Nu publiek weer welkom is bij sportwedstrijden gaat de Squash Eredivisie verder. De clubs zijn er klaar voor en spelers kunnen niet wachten om weer op de baan te staan! Woensdag 9 februari gaat de Heren Eredivisie weer van start met speelronde 3. Een week later, op woensdag 16 februari, hervatten de Dames hun Eredivisieseizoen,

In november 2021 is besloten om de Squash Eredivisie tijdelijk te pauzeren. De Coronabesmettingen liepen hard op en maatregelen werden strenger. De maatregel om geen publiek meer toe te staan bij sportwedstrijden was voor de Eredivisieclubs de meest ingrijpende. De Eredivisie is er juist om een mooie squashbeleving op de club te creëren en dat viel helemaal weg. Nu publiek wel weer welkom is bij de clubs kan de Eredivisie hervat worden!

In de Dames Eredivisie zijn uiteindelijk drie competitierondes komen te vervallen. De Heren zijn later gestart en mistte daardoor vijf speelrondes. Door het de gemiste competitierondes, de drukke PSA kalender en het EK Squash dat in april in Eindhoven georganiseerd wordt bleek het lastig om de volledige competitie uit te spelen. Het vervolg van de competitie wordt daarom op een unieke wijze georganiseerd!

Tussen 9 februari en 6 april wordt de eerste helft van de competitie voltooid. De top vier gaan daarna door naar de play-offs en bepalen daar wie er met de prijzen van door gaat. De halve finales worden gespeeld op woensdag 20 april en bestaan uit één wedstrijd waarbij de nummers 1 en 2 van de competitie thuis spelen. De winnaars van die wedstrijden plaatsen zich voor de finale van de Squash Eredivisie op dinsdag 10 mei! Deze wordt gespeeld bij de winnaar van de halve finales tussen de nummer 1 en 4.

Het zoeken naar de juiste competitie opzet is gedaan in samenspraak met alle Eredivisie Clubs. Gezamenlijk is gezocht naar een competitie opzet die voor een spannend einde zorgt en organisatorisch haalbaar is. De opzet van een halve competitie in combinatie met play-offs past het best binnen deze criteria. De halve finale en de finale worden nu op een moment gespeeld dat er geen andere grote Squash wedstrijden gepland staan. Ieder team kan de hierdoor met de sterkst mogelijke opstelling aan de play-offs beginnen. Het beloofd een spannende en spectaculaire ontknoping te worden!

Spelers en clubs kijken uit naar de eerste competitieronde sinds november. Fans die graag weer naar een wedstrijd willen kijken kunnen het beste informatie opvragen bij hun eigen club over het reserveren van zitplekken. Afstand houden is immers nog steeds verplicht. Wekelijks zullen wedstrijden uitgezonden worden op de Livestream. Informatie over de Livestream, teams en spelers is te vinden op www.squasheredivisie.nl.