2: Carlijn de Zwijger NED (SBN#70) 0 – 3 Rianne van Mourik NED (SBN#17)

3: Ayuna Khantaeva 3 – 1 Ellen Voncken NED (SBN#51)

 

Clubscheidsrechter

MeerSquash 6 – 4 Akro Squash Zwolle (LIVESTREAM)

MeerSquash moest Grinham op het laatste moment vervangen en dus kon Huntelaar haar opwachting maken in de Eredivisie. MeerSquash moest winnen om zich te kwalificeren voor de play-offs. De eerste Eredivisie wedstrijd van Huntelaar dit seizoen kwam dus niet op een makkelijk moment. Voor Zwolle waren de play-offs al buiten beeld en dus speelde zij hun laatste wedstrijd van het seizoen. Voor het eerst dit seizoen werd zonder Vermeulen gespeeld, Krukkert kwam daarentegen wel voor de zevende keer in actie!

 

In de openingswedstrijd speelde Huntelaar tegen Sariowan. Alleen de tweede game was met 11-8 enigszins spannend. Huntelaar won deze wedstrijd op relatief eenvoudige wijze met 3-0. Daarna speelde Fritsche en Krukkert tegen elkaar. Fritsche groeide langzaam in de wedstrijd en wist het steeds spannender te maken. In de derde game kon Krukkert net met 10-12 winnen waardoor de wedstrijd met 0-3 beslist werd. De laatste wedstrijd ging tussen Markus en Pira, menig kijker zal dit duel met verbazing bekeken hebben. Pira won de eerste game maar in de tweede game wist Markus de stand met 1-1 gelijk te maken dankzij een 13-11 overwinning. Wat daarna volgde was zonder meer de spannendste game van het seizoen. Game drie duurde bijna een kwartier en eindigde in 21-19 voor Markus. Game vier werd door Markus met 11-6 gewonnen waardoor de wedstrijd in 3-1 eindigde.

1: Gabi Fritsche NED (SBN#20) 0 – 3 Daniek Krukkert NED (SBN#12)

2: Elfi Markus NED (SBN#55) 3  – 1 Loreline Pira BEL

3: Renske Huntelaar NED (SBN#) 3 – 0 Brenda Sariowan NED (SBN#48)

 

Clubscheidsrechter

GC Biotech Squash Time 4 – 7 Grant Thornton Victoria (Livestream)

In Eindhoven speelde Squash Time en Victoria om de eerste plek in de competitie. Squash Time verdedigde een voorsprong van drie punten en moest dus in ieder geval twee wedstrijden winnen om de koppositie te behouden. Squash Time verloor onverwachts een punt in de eerste wedstrijd maar won die daarna net zo verrassend weer terug waardoor met een verschil van drie punten gewonnen werd. Beide teams eindigen de competitie met 69 punten maar Victoria heeft door de overwinning een beter onderling resultaat waardoor zij de eerste plek behaalden.

In de eerste wedstrijd speelde Nikki van der Heijden tegen Permentier. Voor Squash Time begon de avond goed want Van der Heijden wist de eerste game verrassend te winnen met 13-11. Daarna kwam ze echter niet meer bij Permentier in de buurt waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde. Vervolgens speelde Milou van der Heijden tegen Maas. Van der Heijden begon sterk en won de eerste game met 11-5. Enigszins verrassend ging game twee met 11-13 naar Maas. Van der Heijden wist game drie en vier vervolgens wel te winnen waardoor de wedstrijd eindigde in 3-1. In de laatste wedstrijd moest Nohar winnen van Malik maar dat bleek een te lastige opgave tegen een PSA top-100 speelster. Malik won eenvoudig met 3-0 en bezorgde Victoria daarmee de eerste plek in de competitie.

1: Milou van der Heijden NED (PSA#46) 3 – 1 Fleur Maas NED (SBN#5)

2: Naomi Nohar NED (PSA#191) 0 – 3 Torrie Malik ENG (PSA#89)

3: Nikki van der Heijden NED (SBN#22) 1 – 3 Juliëtte Permentier NED (PSA#205)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Valerie Verworst

Wooncompany Houtrust  6 – 3 AdFox Squash Plus (LIVESTREAM)

Houtrust wist vooraf al dat zij hoe dan ook op de derde plek zouden eindigen. Squash Plus moest ruim winnen om een punten achterstand op Meer Squash in te halen. Uiteindelijk bleek Houtrust een te goede ploeg en dus eindigde het seizoen van Squash Plus in Den Haag.

 

Voor Squash Plus begon de avond uitermate goed. Peters won drie games op rij met behoorlijk ruime cijfers waardoor de eerste drie punten eenvoudig werden binnen gehaald. In de hoofdwedstrijd speelde Soini tegen Mateos. Mateos verloor de eerste game met slechts 12-10 en dus was er goede hoop op nog een punt voor de Doetinchemmers. In game twee en drie werd Mateos echter volledig overklast door Soini die ruim twee keer zo hoog staat op de PSA ranking. Soini won met 3-0 waardoor de stand 3-3 gelijk was. Terwijl met één oog de wedstrijd tussen Hoofddorp en Zwolle gevolgd werd, was snel duidelijk dat voor Squash Plus een wonder nodig was om zich nog te kunnen kwalificeren voor de play-offs. In de laatste wedstrijd speelde Ter Sluis tegen Dorenbos. Het lukte Dorenbos redelijk om mee te komen met het niveau van Ter Sluis. Een punt heeft er echter geen moment echt in gezeten. Ter Sluis won met 3-0 waardoor het seizoen voor Squash Plus te einde kwam.

1: Emilia Soini FIN (PSA#45) 3 – 0 Sofia Mateos SPA (PSA#116)

2: Tessa ter Sluis NED (PSA#56)  3 – 0 Milja Dorenbos NED (SBN#6)

3: Kalina Tsoneva BY 0 – 3 Suzanne Peters NED (SBN#41)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen