Nabeschouwing Heren Eredivisie

Woensdagavond werden de eerste wedstrijden in twee maanden gespeeld in de Squash Eredivisie. Drie teams wisten ruim te winnen en Squash City boekte de eerste overwinning van het seizoen met een krappe 5-6 overwinning op Squash Almere. Coulisse / Twente is erin geslaagd om de leiding in de Heren Eredivisie over te nemen van Houtrust. Dit werd mogelijk dankzij een knappe 9-0 overwinning op Froconseur / CS Drachten en het 9-1 verlies van Houtrust tegen MeerSquash. De enige Zuid-Hollandse derby van dit reguliere seizoen vond plaats bij Van Herk Vastgoed/ Squash Ridderker. De bezoekende ploeg Victoria won met 2-9. Op woensdag 2 maart wordt speelronde 4 afgewerkt!

Je leest alle wedstrijdnabeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

RIXAX AlmereSquash City

RIXAX Almere moest winnen om aansluiting te houden bij de top-4 terwijl Squash City woensdagavond opzoek ging naar de eerste overwinning van het seizoen. De thuisploeg begon goed met een overtuigende overwinning van Lindner op Kuys (3-0). Lindner was iedere game te sterk en kwam geen moment in de problemen. In de hoofdwedstrijd werd de verhouding anders. Almere kon deze week verassen met een snelle toevoeging aan het team die direct in actie kwam. Thomas speelde tegen Bharos en begon sterk. In de eerste game waren beide spelers goed tegen elkaar opgewassen waardoor Bharos 13 punten nodig had om te winnen. De tweede game kon Thomas de stand gelijk trekken op 1-1. Bharos liet daarna zijn klasse zien en trok de wedstrijd naar zich toe, hij won uiteindelijk met (1-3). Als laatste was de beurt aan Hofman en Steward. De eerste game eindigde in 14-12 en was dus wederom spannend. Daarna was Steward duidelijk de sterkste van de twee, hij won de laatste 3 games en haalde de eerste winst van het seizoen binnen voor Squash City.

1: Elijah Thomas NZ (PSA#271) 1 – 3 Roshan Bharos NED (PSA#148)

2:  Sebastiaan Hofman NED (SBN#34) 1 – 3 Tom Steward NED

3: Guido Lindner NED (SBN#39) 3 – 0 Nick Kuys NED (SBN#33)

Clubscheidsrechter

MeerSquash Hoofddorp 9 – 1 Houtrust Squash Wooncompany

MeerSquash heeft de competitie woensdagavond sterk kunnen hervatten door met 9 – 1 van Houtrust te winnen. In de openingswedstrijd speelden Ravelli en Weenink tegen elkaar op. Weenink staat 14 plaatsen hoger op de SBN-ranking maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Na twee games was de stand gelijk, Ravelli wist daarna echter tweemaal met 11-8 te winnen waardoor de eerste wedstrijd in zijn voordeel met 3-1 beslist werd. In de hoofdwedstrijd werden Coll en Ter Sluis opgesteld. Ter Sluis wist van te voren dat het een moeilijke avond zou worden tegen de nummer-2 van de wereld en daar draaide het ook op uit. Coll kon zijn klasse laten zien door drie games overtuigend van Ter Sluis te winnen waardoor de wedstrijd in 3-0 eindigde. De squashavond werd afgesloten door Bennet en Houlberg en opnieuw was MeerSquash de dominante ploeg. Bennet won drie games met ruime verschillen en besliste de wedstrijd op 9-1.

1: Paul Coll NZ (PSA#2) 3 – 0 Marc ter Sluis NED (SBN#13)

2: Dylan Bennet NED (SBN#3) 3 – 0 Theis Houlberg DEN (PSA#313)

3: Bart Ravelli NED (SBN#18) 3 – 1 Sebastiaan Weenink NED (SBN#4)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

Van Herk Vastgoed / Squash Ridderker 2 – 9 Grant Thornton Victoria

De wedstrijd tussen Ridderkerk en Victoria is een speciale. De autorit is voor de uitploeg binnen een kwartier af te leggen waardoor over een echte derby gesproken kan worden! In de openingswedstrijd was het aan Damming en Hapers om de eerste punten voor hun ploeg binnen te halen. Damming kon zijn overwinning in de Squash Life Tour geen vervolg geven. Hapers was met 3 – 0 te sterk en kwam in geen van de games echt in de problemen. In de hoofdwedstrijd kwamen twee wereldtoppers in actie. Castagnet is door een blessure in de afgelopen weken flink gezakt op de wereldranking maar kwalitatief is hij zeker niet achteruit gegaan. De eerste twee games werden door Castagnet gewonnen. In de laatste drie games kon Castagnet zijn tegenstander niet meer bijhouden, wellicht dat zijn blessure impact heeft gehad op zijn conditie. Makin won drie games op een rij overtuigend en besliste de wedstrijd in 2-3. Aan het einde van de avond betraden Mijs en Schweertman de baan. De nummer-1 van Nederland maakte zijn favorietenrol waar en won met 0-3. De wedstrijd tussen Van Herk Vastgoed / Squash Ridderkerk en Grant Thornton Victoria eindigde in 2-9.

1: Matthieu Castagnet  FRA (PSA#51) 2 – 3 Joel Makin WLS (PSA#8)

2: René Mijs NED (SBN#17) 0 – 3 Piëdro Schweertman NED (SBN#1)

3: Rowan Damming NED (SBN#27) 0 – 3 Joeri Hapers BEL (PSA#143)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

 Coulisse / TwenteFroconsur/ CS Drachten

Coulisse / Twente heeft de ambitie om de Eredivisie opnieuw te winnen. Dat was ook duidelijk te zien aan de opstelling met wel twee PSA top-100 spelers en nummer 2 op de SBN ranking. Die laatste, Laurens-Jan Anjema, begon in de eerste wedstrijd tegen Kuiper. Anjema liet zien dat hij de beste van de twee is door met 3-0 te winnen en zijn tegenstander geen van de games in de buurt te laten komen. In de tweede wedstrijd kwamen Meguid en Roukens tegen elkaar in actie. De eerste game was spannend en eindigde in 12-10 in het voordeel van de Egyptenaar. Daarna lukte het Roukens niet meer om in de buurt te komen waardoor de wedstrijd in 3-0 eindigde. Aan het einde van de avond kwamen Omlor en Goossens de baan op. Wederom was Coulisse / Twente dominant, ditmaal via Omlor. De wedstrijd eindigde in 3-0 waardoor de wedstrijd beslist werd in 9-0 voor de thuisploeg.

1: Omar Mequid EGY (PSA#80) 3 – 0 Thijs Roukens NED (SBN#9)

2: Yannick Omlor DUI (PSA#100) 3 – 0 Frank Goossens NED (SBN#22)

3: Laurens Jan Anjema NED (SBN#2) 3 – 0  Derk Kuiper NED (SBN#57)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen