Nabeschouwing speelronde  5 Heren Eredivisie

In een turbulente speelronde lukte het MeerSquash om uit te lopen op de concurrentie. De ploeg uit Hoofddorp won bij Squash Almere ondanks dat de eerste partij verloren ging. Coulisse/ Twente verloor de tweede wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Ridderkerk waardoor de thuisploeg zicht hield op plaatsing voor de play-offs. In Den Haag bood Squash City knap tegenstand tegen Houtrust dat over de hele avond net wat sterker was. Houtrust heeft daardoor de vierde plek kunnen behouden. Victoria heeft de lange reis naar Drachten niet voor niets gemaakt. De Rotterdammers wonnen elke wedstrijd overtuigend waardoor de eindstand 0-9 werd.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Van Herk Vastgoed/ Ridderkerk  6 – 4 Coulisse/ Twente

Van Herk Vastgoed/ Ridderkerk lukte het woensdagavond om grootmacht Coulisse/ Twente in eigen huis te verslaan! Kijkend naar de stand is dit een grote verrassing maar door de sterke opstelling van de thuisploeg wist men dat dit kon gebeuren. Door deze uitslag houdt Ridderkerk zicht op de play-offs.

 

In de openingswedstrijd speelde Mijs tegen Anjema. Anjema speelde sterk en kon relatief eenvoudig met 0-3 winnen van Mijs. Voor Anjema was dit alweer de vierde wedstrijd van het seizoen en hij heeft tot nu toe al zijn wedstrijden gewonnen. De hoofdwedstrijd ging tussen Gaultier en Meguid en wederom was één speler ruimschoots de sterkste. Gaultier won met 3-0 van Meguid waardoor de stand in de wedstrijd op 3-3 kwam. Tot slot kwamen Serme en Balasz in actie. Dit keer waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd en dat zorgde voor een spannende partij. Na twee spannende games was de stand gelijk en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Serme won de belangrijke game 3 met 11-9 en die boost zorgde voor veel vertrouwen in de vierde game. Uiteindelijk lukte het Serme om met 3-1 te winnen. De wedstrijd tussen Squash Ridderkerk en Coulisse/ Twente eindigde daarmee in 6-4 voor de thuisploeg.

1: Gregory Gaultier FRA (PSA#25) 3 – 0 Omar Meguid (PSA#80)

2: Lucas Serme FRA (PSA #33) 3 – 1 Farkas Balasz HU (PSA#88)

3: René Mijs NED (SBN#19) 0 – 3 Laurens Jan Anjema (SBN#2)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Houtrust Squash Wooncompany 9 – 5 Squash City (Livestream)

Houtrust heeft in de vijfde speelronde goede zaken gedaan richting de play-offs. Door 9 punten binnen te halen heeft de ploeg uit Den Haag kwalificatie voor de eindronde nog steeds in eigen hand. Squash City was strijdlustig en slaagde erin om iedere wedstrijd tegenstand te bieden.

 

In de eerste wedstrijd speelde Ter Sluis en Lucas tegen elkaar. Voor Lucas was dit pas de tweede wedstrijd van het seizoen terwijl Ter Sluis alweer zijn derde wedstrijd ind e afgelopen vijf weken speelde. Ter Sluis won de eerste game maar daarna trok Lucas twee games naar zich toe. In de vierde game was Ter Sluis net de sterkste, hij won met 11-9 waardoor de stand gelijk werd. De laatste game won Ter Sluis met 11-5 waardoor hij de wedstrijd met 3-2 won. De hoofdwedstrijd was zoals voorspeld een spannende! Pajares en Luke wonnen om en om nadat de eerste game met 12-10 door Pajares gewonnen werd. Luke kwam overtuigend terug door de tweede game met 1-11 te winnen. Daarna bleef het nog drie games spannend waarna Pajares uiteindelijk met 3-2 won. De laatste wedstrijd ging tussen Vidal en Steward. Ook in deze partij moest voor elk punt gestreden worden. Steward won de eerste game maar het lukte hem niet om daar een vervolg aan te geven. Drie games waarin de scores gelijk op gingen volgden maar Vidal bleek telkens net te sterk waardoor hij met 3-1 won. De wedstrijd tussen Houtrust en Squash City eindigde in 9-5.

1: Iker Pajares SPA (PSA#23) 3 – 2 Nathan Lake ENG (PSA#36)

2: Nilo Vidal SPA (PSA#196) 3 – 1 Tom Steward NED (SBN#5)

3: Marc ter Sluis NED (PSA#257) 3 – 2 Tom Lucas NED (SBN#17)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

CS Drachten / Froconsur 0 – 9 Grant Thornton Victoria

Victoria is met maar één doel naar Drachten afgereisd, zo ruim mogelijk winnen. Dat lukte woensdagavond uitstekend want de Rotterdammers lukte het om een eindstand van 0-9 neer te zetten. De uitslag is niet vertekenend, het lukte de thuisploeg niet één keer om meer dan vier punten te scoren in een game.

 

De openingswedstrijd werd gespeeld door Kuiper en Wagenaar. Beide spelers hadden al een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen en daar wilde zij graag een vervolg aan geven. Wagenaar was de favoriet en die rol heeft hij waar kunnen maken. Wagenaar was drie games achterelkaar de sterkste en won zonder dat hij echt onder druk werd gezet. De partij eindigde in 0-3. De hoofdwedstrijd ging tussen Hoevenaars en Solnicky. Hoevenaars speelde zijn derde wedstrijd van het seizoen en dit was de eerste keer dat hij zich kon meten met iemand uit de PSA top 100. Net als in zijn vorige wedstrijd won Solnicky overtuigend. De wedstrijd tussen Hoevenaars en Solnicky eindigde in 0-3. Tot slot was het aan Goossens en Schweertman om de eindstand te bepalen. Schweertman was duidelijk de sterkste en hij won de wedstrijd met 0-3. Voor Schweertman was dit alweer de derde overwinning van het seizoen.

1: Tom Hoevenaars NED (SBN#11) 0 – 3 Jakub Solnicky CZ (PSA#90)

2: Frank Goossens NED (SBN#24) 0 – 3 Piëdro Schweertman NED (SBN#1)

3: Derk Kuiper NED (SBN#56) 0 – 3 Joris Wagenaar NED (SBN#14)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

RIXAX Squash Almere 4 – 8 MeerSquash (Livestream)

MeerSquash moest woensdagavond ruim winnen om de koppositie met zekerheid vast te houden. Mede dankzij het verlies van Coulisse/ Twente lukte dat de ploeg uit Hoofddorp en dus was de avond voor hen zeer geslaagd. Almere heeft op het laatste moment nog een wijziging doorgevoerd in de opstelling. Mubure speelde op de plek van Kareem.

 

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Mubure en Mols. Mols wist te verrassen door de eerste twee games te winnen. Mubure had in de derde game net de overhand en daarna kon Mols het tempo niet meer bij benen. Mubure won met 3-2. De hoofdwedstrijd ging tussen Hofman en Bennet. Bennet was bij uitstek de favoriet en het lukte hem om die rol waar te maken. Alleen de tweede game was spannend. Hofman kwam tot 8 punten maar dat was net niet genoeg voor de overwinning. De wedstrijd tussen Hofman en Bennet eindigde in 0-3. De laatste wedstrijd ging tussen Lindner en Ravelli. In de eerste drie games lag het niveau van beide spelers ontzettend dicht bij elkaar. Na drie spannende games stond het 1-2 voor Ravelli. De laatste game was Ravelli wel een stuk sterker dan zijn tegenstander. Hij won met 2-11 waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde. Squash Almere tegen Meer Squash werd 4-8.

 

1: Sebastiaan Hofman NED (PSA#413) 0 – 3 Dylan Bennett NED (SBN #3)

2: Guido Lindner NED (SBN#38) 1 – 3 Bart Ravelli NED (SBN #19)

3: Ishmael Mubure NED (SBN#22) 3 – 2 Hjalmer Mols NED (PSA#726)

Clubscheidsrechter

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen