Nabeschouwing Dames Eredivisie

De Dames Eredivisie is 16 februari met een aantal spectaculaire wedstrijden weer van start gegaan. In Eindhoven kon SquashTime de koppositie opnieuw bemachtigen door met 9-2 van Houtrust te winnen. In Zwolle werd de spannendste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld. De vijfde game tussen Krukkert en Van Drongelen eindigde in 15-17 waardoor Utrecht met 2-3 wist te winnen. MeerSquash deed wat het moest doen om zicht te houden op de play-offs, er werd met 6-3 van RIXAX Almere gewonnen. Victoria heeft de tweede plek in de stand bemachtigd door te winnen van SquashPlus.

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

MeerSquash 6 – 3 RIXAX Almere

MeerSquash heeft woensdagavond in eigen huis goede zaken gedaan. Er werd gewonnen van Squash Almere waardoor de ploeg uit Hoofddorp aansluiting kan houden bij de top-4. De avond werd geopend door Markus en Khantaeva. Markus is sterk aan het seizoen begonnen en die start heeft ze een vervolg kunnen geven. Markus wist met 3-0 te winnen, echter ging dit minder makkelijk dan de uitslag doet vermoeden. In de eerste en laatste game gingen beide speelsters behoorlijk gelijk op. Khantaeva kwam echter telkens net te kort. In de hoofdwedstrijd wist Almere enigszins te verassen. Ondanks dat Beecroft een stuk lager staat op de PSA-ranking won zij overtuigend met 3-0. Ook in de laatste wedstrijd was MeerSquash met Fritsche de dominante ploeg. Fritsche speelde tegen De Zwijger en won met 3-0. Gedurende de wedstrijd lukte het De Zwijger niet om Fritsche onder druk te zetten waardoor geen van de games echt spannend werd.

1: Cristina Gomez SPA (PSA#48) 0 – 3 Lucy Beecroft ENG (PSA#62)

2: Gabi Fritsche NED (SBN#19) 3 – 0 Carlijn de Zwijger NED (SBN#71)

3: Elfi Markus NED (SBN#55) 3 – 0 Ayuna Khantaeva RUS

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jason Morrison

Grant Thornton Victoria 9 – 0 adFox SquashPlus

Victoria is goed begonnen aan het tweede deel van de Dames Eredivisie. In Rotterdam werd overtuigend gewonnen van SquashPlus. In de eerste wedstrijd speelden Permentier en Peters tegen elkaar. In tegenstelling tot eerder dit seizoen kon Peters niet opnieuw verassen. Pas in de laatste game kwam ze in de buurt van Permentier maar het lukte niet om die te winnen. De eerste wedstrijd ging met 3-0 naar Permentier. Daarna kwam Taylor voor het eerst in actie namens Victoria. Taylor leek vooraf vele malen sterker dan haar tegenstander maar Mateos bleek in met name de laatste twee games goed tegenstand te kunnen bieden. Mateos kwam echter telkens net te kort waardoor Taylor met 3-0 won. De laatste wedstrijd ging tussen Maas en Dorenbos, twee top-5 speelsters van de SBN ranking. Vooraf werd een spannende strijd verwacht maar de wedstrijd liep anders. Het lukte Dorenbos niet om het niveau van haar tegenstander te evenaren waardoor de wedstrijd in 3-0 eindigde. Victoria won met 3-0 van SquashPlus waardoor de Rotterdammers naar de tweede plek in de stand zijn geklommen.

1: Lily Taylor ENG (PSA#64) 3 – 0 Sofia Mateos SPA (PSA#120)

2: Fleur Maas NED (SBN#4) 3 – 0 Milja Dorenbos NED (SBN#5)

3: Juliëtte Permentier NED (SBN#14) 3 – 0 Suzanne Peters NED (SBN#42)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Akro Squash Zwolle 2 – 9 Keylane Squash Utrecht

Squash Zwolle speelde de eerste Eredivisie wedstrijd in het nieuwe Victorium. Ruim 250 kijkers hebben de glazenbaan kunnen bewonderen op de livestream! Sariowan en Diepeveen mochten de nieuwe baan als eerste in wedstrijdverband betreden. Diepeveen begon sterk en wist de eerste twee games overtuigend te winnen. In de derde game kwam Sariowan dichtbij maar ook toen bleek Diepeveen met 8-11 de sterkste. De wedstrijd eindigde in 0-3 in het voordeel van de Utrechtse. In de hoofdwedstrijd speelden Vermeulen en Mead tegen elkaar. Mead was vooraf de grote favoriet en ze wist die rol ook waar te maken. De eerste game eindigde in 5-11 voor Mead. Daarna schroefde ze haar niveau nog een beetje op. De laatste twee games eindigde in 1-11 en de wedstrijd werd beslist op 0-3. De laatste wedstrijd, tussen Krukkert en Van Drongelen, was een hele spannende. Na vier games was de stand met 2-2 gelijk waardoor een beslissende game nodig bleek. Die laatste game duurde bijna een kwartier. Bij een stand van 15-16 ontving Krukkert een stroke waardoor de game met 15-17 beslist werd. De wedstrijd tussen Zwolle en Utrecht eindigde in 2-3.

1: Dagmar Vermeulen NED (SBN#8) 0 – 3 Alicia Mead ENG (PSA#75)

2: Daniek Krukkert NED (SBN#9) 2 – 3 Megan van Drongelen (PSA#275)

3: Brenda Sariowan (SBN#47) 0 – 3 Judith Diepeveen (SBN#6)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

GC Biotech SquashTime 9 – 2 Houtrust Squash Wooncompany

Woensdagavond hebben 350 squashliefhebbers voor het eerst naar een livestream van SquashTime gekeken. In de eerste wedstrijd speelden Nohar en Fertekova tegen elkaar. Deze speelsters staan dichtbij elkaar op de PSA-ranking en dat was in de wedstrijd goed te zien. Nohar begon sterk door de eerste game met 11-2 te winnen. Fertokova herpakte zich echter en trok game twee en drie naar zich toe. Uiteindelijk bleek Nohar toch de betere van de twee. Door de laatste game met 13-11 te winnen besliste ze de eerste wedstrijd in 3-2. De hoofdwedstrijd ging tussen Evans en Tomlinson. Evans was als nummer 14 van de wereld de absolute favoriet en die rol kon ze ook waarmaken. In drie games won ze van Tomlinson zonder een moment in de problemen te komen. Tot slot kwamen de twee beste speelsters van Nederland,Van der Heijden en Ter Sluis, tegen elkaar in actie. Van der Heijden liet wederom zien de beste van de twee te zijn. Zij won de games met 11-5, 11-6 en 11-7. De wedstrijd tussen SquashTime en Houtrust eindigde in 9-2 waardoor de Eindhovense club wederom de eerste plek bemachtigd in de Dames Eredivisie

1: Tesni Evans WLS (PSA#14) – Millie Tomlinson ENG (PSA#84)

2: Milou van der Heijden NED (PSA#46) – Tessa ter Sluis NED (PSA#57)

3: Naomi Nohar NED (PSA#194) – Eva Fertekova CZ (PSA#196)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen