Nabeschouwing Dames Eredivisie

Woensdagavond werden wederom vier wedstrijden afgewerkt in de Squash Eredivisie. Op bezoek in Almere lukte het Squash Zwolle om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Victoria behield de tweede plaats tegen Houtrust door van de Hagenaren te winnen. Ze hebben daarmee het thuisvoordeel in de play-offs bijna te pakken. In Doetinchem won SquashTime zoals verwacht waardoor zij de eerste plek behielden. SquashPlus kon genoeg punten binnenhalen om de vierde plek te behouden waardoor ook zij tevreden waren met het resultaat. In Utrecht werd door de thuisploeg gewonnen. MeerSquash moet daarom in de laatste wedstrijd van het seizoen ruim winnen om nog kans te maken op kwalificatie voor de play-offs.

Je leest alle wedstrijdnabeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Keylane Squash Utrecht 6 – 3 MeerSquash Hoofddorp

Squash Utrecht lukte het woensdagavond om de derde wedstrijd van het seizoen te winnen. De Utrechtenaren waren met 6-3 te sterk voor MeerSquash. Dankzij de drie punten is voor de bezoekers niets verandert in de stand en is er nog steeds hoop op play-off kwalificatie.

De squashavond werd geopend door Van Drongelen en Markus. De wedstrijd werd in 3 games beslist en het lukte Markus niet om Van Drongelen echt onder druk te zetten. Een verassing bleef daarom uit. In de hoofdwedstrijd speelden Villard en Gilis tegen elkaar. Net als in eerdere onderlinge duels was Gilis de sterkste. Het lukte Gilis om met 0-3 te winnen waardoor de stand na twee wedstrijden gelijk was. In de laatste wedstrijd was het aan Marshall en Fritsche om de eindstand te bepalen. Ook deze wedstrijd eindigde in 3-0, wederom voor de thuisploeg. De wedstrijd tussen Utrecht en Hoofddorp eindigde daarmee om 6-3.

1: Enora Villard FRA (PSA#37) 0 – 3 Nele Gilis BE (PSA#13)

2: Kiera Marshall ENG (PSA#165) 3 – 0 Gabi Fritsche NED (SBN#20)

3: Megan van Drongelen NED (SBN#9) 3 – 0 Elfi Markus NED (SBN#55)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Houtrust Wooncompany 4 – 6 Grant Thornton Victoria (LIVESTREAM)

In Den Haag is woensdagavond een onwijs spannende wedstrijd gespeeld om de tweede plek in de stand. De bezoekers uit Rotterdam trokken aan het langste eind en wonnen uiteindelijk met 4-6.

De avond werd geopend door Taghavi en Permentier. Taghavi begon direct sterk en won de eerste game met 11-5. In de derde game kwam Permentier dichtbij een overwinning, echter kwam zij net te kort en verloor ze de derde game met 11-8. De wedstrijd eindigde in 3-0 voor Taghavi. De tweede wedstrijd ging tussen Serme en Gilis. Het lukte Gilis om haar favorietenrol waar te maken. De eerste game kwam Serme nog in de buurt, die eindigde in 7-11. Daarna kwam Gilis nooit meer echt onder druk te staan. Ze won de tweede en derde game met 4-11 waardoor de wedstrijd in 0-3 eindigde. De stand was gelijk en dus werd in de laatste wedstrijd bepaald welt team er met de winst van door zou gaan. Ter Sluis en Mackevica maakte er zoals verwacht een spannende pot van. Ter Sluis won de eerste game maar daarna kwam ze telkens net te kort. Games twee tot en met vier eindigde met twee of drie punten in het voordeel van Mackevica waardoor de Letlandse met 1-3 won.

1: Anna Serme CZ (PSA#38) 0 – 3 Tinne Gilis BE (PSA#24)

2: Tessa ter Sluis NED (PSA#56) 1 – 3 Ineta Mackevica LAT (PSA#42)

3: Taba Taghavi FRA (PSA#106) 3 – 0 Juliëtte Permentier NED (PSA#205)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

RIXAX Squash Almere 4 – 8 Akro Squash Zwolle  (LIVESTREAM)

Het is Squash Zwolle afgelopen woensdagavond gelukt om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Na een aantal spannende wedstrijden eindigde de bezoekers met 8 punten tegenover 4 voor de thuisploeg.

In de eerste wedstrijd speelden Khantaeva en Van Vilsteren tegen elkaar. Deze wedstrijd was direct de spannendste van de avond want er waren wel vijf games nodig om tot een winnaar te komen. Khantaeva won de vijfde game overtuigend waardoor de wedstrijd eindigde in 3-2, ze behaalde daarmee haar eerste overwinning in dit Eredivisie seizoen. De hoofdwedstrijd ging tussen De Zwijger en Vermeulen. De eerste twee games werden overtuigend door Vermeulen gewonnen maar daarna leek de wedstrijd te kantelen. De Zwijger won de derde game met 11-8 waardoor ze terug was in de wedstrijd. Verder dan die ene game kwam ze echter niet, Vermeulen herstelde zich waardoor ze de wedstrijd met 1-3 wist te winnen. Ook voor Vermeulen was dit de eerste overwinning van het seizoen. In de laatste wedstrijd namen Machalova en Krukkert het tegen elkaar op. Krukkert was vooraf de absolute favoriet en het lukte haar om die verwachtingen waar te maken. Ze won in drie games en werd nooit echt onder druk gezet door Machalova. De wedstrijd tussen Almere en Zwolle eindigde in 4-8.

1: Carlijn de Zwijger NED (SBN#70) 1 – 3 Dagmar Vermeulen NED (SBN#10)

2: Annemaria Machalova NED (SBN#131) 0 – 3  Daniek Krukkert NED (SBN#11)

3: Ayuna Khanteava RUS 3 – 2 Anniek van Vilsteren (SBN#99)

Clubscheidsrechter

AdFox Squash Plus 3 – 9 GC Biotech SquashTime

In Doetinchem speelde Squash Plus een belangrijke wedstrijd om zicht te houden op de play-offs. Vooraf was SquashTime favoriet en dus was voor SquashPlus de opdracht duidelijk, zoveel mogelijk punten verdienen.

In de openingswedstrijd speelden Peters en Nikki van der Heijden tegen elkaar. In de eerste twee games kwam Peters in de buurt maar was van Van der Heijden net te sterk. De derde game ging met 13-11 wel naar Peters. Van der Heijden maakte het vervolgens met 4-11 af waardoor ze de wedstrijd met 1-3 won. Voor de hoofdwedstrijd kwamen Mateos en Milou van der Heijden de baan op. Het duel begon spannend want Van der Heijden had wel 14 punten nodig om de eerste game te winnen. Ook daarna bleef Mateos telkens in de buurt maar met 7-11 en 9-11 kwam ze telkens net te kort. Ook de laatste wedstrijd was een stuk spannender dan vooraf wellicht verwacht werd. Dorenbos en Beinhard speelden tegen elkaar en na vier games was de stand gelijk. In de vijfde game sloeg de vermoeidheid zichtbaar toe. Beinhard bleek woensdagavond de sterkste van de twee te zijn en won de laatste game met 12-14. De wedstrijd tussen Squash Plus en SquashTime eindigde uiteindelijk in 3-9 voor de Eindhovenaren.

1: Sofia Mateos SPA (PSA#116) 0 – 3 Milou van der Heijden NED (PSA#46)

2: Milja Dorenbos NED (SBN#6) 2 – 3 Saskia Beinhard DUI (PSA#92)

3: Suzanne Peters NED (SBN#41) 1 – 3 Nikki van der Heijden NED (SBN#22)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen