Nabeschouwing 4 Heren Eredivisie

Afgelopen speelronde heeft MeerSquash Hoofddorp de leiding gepakt in de Squash Eredivisie. De ploeg uit hoofddorp wist te volle buit te pakken tegen SquashCity terwijl Coulisse/Twente wist te winnen van Victoria maar onvoldoende punten wist te behalen om de koppositie te behouden. RIXAX Almere en Squash Ridderkerk wisten ook te zegevieren tegen respectievelijk Houtrust Den Haag & CS Drachten/Froconsur. Opvallend deze speelronde is dat alle uitploegen wisten te winnen.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

CS Drachten/Froconsur 3 – 11 Van Herk Vastgoed/ Ridderkerk

Met goed gevulde tribunes wisten de ploegen van Drachten en Ridderkerk het publiek van mooi squash te voorzien. Op positie twee & drie bleek Van Herk Vastgoed/ Squash Ridderkerk te sterk voor de Friese ploeg. Damming opende de avond sterk tegen Goossens die zijn vorm nog niet heeft gevonden, 3-0 voor Damming. De laatste wedstrijd van de avond had een vergelijkbaar beeld, Roukens weerde zich knap tegen de mondiale nummer 33 van de wereld maar moest zijn meerdere erkennen, 3-0 voor Serme. Het hoogtepunt van de avond was de kraker tussen Raphael Kandra en Mathieu Castagnet. Van tevoren waren de verwachtingen al hoog gespannen en niet onterecht, in een bloedstollende vijfsetter waarin het over en weer ging wist Kandra in de vijfde aan het langste eind te trekken (11/9, 6-11, 11-6, 8-11, 11/6). Door de overwinning van Ridderkerk klimmen zij naar de vierde positie.

1: Raphael Kandra (PSA #18) 3 – 2 Mathieu Castagnet (PSA #47)

2: Thijs Roukens (SBN #9) 0 – 3 Lucas Serme (PSA #33)

3: Frank Goossens (SBN #22) 0 – 3 Rowan Damming (PSA #199)

Clubscheidsrechter

Houtrust Squash Wooncompany 7 – 9 RIXAX Squash Almere  (KIJK HIER DE LIVESTREAM TERUG)

Squash Almere was de gelukkige winnaar uit in Den Haag. De Almeerse ploeg wist weliswaar minder games te winnen dan de thuisploeg maar wist wel twee wedstrijden te winnen en pakte daarmee de belangrijke teamoverwinning. De avond begon direct spannend toen Jeroen Mulderij verrassend goed tegenstand bood tegen Guido Lindner, uiteindelijk wist Lindner bij een 9-6 achterstand in de vijfde game het hoofd koel te houden en pakte de overwinning. Daarna was het aan Sebastiaan Hofman om voor een klein stuntje te zorgen, Ter Sluis leek zich lichtelijk te bezeren en leek niet geheel fris tijdens de wedstrijd. Hofman liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en wist de overwinning te pakken 3-2. In de laatste wedstrijd wist Sebastiaan Weenink overtuigend te winnen van Bogdan Vasile, 3-0. RIXAX Almere stijgt door de overwinning naar de zesde plek en houdt zicht op play-offs, evenals Houtrust Den Haag die maar 2 punten achter Ridderkerk staat.

1: Marc ter Sluis (PSA #257) 2 – 3 Sebastiaan Hofman (PSA #413) (LIVESTREAM)

2: Sebastiaan Weenink (SBN #4) 3 – 0 Bogdan Vasile (LIVESTREAM)

3: Jeroen Mulderij (SBN #44) 2 – 3 Guido Lindner (PSA #486) (LIVESTREAM)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

Grant Thornton Victoria 3 – 9 Coulisse/Twente (KIJK HIER DE LIVESTREAM TERUG)

De absolute kraker van de avond ging tussen Victoria en Twente. De verwachtingen waren hooggespannen maar de uitslag was overtuigend voor de bezoekers. In de openingswedstrijd liet Laurens Jan Anjema zien nog altijd van topniveau te zijn en bij de beste van Nederland te behoren, in een overtuigende uitslag wist hij te winnen van 5-voudig Nederlands Kampioen Piedro Schweertman. In de topwedstrijd die daarop volgde was het Simon Rosner die gedecideerd de teamoverwinning binnensleepte door oude bekende Borja Golan met 3-0 te verslaan.In de laatste wedstrijd wist Sebastian Bonmalais de schade voor Victoria te beperken door te winnen van Omar Mequid, eveneens 3-0. Victoria blijft op de derde positie maar ziet zijn uitdagers dichterbij komen. Twente verliest de koppositie omdat MeerSquash 12 punten wist te halen in Amsterdam.

1: Borja Golan (PSA #41) 0 – 3 Simon Rosner (DUI #1) (LIVESTREAM)

2: Sebastian Bonmalais (PSA #38) 3 – 0 Omar Meguid (LIVESTREAM)

3: Piedro Schweertman (SBN #1) 0 – 3  Laurens Jan Anjema (SBN #2) (LIVESTEAM)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

SquashCity 4 – 12 MeerSquash

SquashCity speelde in de Noord-Hollandse derby tegen MeerSquash Hoofddorp. De Amsterdamse formatie moest het bij de openingswedstrijd doen zonder de afwezige Tom Lucas, hij werd vervangen door een junior uit de Nederlandse selectie, Victor Santos de Freitas die zijn debuut mocht maken. Victor speelde tegen MeerSquasher Bart Ravelli, Ravelli liet zien dat de Eredivisie van een hoog kaliber is en wist de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. In de kopwedstrijd wist Jaume de eerste twee games tegen de hoger gerankte Mueller naar zich toe te trekken. De ervaren Mueller wist net op tijd zijn spel aan te passen om de winst alsnog naar zich toe te trekken en pakte daarmee ook de teamoverwinning 2-3. Ook de laatste wedstrijd was er een om van te smullen. Tom Steward wist op een 2-1 voorsprong te komen tegen Dylan Bennett maar liet de overwinning uit zijn handen glippen. Bennet wist de laatste twee games met 11-9 en 11-8 te winnen en behaalde daarmee de volle buit voor MeerSquash.

1: Bernat Jaume (PSA #48) 2 – 3 Nicolas Mueller (PSA #26)

2: Tom Steward 2 – 3 Dylan Bennett (SBN #3)

3: Victor Santos de Freitas (SBN #413) 0 – 3 Bart Ravelli (SBN #19)

Clubscheidsrechter

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen