Voorbeschouwing Dames Eredivisie

De Dames Eredivisie gaat verder met de tweede speelronde sinds de herstart. Squash Utrecht ontvangt MeerSquash Hoofddorp. De bezoekers zullen moeten winnen om zicht te houden op plaatsing voor de play-offs. Kortom, een belangrijke wedstrijd die spanning met zich mee zal brengen. In Den Haag wordt woensdagavond een topwedstrijd afgewerkt! Houtrust staat momenteel op de tweedeplaats en ontvangt Victoria dat derde staat. De winnaar van deze wedstrijd zet een belangrijke stap richting het thuisvoordeel in de halve finales. Deze wedstrijd is via de Livestream te bekijken. Dat zal zeker de moeite waard zijn want er staan maar liefst 6 speelsters uit de PSA top-60 opgesteld!

Almere en Zwolle spelen tegen elkaar en een van hen kan daardoor de eerste wedstrijd van het seizoen winnen. Op papier lijkt Zwolle favoriet maar Almere zal dolgraag een keer willen winnen in eigen huis. Vermeulen komt in deze wedstrijd voor de 6e keer dit seizoen in actie waardoor ze nog steeds de meeste wedstrijden achter haar naam heeft staan. Tot slot spelen Squash Plus en SquashTime tegen elkaar in Doetinchem. Voor Squash Plus is dit de laatste thuiswedstrijd in de competitie. SquashTime moet winnen om de eerste plek in de stand vast te houden.

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

Keylane Squash UtrechtMeerSquash Hoofddorp

Keylane Squash Utrecht ontvangt MeerSquash woensdagavond in eigen huis. De bezoekers uit Hoofddorp moeten winnen om aansluiting te kunnen houden bij de beste vier. Ook Utrecht kan zich nog plaatsen voor de play-offs. Zij zijn echter ook afhankelijk van de resultaten van andere clubs.

In de eerste wedstrijd gaan Van Drongelen en Markus de strijd met elkaar aan. Van Drongelen lijkt de favoriet maar Markus wist dit seizoen al meerdere tegenstanders te verassen die hoger in de ranking staan. In de hoofdwedstrijd staat een ontmoeting tussen twee wereldtoppers op het programma. Villard en Gilis spelen voor het eerst sinds 2017 tegen elkaar. Gilis wist toen in een spannende wedstrijd met 3-1 te winnen en ook vanavond lijkt ze met haar hogere PSA ranking weer de favoriet. Tot slot squashen Marshall en Fritsche tegen elkaar. Marshall kwam eerder in actie voor Squash Utrecht maar verloor toen van Tinne Gilis. Fritsche won haar vorige wedstrijd en zal die vorm graag door willen zetten.

1: Enora Villard FRA (PSA#37) – Nele Gilis BE (PSA#13)

2: Kiera Marshall ENG (PSA#165) – Gabi Fritsche NED (SBN#20)

3: Megan van Drongelen NED (SBN#9) – Elfi Markus NED (SBN#55)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Houtrust WooncompanyGrant Thornton Victoria (LIVESTREAM)

De huidige nummers twee en drie van de Dames Eredivisie spelen op woensdagavond tegen elkaar bij Houtrust. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om thuisvoordeel in de play-offs. Beide teams komen op volle sterkte en zijn vastberaden om met de overwinning huiswaarts te keren. In totaal komen vier speelsters uit de PSA top-60 in actie!

In de openingswedstrijd staan Taghavi en Permentier op de baan. Permentier wist in de vorige wedstrijd overtuigend te winnen en is in goede vorm. Taghavi speelde een keer eerder in de Dames Eredivisie en won toen met 3-0. De hoofdwedstrijd gaat tussen Serme en Gilis. Nooit eerder speelden ze tegen elkaar maar Gilis lijkt de favoriet vanwege haar hogere PSA-ranking. Tot slot is het aan Ter Sluis en Machevica om de eindstand te bepalen. Één keer eerder speelden zij tegen elkaar, Machevica won toen met 3-0.

1: Anna Serme CZ (PSA#38) – Tinne Gilis BE (PSA#24)

2: Tessa ter Sluis NED (PSA#56) – Ineta Mackevica LAT (PSA#42)

3: Taba Taghavi FRA (PSA#106)- Juliëtte Permentier NED (SBN#14)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

RIXAX Squash AlmereAkro Squash Zwolle  (LIVESTREAM)

Akro Squash Zwolle komt woensdagavond op bezoek bij Squash Almere voor de een na laatste wedstrijd in het Squash Eredivisie seizoen. Beide teams wisten dit seizoen nog niet te winnen. Een van hen zal deze negatieve reeks dus kunnen beëindigen.

De openingswedstrijd gaat tussen Khanteava en Van Vilsteren. Khanteava is al eerder opgesteld maar het lukte haar nog niet om een wedstrijd te winnen. Voor Van Vilsteren wordt het de eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen. De tweede wedstrijd gaat tussen twee Nederlandse speelsters, namelijk De Zwijger en Vermeulen. Op basis van de SBN ranking lijkt Vermeulen de favoriet. Echter hebben beide speelsters dit seizoen nog niet gewonnen waardoor het moeilijk te zien is wie het best in vorm is. Tot slot spelen Machalova en Krukkert tegen elkaar. Krukkert heeft dit seizoen de meeste punten voor haar ploeg gewonnen. Kijkend naar de SBN ranking zou zij wederom drie games moeten kunnen winnen.

1: Carlijn de Zwijger NED (SBN#70) – Dagmar Vermeulen NED (SBN#10)

2: Annemaria Machalova NED (SBN#131)  Daniek Krukkert NED (SBN#11)

3: Ayuna Khanteava RUS – Anniek van Vilsteren (SBN#99)

Clubscheidsrechter

AdFox Squash PlusGC Biotech SquashTime

AdFox Squash Plus speelt deze week alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Met SquashTime als tegenstander beloofd het een lastige avond te worden voor de thuisploeg. Voor SquashTime is een ruime overwinning noodzakelijk om sowieso de eerste plek te behouden.

De eerste wedstrijd gaat tussen Peters en Nikki van der Heijden. Peters speelt een goed seizoen maar Van der Heijden staat nog altijd twintig plaatsen hoger op de SBN-ranking. Van der Heijden is daarom de favoriet maar wellicht kan Peters het thuisvoordeel goed benutten. In de hoofdwedstrijd staan Mateos en Milou van der Heijden samen op de baan. Mateos is de underdog maar ook een onvoorspelbare tegenstander voor Van der Heijden. Mateos is sinds september al 18 plaatsen gestegen op de PSA ranking en heeft dus een goede vorm te pakken. De Doetinchemse squash avond wordt afgesloten door Dorenbos en Beinhard. Beinhard staat net in de PSA top-100 en is daarmee op papier de favoriet. Echter hebben deze speelsters elkaar niet eerder ontmoet waardoor een voorspelling lastig blijft.

1: Sofia Mateos SPA (PSA#116) – Milou van der Heijden NED (PSA#46)

2: Milja Dorenbos NED (SBN#6) – Saskia Beinhard DUI (PSA#92)

3: Suzanne Peters NED (SBN#41) – Nikki van der Heijden NED (SBN#22)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen