Voorbeschouwing speelronde  5 Heren Eredivisie

Op 16 maart gaat de Heren Eredivisie weer verder met speelronde 5. De play-offs komen dichterbij dus de spanning stijgt. Bij meerdere clubs hangt veel van hun resultaten af. MeerSquash staat slechts één punt boven Coulisse/ Twente en mag daarom niks verspelen. Ook daaronder is de strijd spannend. Victoria, Houtrust en Squash en Biljart Ridderkerk maken nog kans op de derde plaats. Ook deze clubs zijn slechts één punt van elkaar verwijdert. De strijd om de play-offs en het thuisvoordeel is dus nog lang niet gestreden.

Ridderkerk staat momenteel op de vijfde plaats en moet een goed resultaat halen tegen Coulisse/ Twente om aansluiting te houden bij de beste vier. Dat biedt kansen voor MeerSquash, zij spelen tegen Almere dat op de één na laatste plaats staat. Met een ruime overwinning kan maar zo een gat geslagen worden met de nummer 2. In Den Haag gaat Squash City proberen om de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen en aansluiting te vinden bij de middenmoot. Tot slot speelt Drachten thuis tegen Victoria. De thuisploeg zal een lastige avond tegemoet gaan want Victoria heeft op papier een ijzersterke opstelling neergezet.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Van Herk Vastgoed/ RidderkerkCoulisse/ Twente

In Ridderkerk staan woensdagavond wel vier spelers uit de PSA top-100 opgesteld. De thuisploeg kan er maar zo met de overwinning vandoor gaan ondanks dat zij drie plaatsen lager staan in de stand. De een na laatste thuiswedstrijd van Ridderkerk beloofd een spannende te worden!

De squashavond wordt geopend door Mijs en Anjema. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de bezoekers uit Hellendoorn de favoriet in deze wedstrijd. Anjema staat immers een stuk hoger op de SBN-ranking dan Mijs. Hierna verandert dat beeld echter. In de hoofdwedstrijd speelt Gaultier tegen Meguid. Gaultier is de hoogstgeplaatste speler van Ridderkerk en bezet momenteel de 25e positie. Meguid staat op plek 80 en vervuld daarom de rol van de underdog. Ook in de laatste wedstrijd staan twee buitenlandse spelers op de baan. Serme komt wederom in actie voor Ridderkerk en speelt tegen Balasz die pas voor het eerst dit seizoen is opgesteld. Serme en Balasz hebben nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Een verassing van Balasz zou dus maar zo mogelijk kunnen zijn.

1: Gregory Gaultier FRA (PSA#25) – Omar Meguid (PSA#80)

2: Lucas Serme FRA (PSA #33) – Farkas Balasz HU (PSA#88)

3: René Mijs NED (SBN#19) – Laurens Jan Anjema (SBN#2)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Houtrust Squash WooncompanySquash City (Livestream)

Houtrust hoopt woensdagavond aansluiting te houden bij de top drie. Daarvoor moet gewonnen worden van Squash City dat haar plek in de middenmoot wil verstevigen. De avond wordt geopend door Ter Sluis en Lucas. Ter Sluis staat slechts twee plaatsen hoger op de ranking maar heeft ook het thuisvoordeel met zich mee. Voor Lucas zal het dus geen makkelijke klus worden om te winnen maar onmogelijk is het ook niet. In de hoofdwedstrijd staan met Pajares en Lake twee wereldtoppers tegenover elkaar. Één keer eerder speelden deze mannen tegen elkaar. Op de US Open van 2021 won Pajares in vier spannende games. De wedstrijd tussen Pajares en Lake beloofd een spannende te worden en is via de livestream te bekijken! Tot slot is het aan Vidal en Steward om de eindstand te bepalen. Steward heeft sinds de herstart al vijf games gewonnen en verkeerd in uitstekende vorm. Vidal won zijn laatste wedstrijd in februari, dat was tegen de Nederlandse Bharos op het Silvester Trophy toernooi. Wie er met de winst vandoor gaat is dan ook moeilijk te voorspellen.

1: Iker Pajares SPA (PSA#23) – Nathan Lake ENG (PSA#36)

2: Nilo Vidal SPA (PSA#196) – Tom Steward NED (SBN#5)

3: Marc ter Sluis NED (PSA#257) – Tom Lucas NED (SBN#17)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

CS Drachten / FroconsurGrant Thornton Victoria

In Drachten komen woensdagavond bijzonder veel Nederlandse toppers in actie. Alleen Victoria heeft met Solnicky een buitenlandse speler opgesteld. In de eerste wedstrijd spelen Kuiper en Wagenaar tegen elkaar. Wagenaar lijkt in deze wedstrijd op voorhand de favoriet. Hij staat immers 40 plaatsen hoger op de ranking. In de hoofdwedstrijd speelt Hoevenaars tegen de Tjechische Solnicky. Voor Hoevenaars is dit een mooie gelegenheid om zich te meten met een speler uit de PSA top-100. Hoevenaars heeft dit seizoen nog niet gewonnen en het zal morgenavond een lastige klus worden om daar verandering in te brengen. De laatste wedstrijd gaat tussen Goossens en Schweertman. Ook dit keer zijn de bezoekers uit Rotterdam de favoriet. Schweertman heeft dit seizoen al twee wedstrijden gewonnen en staat bovendien ruim 20 plaatsen hoger op de SBN ranking.

1: Tom Hoevenaars NED (SBN#11) – Jakub Solnicky CZ (PSA#90)

2: Frank Goossens NED (SBN#24) – Piëdro Schweertman NED (SBN#1)

3: Derk Kuiper NED (SBN#56) – Joris Wagenaar NED (SBN#14)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

RIXAX Squash AlmereMeerSquash (Livestream)

Squash Almere ontvangt in de vijfde speelronde de koploper van de Heren Eredivisie in eigen huis. MeerSquash moet ruim winnen om er zeker van te zijn dat zij de koppositie behouden. In de eerste wedstrijd speelt Mols als invaller zijn eerste Eredivisie wedstrijd van het seizoen tegen Kareem. Voor de debutant wordt dit een lastige kennismaking met de Eredivisie want Kareem staat bijna 130 plaatsen hoger op de SBN ranking. De ranking vertelt echter nooit het hele verhaal dus wellicht is een verassing mogelijk De hoofdwedstrijd gaat tussen Hofman en Bennet. Bennet heeft al zijn wedstrijden in de Eredivisie tot nu toe gewonnen en ook tegen Hofman lijkt hij vooraf de favoriet. Bennett staat immers ruim 30 plekken hoger op de ranking. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Lindner en Ravelli. Ook in deze wedstrijd is MeerSquash op papier de sterkste. Ravelli komt alweer voor de vijfde keer dit seizoen in actie en hij wist drie van zijn vorige wedstrijden te winnen. Die uitstekende vorm zal hij door willen zetten!

1: Sebastiaan Hofman NED (PSA#413) – Dylan Bennett NED (SBN #3)

2: Guido Lindner NED (SBN#38) – Bart Ravelli NED (SBN #19)

3: Mohamed Kareem EG (SBN#37) – Hjalmer Mols NED (PSA#726)

Clubscheidsrechter

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen