Voorbeschouwing Heren Eredivisie

Na een onderbreking van ruim twee maanden gaat de Squash Eredivisie weer van start. De Heren zijn als eerste aan de beurt en spelen op woensdag 9 februari speelronde drie. Omdat alleen de eerste competitiehelft gespeeld wordt voordat de beste vier teams doorgaan naar de play-offs is iedere wedstrijd belangrijk. Één verliespartij kan een vroeg einde van het seizoen betekenen. Morgenavond is te zien welke spelers het fitst zijn gebleven en hun wedstrijdritme hebben kunnen houden. De eerste stap naar de play-offs wordt dan gezet!

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Bekijk de Squash Eredivisie op jouw club of via de Livestream.

RIXAX AlmereSquash City (LIVESTREAM)

Squash City kan bij de herstart van de Eredivisie de eerste overwinning van het seizoen binnenhalen. Daarvoor moet RIXAX Almere in eigen huis verslagen worden. Guido Lindner en Nick Kuys zijn twee spelers die elkaar niet veel ontlopen op de SBN ranking en zij openen de squashavond. Lindner kwam afgelopen weekend in actie op de Squash Life Tour en dat wedstrijdritme kan maar zo doorslaggevend zijn. In de hoofdwedstrijd stelt Squash Almere en nieuwe speler op. Elijah Thomas uit Nieuw Zeeland kwam net als zijn nieuwe teamgenoten afgelopen weekend in actie op de Squash Life Tour waar hij een knappe vijfde plaats behaalde. Bij Bharos ontbreekt het wedstrijdritme enigszins, hij kwam in december voor het laatst in actie op een toernooi in Hamburg. Tot slot staan Hofman, die ook in actie kwam in Hillegom, en Steward tegenover elkaar. Steward speelt zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Almere.

1: Elijah Thomas NZ (PSA#271) – Roshan Bharos NED (PSA#148)

2:  Sebastiaan Hofman NED (SBN#34) – Tom Steward NED

3: Guido Lindner NED (SBN#39) – Nick Kuys NED (SBN#33)

Clubscheidsrechter

MeerSquash HoofddorpHoutrust Squash Wooncompany  (LIVESTREAM)

MeerSquash ontvangt woensdagavond de huidige koploper in Hoofddorp. In de openingswedstrijd speelt Ravelli tegen Weenink. Ravelli kwam in de eerste twee speelrondes al in actie en won daarvan één wedstrijd. Weenink speelde nog niet in de Eredivisie en kwam sinds november niet meer in actie. Over zijn vorm kan daarom weinig geschreven worden. In de hoofdwedstrijd kan weer genoten worden van Paul Coll die momenteel tweede op de wereldranglijst staat.  Zijn tegenstander Marc ter Sluis staat 13e op de SBN-ranking en is daarmee de underdog. Bennet en Houlberg nemen het in de laatste wedstrijd tegen elkaar op.  Bennet won al eerder in de Eredivisie terwijl Houlberg voor het in actie komt.

1: Paul Coll NED (PSA#2) – Marc ter Sluis NED (SBN#13)

2: Dylan Bennet NED (SBN#3) – Theis Houlberg DEN (PSA#313)

3: Bart Ravelli NED (SBN#18) – Sebastiaan Weenink NED (SBN#4)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ash Patel

Van Herk Vastgoed / Squash RidderkerGrant Thornton Victoria

Victoria heeft gedurende de pauze een nieuwe sponsor aan hun Eredivisie team weten te binden en herstart de competitie met de naam Grant Thornton Victoria. Namens Ridderkerk komt Damming als eerste in actie. Damming heeft meerdere toernooien afgewerkt in het buitenland en heeft daarmee wedstrijdritme kunnen behouden. Hapers speelde op vier februari de in de Belgische Squash Eredivisie. De hoofdwedstrijd gaat tussen twee wereldtoppers. Castagnet is door een blessure gedaald in de PSA ranking maar dat zegt niets over zijn talent. Zijn tegenstander Makin staat al maanden in de top-10 en dus beloofd dit een spectaculaire wedstrijd te worden. In internationaal verband stonden deze spelers vier keer eerder tegenover elkaar. Makin wist drie van die wedstrijden te winnen. De regionale derby wordt afgesloten door Mijs en Schweertman. Mijs heeft in Hillegom wedstrijdritme opgedaan terwijl Schweertman afgelopen weekend in de Belgische Eredivisie in actie kwam.

1: Matthieu Castagnet  FRA (PSA#51) – Joel Makin WLS (PSA#8)

2: René Mijs NED (SBN#17) – Piëdro Schweertman NED (SBN#1)

3: Rowan Damming NED (SBN#27) – Joeri Hapers BEL (PSA#143)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van den Berg

 Coulisse / TwenteFroconsur/ CS Drachten (LIVESTREAM)

De vierde wedstrijd in de Heren Eredivisie gaat tussen twee teams die beide al een competitiewedstrijd wisten te winnen. Coulisse / Twente ontvangt CS Drachten in Hellendoorn voor de hervatting van de Eredivisie. In de openingswedstrijd gaat Anjema namens de thuisploeg de strijd aan met Kuiper. Anjema staat ruim 50 plaatsen hoger op de SBN-ranking en lijkt daarom de favoriet. In de hoofdwedstrijd nemen Mequid en Roukens, die zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie won, het tegen elkaar op. Roukens zal de nummer 80 van de PSA ranking moeten verslaan om zijn vorige overwinning een vervolg te geven. In de laatste wedstrijd van de avond is het aan Omlor en Goossens om de eindstand te bepalen. Ook in deze wedstrijd heeft Coulisse / Twente op papier de beste speler op het veld staan. Echter speelde Omlor zijn laatste wedstrijd in december en is over zijn vorm weinig bekend.

1: Omar Mequid EGY (PSA#80) – Thijs Roukens NED (SBN#9)

2: Yannick Omlor DUI (PSA#100)- Frank Goossens NED (SBN#22)

3: Laurens Jan Anjema NED (SBN#2) –  Derk Kuiper NED (SBN#57)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen