Squash Bond Nederland heeft na samenspraak met de Eredivisieclubs besloten om de Eredivisie tijdelijk uit te stellen. De strenge maatregelen die op 12 november vanwege het Coronavirus zijn aangekondigd brengen onzekerheden met zich mee en maken het organiseren van de Eredivisie in de gewenste vorm en met de beoogde doelstellingen uiterst ingewikkeld.

Het besluit, om de Eredivisie tijdelijk uit te stellen, is genomen vanwege het verbod op publiek bij sportwedstrijden. Een van de bestaansredenen van de Eredivisie is juist om squash aan een breed publiek zichtbaar te maken. Met de livestreaming zijn al goede stappen gezet, echter is het publiek van een dusdanig grote waarde dat de Eredivisie in ieder geval tot 3 december stil gelegd wordt. Wanneer SBN en de Eredivisieclubs dit redelijkerwijs mogelijk achten wordt de Eredivisie zo snel mogelijk voortgezet.

β€˜β€™Het pauzeren van de Eredivisie is een moeilijk besluit geweest. Uiteraard hadden wij het liefst gehad dat de Eredivisie door had kunnen gaan. Helaas bleek het voor de clubs niet haalbaar waardoor SBN uiteindelijk heeft besloten om tot een pauze over te gaan. De wedstrijden die niet gespeeld worden zullen later in het seizoen ingehaald worden waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de wensen en behoeften van clubs, spelers en fans.’’ Aldus Competitieleider Joost Vennema.