Voorbeschouwing Eredivisie Heren en Dames

 

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Voorbeschouwing Heren

CS Drachten / FroconsurHoutrust Squash Wooncompany

CS Drachten speelt woensdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Play-offs zijn voor de Friezen buiten bereik en dus hangt er voor hen niks meer van de wedstrijd af. Houtrust moet daarentegen winnen om een plek in de play-offs te behouden.

In de eerste wedstrijd speelt Kuiper tegen Weenink. Beide spelers hebben tot nu toe één wedstrijd gewonnen in de Eredivisie en dat aantal kan dus verdubbelt worden. Weenink begint in deze wedstrijd als de grote favoriet. Hij staat ruim 40 plaatsen hoger op de SBN ranking en hij won eerder deze maand al in de Eredivisie van Vasile. De tweede wedstrijd levert een echte Duitse – Franse clash op. Kandra en Masotti staan beide in de top 20 van de PSA ranking en wisten in internationaal verband al eens van elkaar te winnen. Het beloofd dus een spectaculaire wedstrijd te worden. Tot slot is de beurt aan twee Nederlandse spelers van ongeveer het zelfde niveau. Raukens en Ter Sluis staan slechts drie plekken van elkaar verwijdert op de ranking en dus beloofd ook deze wedstrijd spannend te worden.

1: Raphael Kandra DUI (PSA#18) – Baptiste Masotti FRA (PSA#20)

2: Thijs Roukens NED (SBN#12) – Marc ter Sluis NED (SBN#15)

3: Derk Kuiper NED (SBN#56) – Sebastiaan Weenink NED (SBN#4)

 

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Marco van den Berg

Coulisse / TwenteMeerSquash Hoofddorp  (LIVESTREAM)

In Hellendoorn wordt een kraker van een wedstrijd gespeeld waar bovendien ontzettend veel vanaf kan hangen. Meer Squash is zeker van deelname aan de play-offs maar kan de eerste plek nog verliezen. Coulisse/ Twente heeft een deel van het seizoen bovenaan gestaan maar kan in de laatste twee competitie rondes nog buiten de top vier terecht komen.

Dubbeldam en Ravelli gaan de avond openen. Dubbeldam staat hoger op de ranking maar Ravelli kan zijn jonge opponent maar zo verrassen. Ravelli heeft vier van zijn vijf Eredivisie wedstrijden gewonnen en is dus uitstekend in vorm. De hoofdwedstrijd gaat tussen twee spelers die hoog op de PSA ranking staan en maar één plek van elkaar zijn verwijdert. Waller en Mueller speelden al zes keer tegen elkaar in internationaal verband en Mueller heeft vier van die wedstrijden gewonnen. Het laatste duel tussen deze spelers werd echter in 2018 gespeeld en in de afgelopen drie jaar kan een hoop veranderd zijn. Tot slot speelt Mathew tegen Bennet. Mathew kwam dit seizoen nog niet eerder in actie maar lijkt toch favoriet tegen de nog ongeslagen Bennet vanwege zijn hoge PSA ranking.

1: Adrian Waller ENG (PSA#27) – Nicolas Mueller CH (PSA#26)

2: Nick Mathew ENG (PSA#13) – Dylan Bennett NED (SBN#3)

3: Tjeu Dubbeldam NED (SBN#8) – Bart Ravelli NED (SBN#18)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

Van Herk Vastgoed / Squash RidderkerRIXAX Squash Almere

Squash Ridderkerk speelt een belangrijke wedstrijd voor plaatsing in de play-offs tegen Squash Almere. Bovendien speelt de ploeg uit Ridderkerk haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dat geeft nog een reden om te willen winnen.

 

De eerste wedstrijd gaat tussen Damming en Khawas. Damming staat zeven plekken hoger op de SBN ranking en heeft bovendien het thuisvoordeel met zich mee. Ook heeft Damming zijn laatste competitiewedstrijd ruim gewonnen en dus kan hij gezien worden als de absolute favoriet! De hoofdwedstrijd gaat tussen Rapp en Hofman en ook in deze wedstrijd lijkt de thuisploeg op voorhand de bovenliggende partij. In de laatste wedstrijd spelen twee Nederlandse spelers tegen elkaar. Mijs staat tegen Lindner op de baan die dit seizoen al twee keer wist te winnen. Mijs kan zijn eerste overwinning binnenhalen en gezien zijn hogere ranking lijkt die kans zeer realistisch.

1: Valentin Rapp DUI (PSA#106) – Sebastiaan Hofman NED (SBN#36)

2: René Mijs NED (SBN#19) – Guido Lindner NED (SBN#38)

3: Rowan Damming NED (PSA#199) – Mohamed Khawas EG (SBN#37)

 

Clubscheidsrechter

Grant Thornton VictoriaSquash City (Livestream)

In Rotterdam ontvangt Victoria de huidige nummer zes van de Eredivisie, Squash City. Victoria moet net als drie andere teams winnen om een plek bij de beste vier vast te houden. Voor Squash City zijn de play-offs buiten bereik en dus hangt er voor hen niks meer van de wedstrijd af.

 

De squashavond wordt geopend door Hapers en Lucas. Hapers won zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie overtuigend van Damming en hij zal dat resultaat een positief vervolg willen geven. De hoofdwedstrijd gaat tussen Solnicky en Bharos. Solnicky staat zo’n 70 plaatsen hoger op de PSA ranking en is dus de favoriet. In 2018 stonden deze spelers al eens tegenover elkaar en toen won Solnicky met 3-0 zonder dat hij echt onder druk werd gezet. De afsluitende wedstrijd gaat tussen twee spelers uit de top vijf van de SBN ranking, Schweertman en Steward. Schweertman is normaliter de beste van de twee en bovendien verkeerd hij op dit moment in uitstekende vorm. Een verrassing zou er echter zomaar in kunnen zitten!

1: Jakub Solnicky CZ (PSA#90) – Roshan Bharos NED (SBN#9)

2: Piëdro Schweertman NED (SBN#1) – Tom Steward NED (SBN#5)

3: Joeri Hapers BEL (PSA#135) – Tom Lucas NED (SBN#17)

 

Club scheidsrechter

Voorbeschouwing Dames

RIXAX Squash AlmereKeylane Squash Utrecht (Livestream)

Squash Almere en Squash Utrecht spelen woensdagavond zeer waarschijnlijk hun laatste wedstrijd van het seizoen. Utrecht kan zich theoretisch nog voor de play-offs plaatsen maar dan moet met 0-9 gewonnen worden en de uitslagen van Hoofddorp en Doetinchem gunstig uitvallen. In deze wedstrijd is aan beide kanten plek voor debutanten. Van Riet en Van Mourik spelen allebei hun eerste Eredivisie wedstrijd van dit seizoen.

 

De eerste wedstrijd gaat tussen Khantaeva en Voncken. Khantaeva won in de vorige speelronde haar eerste wedstrijd van het seizoen. Die overwinning wil ze uiteraard doortrekken maar dan moet gewonnen worden van Voncken die ruim 300 punten meer heeft op de SBN ranking. De hoofdwedstrijd gaat tussen Van Riet en Mead. Van Riet zal een moeilijke avond tegemoet gaan, Mead staat immers 290 plaatsen hoger op de PSA ranking. Mead heeft bovendien nog niet verloren dit seizoen en kan dus een mooie reeks afsluiten. De laatste wedstrijd gaat tussen De Zwijger en Van Mourik. Van Mourik speelt haar eerste Eredivisie wedstrijd van het seizoen terwijl De Zwijger al vijf wedstrijden in actie kwam. Met die ervaring kan De Zwijger wellicht voor een verrassing zorgen en haar eerste overwinning binnenhalen.

1: Marie van Riet BEL (PSA#358) – Alicea Mead ENG (PSA#79)

2: Carlijn de Zwijger NED (SBN#70) – Rianne van Mourik NED (SBN#17)

3: Ayuna Khantaeva – Ellen Voncken NED (SBN#51)

 

Clubscheidsrechter

MeerSquash – Akro Squash Zwolle (Livestream)

MeerSquash speelt woensdagavond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Bij een overwinning is de kans op kwalificatie voor de play-offs groot maar dan moet Squash Plus verliezen of gelijk spelen. Zwolle zal in Hoofddorp voor het laatst dit seizoen in actie komen.

 

In de eerste wedstrijd speelt Markus tegen Sariowan. Sariowan staat hoger op de SBN ranking maar dat kan maar zo vertekend zijn. Sariowan heeft dit seizoen namelijk nog niet gewonnen terwijl Markus drie van haar vijf wedstrijden de beste bleek. Een vierde overwinning voor Markus zou dus maar zo kunnen! Vervolgens komen Grinham en Krukkert in actie. Krukkert verkeerd het hele seizoen al in een goede vorm maar of dat genoeg is om Grinham te verslaan valt te betwijfelen. Grinham verloor haar enige wedstrijd van het seizoen in oktober door een opgave en ze zal het reguliere seizoen op positieve wijze af willen sluiten. Tot slot speelt Fritsche tegen Pira. Fritsche lijkt in deze wedstrijd de favoriet en het zal dus aan haar zijn om de eind overwinning binnen te slepen. Fritsche won haar eerste wedstrijd van het seizoen in de vorige speelronde en ze zal haar best doen om daar een vervolg aan te geven.

1: Natalie Grinham NED (SBN#2) – Daniek Krukkert NED (SBN#12) –

2: Gabi Fritsche NED (SBN#20) – Loreline Pira BEL

3: Elfi Markus NED (SBN#55) – Brenda Sariowan NED (SBN#48)

 

Clubscheidsrechter

GC Biotech Squash TimeGrant Thornton Victoria (Livestream)

In Eindhoven wordt woensdagavond besloten wie bovenaan eindigt in de Dames Eredivisie. De winnaar van deze top wedstrijd verzekert zich van thuisvoordeel in de halve finale en een eventuele finale omdat deze teams tot nu toe evenveel wedstrijden gewonnen hebben. Deze wedstrijd zou dus maar zo een voorproef op de uiteindelijke finale van de Dames Eredivisie kunnen zijn! Aan deze belangrijke wedstrijd doen ook de beste speelsters van de competitie mee. Milou van der Heijden, Maas en Permentier delen de beste winst – verlies verhouding van alle speelsters. Zij hebben vier gewonnen- en één verloren wedstrijd.

 

In de openingswedstrijd spelen Nikki van der Heijden en Permentier tegen elkaar. Permentier lijkt door haar uitstekende seizoen en hogere SBN ranking de favoriet. Van der Heijden heeft echter het thuisvoordeel en dus is een verrassing absoluut niet uit te sluiten! De hoofdwedstrijd gaat tussen Milou van der Heijden en Maas. Van der Heijden zou deze wedstrijd normaliter moeten winnen. Ze staat hoger op de SBN ranking en speelt al jaren op het hoogste internationale niveau. De einduitslag wordt uiteindelijk bepaalt door Nohar en Malik. Malik speelt haar eerste wedstrijd van het seizoen en speelt direct een onwijs belangrijke wedstrijd. Malik staat ruim twee keer zo hoog op de PSA ranking en zou dus moeten kunnen winnen.

1: Milou van der Heijden NED (PSA#46) – Fleur Maas NED (SBN#5)

2: Naomi Nohar NED (PSA#191) – Torrie Malik ENG (PSA#89)

3: Nikki van der Heijden NED (SBN#22) – Juliëtte Permentier NED (PSA#205)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Valerie Verworst

Wooncompany Houtrust  – AdFox Squash Plus (Livestream)

Met name Squash Plus speelt een ontzettend belangrijke wedstrijd komende woensdagavond. Met een overwinning of gelijk spel is kwalificatie voor de play-offs zo goed als zeker! Houtrust zal zeer waarschijnlijk op de derde plek blijven staan ongeacht de uitslag. Des al niet te min is het fijn om met een overwinning in de laatste wedstrijd aan de play-offs te beginnen.

De squashavond wordt geopend door Tsoneva en Peters. Peters is na woensdag alle competitiewedstrijden in actie gekomen en ze is daarmee de speelster met de meeste wedstrijden. Tsoneva werd in februari aan het team toegevoegd en speelt tegen Peters haar eerste wedstrijd van het seizoen. Peters heeft bijna 600 punten meer op de SBN ranking en heeft al drie wedstrijden gewonnen. Ze is daarmee absoluut de favoriet! In de hoofdwedstrijd komen met Soini en Mateos twee buitenlandse speelsters in actie. Op basis van de PSA ranking is Soini de sterkste van de twee, echter hebben zij en Mateos nooit eerder tegen elkaar gespeeld waardoor een verrassing altijd mogelijk blijft. Tot slot speelt Ter Sluis tegen Dorenbos. Gezien de stand in de Eredivisie en de opstellingen zal Dorenbos ieder punt uit de wedstrijd moeten slepen om de vierde plek te behouden. Wellicht is een verrassing tegen de sterke Ter Sluis dan zelfs mogelijk.

1: Emilia Soini FIN (PSA#45) – Sofia Mateos SPA (PSA#116)

2: Tessa ter Sluis NED (PSA#56) – Milja Dorenbos NED (SBN#6)

3: Kalina Tsoneva BY – Suzanne Peters NED (SBN#41)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen