Voorbeschouwing Dames Eredivisie

Na een onderbreking van ruim twee maanden gaat de Squash Eredivisie weer van start. De Heren waren vorige week al aan de beurt en deze woensdag kunnen de Dames dan eindelijk weer de baan op! In de laatste speelronde nam Houtrust de leiding in de stand over na een knappe overwinning op MeerSquash. Het team uit Hoofddorp moet aan de bak om zich te kunnen plaatsen voor de play-offs. Momenteel staan zij vijfde met twaalf punten achterstand op de nummer vier Adfox Squash Plus. Ook GC Biotech SquashTime en Grand Thornton Victoria zijn nog in de race om play-offs en het kampioenschap. De laatste drie speelrondes beloven spannend te worden!

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

MeerSquashRIXAX Almere (LIVESTREAM)

MeerSquash staat bij aanvang van speelronde vijf in de Dames Eredivisie op de vijfde plaats en moet in eigen huis winnen van Squash Almere om zicht te houden op de play-offs. Almere heeft daarentegen nog helemaal niet gewonnen dit seizoen en zal daar snel verandering in willen brengen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld door Markus en Khantaeva. Markus heeft vriend en vijand kunnen verassen met een aantal sterke optredens in de Eredivisie. Khantaeva heeft slechts één wedstrijd gespeeld en die werd verloren. Kan Markus haar sterke reeks doorzetten? De hoofdwedstrijd gaat tussen Gomez en Beecroft. Deze speelsters ontlopen elkaar niet veel op de PSA ranking en dus beloofd dit een spannende strijd te worden. Nooit eerder stonden Gomez en Beecroft in internationaal verband tegenover elkaar. Wie er met de winst vandoor gaat is dus moeilijk te voorspellen. De laatste wedstrijd zal gaan tussen Fritsche en de Zwijger. Fritsche is in deze wedstrijd vooraf de favoriet, zij staat immers ruim 50 plaatsen hoger op de SBN ranking.

1: Cristina Gomez SPA (PSA#48) – Lucy Beecroft ENG (PSA#62)

2: Gabi Fritsche NED (SBN#19) – Carlijn de Zwijger NED (SBN#71)

3: Elfi Markus NED (SBN#55) – Ayuna Khantaeva RUS

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

Grant Thornton Victoria – adFox SquashPlus  (LIVESTREAM)

Victoria Rotterdam speelt woensdagavond de eerste thuiswedstrijd na de hervatting van de competitie. De vorige twee wedstrijden werden met 9-0 gewonnen en die reeks wil de thuisploeg uiteraard graag doorzetten. Victoria en SquashPlus hebben momenteel 38 punten en de winnaar van deze wedstrijd zal de derde plek in de stand bemachtigen. Daarmee wordt een grote stap naar de play-offs gezet!

In de openingswedstrijd staan twee Nederlandse speelsters tegenover elkaar. Permentier staat een stuk hoger op de ranking en lijkt de favoriet, Peters heeft daarentegen al vaker verrast dit seizoen. In de hoofdwedstrijd komt namens de Rotterdammers een nieuwe speelster de baan op. Taylor staat in de PSA top-100 en is daarmee een goede versterking voor de ploeg. Mateos heeft eerder al eens gewonnen voor haar Doetinchemse team. Taylor staat bijna twee keer zo hoog op de PSA-ranking en is daarom de favoriet. Aan het einde van de avond staat een potentiële kraker van een wedstrijd gepland. Maas en Dorenbos staan beide in de top-5 van de SBN-ranking en slechts één plek van elkaar vandaan. Een wedstrijd die de moeite waard is om te kijken!

1: Lily Taylor ENG (PSA#64) – Sofia Mateos SPA (PSA#120)

2: Fleur Maas NED (SBN#4) – Milja Dorenbos NED (SBN#5)

3: Juliëtte Permentier NED (SBN#14) – Suzanne Peters NED (SBN#42)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Akro Squash ZwolleKeylane Squash Utrecht (LIVESTREAM)

Squash Zwolle komt in speelronde vijf voor het eerst in actie in het nieuwe squashcentrum, het Victorium. Squash Utrecht is de bezoekende ploeg. Beide teams hebben een tegenvallende seizoensstart doorgemaakt en hopen na de herstart van de competitie op meer sportief succes.

De squash avond wordt geopend door Sariowan en Diepeveen. Beide speelsters kwamen al meerdere keren in actie voor hun ploeg. Dat zij wederom zijn opgesteld is dus geen verassing. Kijkend naar resultaten uit het verleden en de SBN-ranking moet geconcludeerd worden dat Diepeveen de sterkste speelster lijkt. De hoofdwedstrijd gaat tussen Vermeulen en Mead. Vermeulen kwam tot nu toe alle wedstrijden in actie maar wist nog niet te winnen. Over de vorm van Mead is op dit moment weinig bekend. Zij won haar laatste wedstrijd in december tijdens een toernooi in Hamburg van de Nederlandse Juliëtte Permentier. Voor de derde wedstrijd betreden Krukkert en van Drongelen de baan. Ook Krukkert heeft al veel wedstrijden gespeeld en heeft bovendien de meeste punten binnengehaald voor haar ploeg. Of dat nu wel gaat lukken is moeilijk te voorspellen. Van Drongelen is een moeilijke tegenstander die bovendien in december nog de tweede ronde wist te halen van een PSA toernooi in Edinburgh. Als Van Drongelen die vorm heeft vastgehouden kan het maar zo een moeilijke klus worden voor Krukkert.

1: Dagmar Vermeulen NED (SBN#8) – Alicia Mead ENG (PSA#75)

2: Daniek Krukkert NED (SBN#9) – Megan van Drongelen (PSA#275)

3: Brenda Sariowan (SBN#47) – Judith Diepeveen (SBN#6)

Clubscheidsrechter

GC Biotech SquashTimeHoutrust Squash Wooncompany (LIVESTREAM)

De herstart van de Dames Eredivisie kan een nieuwe koploper op gaan leveren. Houtrust en SquashTime staan op de 1e en 2e plek met slechts drie punten verschil. Uit de opstellingen kan geconcludeerd worden dat beide ploegen na woensdagavond op de 1e plek willen staan. Maar liefst vier PSA top-100 speelsters staan woensdagavond op de baan.

De eerste wedstrijd gaat tussen Nohar en Fertekova die op papier ongeveer even sterk zijn. Nohar is echter bijna 20 jaar jonger waardoor de vraag rijst of jeugdigheid of juist ervaring doorslaggevend gaat zijn. In de hoofdwedstrijd lijkt SquashTime de sterkste speelster te hebben opgesteld. Evans en Tomlinson speelden in internationaal verband vier keer eerder tegen elkaar. Alle vier die wedstrijden werden door Evans gewonnen. De avond wordt afgesloten door de twee beste Nederlandse speelsters. Ter Sluis en Van der Heijden staan op de SBN-ranking slechts 300 punten van elkaar vandaan. Op het NK Squash in oktober 2021 speelden Van der Heijden en Ter Sluis voor het laatst tegen elkaar. Van der Heijden was toen met 3-1 te sterk maar in drie games was het verschil erg klein.

SquashTime heeft een livestream geïnstalleerd. Deze topwedstrijden zijn dus allemaal te zien via www.squasheredivisie.nl.

1: Tesni Evans WLS (PSA#14) – Millie Tomlinson ENG (PSA#84)

2: Milou van der Heijden NED (PSA#46) – Tessa ter Sluis NED (PSA#57)

3: Naomi Nohar NED (PSA#194) – Eva Fertekova CZ (PSA#196)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen