Voorbeschouwing 4 Heren Eredivisie

De Heren Squash Eredivisie heeft nog vier rondes te gaan voordat de play-offs gaan beginnen. Alles ligt nog open en de ploegen staan dicht bij elkaar op de ranglijst. Koploper Twente en nummer drie Victoria hebben maar 2 punten verschil. Ook voor de vierde plek kan nog volop worden gestreden. In de komende speelronde bijzondere aandacht voor Victoria Rotterdam versus Coulisse/Twente. Beide ploegen spelen voor de koppositie terwijl MeerSquash Hoofddorp bij de volle buit wellicht de koppositie kan pakken. Je leest het allemaal in de voorbeschouwing.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

CS Drachten/FroconsurVan Herk Vastgoed/ Ridderkerk

CS Drachten/Froconsur ontvangt als hekkensluiter de nummer vijf van de Eredivisie, Squash Ridderkerk. De Friezen hebben de komende ronde de beschikking over Raphael Kandra die vanuit de Windy City Open naar Nederland doorreist om de Friese kleuren te verdedigen. Daarnaast staan vaste waardes van dit seizoen Thijs Roukens en Frank Goossens eveneens in de opstelling. Ridderkerk reist af met een Frans Nederlandse opstelling met Castagnet, Serme en Damming. Laatst genoemde zal de avond openen tegen Goossens, beide hebben op het NK Squash van 2021 tegen elkaar gespeeld, toen wist Damming met 3-0 te zegevieren en lijkt gezien zijn recente prestaties zijn vorm te hebben behouden om het Goossens lastig te maken. Daarna nemen Kandra & Castagnet het tegen elkaar op. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden, de laatste ontmoeting op de PSA Tour dateert uit 2018, toen wist Kandra te winnen, en gezien zijn hogere positie op de ranglijst in het lichte voordeel. De avond wordt afgesloten door Roukens en Serme, Roukens zal wederom een pittige wedstrijd tegemoet gaan tegen de nummer 33 van de wereld.

1: Raphael Kandra (PSA #18) – Mathieu Castagnet (PSA #47)

2: Thijs Roukens (SBN #9) – Lucas Serme (PSA #33)

3: Frank Goossens (SBN #22) – Rowan Damming (PSA #199)

Clubscheidsrechter

Houtrust Squash WooncompanyRIXAX Squash Almere  (LIVESTREAM)

Houtrust Den Haag neemt het op tegen Squash Almere. De ploeg van Sebastiaan Weenink heeft play-offs ambities en staan momenteel 4de met twee punten voorsprong op Ridderkerk, de punten zijn dus hard nodig om de belangrijke 4 positie vast te houden.  Marc ter Sluis, Weenink en Mulderij moeten zorgen dat deze punten in eigen huis blijven. Mulderij opent de avond tegen de in vorm verkerende Lindner, de twee speelde een jaar geleden voor het laatst tegen elkaar, toen wist Lindner met 3-1 te winnen. Op positie 1 is er wederom een Nederlands onderonsje tussen Marc ter Sluis en Sebastiaan Hofman. Ter Sluis is op Nederlandse bodem nog ongeslagen tegen Hofman, voorgaande twee ontmoetingen werden in vier games beslist in het voordeel van Ter Sluis. Zal Hofman dit keer kunnen zegevieren? De laatste wedstrijd gaat tussen voormalig Nederlands kampioen Sebastiaan Weenink en Bogdan Vasile. De hoger genoteerde Weenink zal naar verwachting de beslissende wedstrijd van de avond spelen voor de winst. Alle wedstrijden zullen live te volgen zijn via squasheredivisie.nl

1: Marc ter Sluis (PSA #257) – Sebastiaan Hofman (PSA #413)

2: Sebastiaan Weenink (SBN #4) – Bogdan Vasile

3: Jeroen Mulderij (SBN #44) – Guido Lindner (PSA #486)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

Grant Thornton VictoriaCoulisse/Twente (LIVESTREAM)

Victoria Rotterdam en Coulisse/Twente strijden beide voor een plek in de play-offs. De ploegen ontlopen elkaar maar 2 punten op de ranglijst en dus is er veel om te spelen. Zeker omdat de koploper van de play-offs van het thuisvoordeel mag genieten. De avond begint met een inmiddels Nederlandse klassieker: Piedro Schweertman tegen Laurens Jan Anjema. Beide heren kennen elkaar door en door en hebben menig NK Finale tegen elkaar gespeeld. Schweertman heeft spreekwoordelijk het stokje overgenomen van Anjema en is inmiddels 5-voudig Nederlands Kampioen. Het is inmiddels lang geleden dat beide tegen elkaar hebben gespeeld en worden de kaarten opnieuw geschud. Daarna neemt voormalig nummer vijf van de wereld Borja Golan het op tegen voormalig nummer drie van de wereld Simon Rosner, wederom een topwedstrijd in Rotterdam. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen fransman Sebastian Bonmalais en Omar Meguid. Bonmalais komt net als Kandra terug van de Windy City Open en is met zijn 24 jaar nog jong en volledig actief op de PSA World Tour. Omar Meguid is als voormalig nummer 25 van de wereld al gestopt maar kent de fijne kneepjes van het vak, het is dus talent versus ervaring in de laatste wedstrijd in Rotterdam, die allemaal live te volgen zijn via dit platform.

1: Borja Golan (PSA #41) – Simon Rosner (DUI #1)

2: Sebastian Bonmalais (PSA #38) – Omar Meguid

3: Piedro Schweertman (SBN #1) –  Laurens Jan Anjema (SBN #2)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

SquashCityMeerSquash

SquashCity speelt in de Noord-Hollandse derby tegen MeerSquash Hoofddorp. MeerSquash Hoofddorp staat tweede op de ranglijst en heeft de ambitie om de play-offs te halen. Nicolas Mueller, Dylan Bennett en Bart Ravelli moeten zorgen dat de punten meegaan naar Hoofddorp. SquashCity stelt daar publiekslieveling Bernat Jaume, Tom Steward en Tom Lucas tegenover. Lucas zal het op moeten nemen tegen Ravelli, uit historische wedstrijden blijkt dat een zware wedstrijd voor Lucas. Ravelli heeft een ongeslagen reeks tegen Lucas en liet in zijn vorige wedstrijd tegen Sebastiaan Weenink zijn vorm zien. Bernat Jaume heeft in het verleden al eerder verrassende resultaten laten zien tegen hoger gerankte spelers in de Eredivisie. Dit keer zal hij wederom voor een klein stuntje moeten zorgen door van Nicolas Mueller te winnen. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Tom Steward en Dylan Bennett, op papier lijkt Bennett de favoriet, echter heeft Steward nog niet veel wedstrijden gespeeld in Nederland en zal daarom een wedstrijd zijn met een vraagteken.

1: Bernat Jaume (PSA #48) – Nicolas Mueller (PSA #26)

2: Tom Steward – Dylan Bennett (SBN #3)

3: Tom Lucas (SBN #16) Victor Santos de Freitas (Debuut in Eredivisie) – Bart Ravelli (SBN #19)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen