Nabeschouwing 4 Dames Eredivisie

De Dames Eredivisie is afgelopen woensdag zonder publiek gespeeld. De livestreams werden daarentegen wel door een groot aantal fans bekeken. In bijna 700 huiskamers zijn de topspelers uit de Squash Eredivisie toegejuicht. Victoria versloeg Squash Utrecht in eigen huis met 9 – 0. In Doetinchem werden de spannendste wedstrijden van de competitieronde gespeeld. Squash Plus won uiteindelijk met 6 – 4 maar had het zeker niet makkelijk met de Zwolse tegenstander. In Den Haag eindigde de confrontatie tussen twee speelsters uit de wereldtop in het voordeel van Naughton. Zij hielp Houtrust naar de vierde overwinning van het seizoen.

 

 

TOPSQUASH ONLINE TE ZIEN!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt? De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Twee wedstrijden uit de Dames Eredivisie zullen woensdagavond te zien zijn via de livestream!

 Victoria Rotterdam 9 – 0 Keylane Squash Utrecht (LIVESTREAM)

Squash Utrecht is het niet gelukt om een vervolg te geven aan de overwinning van vorige week, in Rotterdam werd met 9 – 0 verloren van Victoria. Victoria speelde als team met een hoog niveau, de bezoekers kwamen daar niet bij in de buurt. In de openingswedstrijd stonden Permentier en Deenen tegenover elkaar. Permentier, die vooraf als favoriet gezien werd, won met 3 – 0. In bijna 350 huiskamers werd vervolgens de hoofdwedstrijd aan gezet. Gilis speelde tegen Marshall die het grote publiek wist te verassen met haar spel. Gilis liet tegelijkertijd zien waarom zij bij de beste van de wereld hoort en werd niet echt in de problemen gebracht. Tot slot namen Maas en Diepeveen het tegen elkaar op. Vooraf werd een spannende wedstrijd verwacht, die voorspelling kwam niet helemaal uit. Ondanks dat Diepeveen in een aantal games bij Maas in de buurt bleef eindigde de wedstrijd in 3 – 0 in het voordeel van Maas.

1: Tinne Gilis BEL (PSA#25) 3 – 0 Kiera Marshall  ENG (PSA#182)

2: Fleur Maas NED (PSA #260) 3 – 0 Judith Diepeveen NED (SBN#6)

3: Juliette Permentier NED (PSA #220) 3 – 0 Mieke Deenen NED (SBN#54)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ton Mijs

adFox Squash Plus 6 – 4 Akro Squash Zwolle

In Doetinchem werd Squash Zwolle ontvangen door het thuisspelende team. Squash Plus bezette vooraf de derde plaats na twee gewonnen wedstrijden en wilde die plek graag vasthouden. Na een moeizame start slaagde zij daar ook in. Bij de eerste wedstrijd werd Pira voor het eerst dit seizoen opgesteld door Zwolle. Dat bleek een goede zet want de Belgische won met 0 – 3 van Peters.  In de hoofdwedstrijd werden de drie spannende games gespeeld die telkens net in het voordeel van Squash Plus eindigde. Hatschek won met 3 – 0 van Vermeulen waardoor de stand tussen beide teams op 3 – 3 kwam. De laatste wedstrijd, tussen Dorenbos en Krukkert, ging in vier games naar het thuisspelende team. Beide speelsters begonnen met een topvorm aan de wedstrijd, echter bleek Dorenbos voorlopig de betere van de twee te zijn. De eindstand werd 6 – 4 voor Squash Plus.

1: Nele Hatschek DUI  3 – 0 Dagmar Vermeulen (SBN#8)

2: Milja Dorenbos NED (SBN#5) 3 – 1 Daniek Krukkert (SBN#12)

3: Suzanne Peters  NED (SBN #49) 0 – 3 Loreline Pira BEL

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Jos Aarts

 Wooncompany Houtrust 9 – 3 MeerSquash (LIVESTREAM)

Het is Houtrust gelukt om na vier competitierondes een ongeslagen status te houden. Het Haagse team won met 9 – 3 van MeerSquash en blijft de koploper in de Dames Eredivisie. De wedstrijden waren op de livestream te zien en werden op ruim 320 apparaten bekeken. Door een blessure moesten de bezoekers Markus vervangen voor Boon waardoor de openingswedstrijd  tussen Bootsma en Boon ging. Gezamenlijk zorgde beide spelers voor vier vermakelijke games waarin veel punten gemaakt werden. Bootsma verloor de eerste wedstrijd maar was in de drie daarna telkens de sterkste en won met 4 – 1. In de hoofdwedstrijd stonden zeker niet voor de eerste keer dit Eredivisieseizoen twee wereldtoppers tegenover elkaar. Naughton speelde voor de tweede achtereenvolgende competitieronde voor Houtrust en had dit keer Gilis tegenover zich. De eerste drie games werden om en om gewonnen. In de vierde en laatste game was goed te zien hoe dicht het niveau van deze speelsters bij elkaar ligt, Naughton had 14 punten nodig om de wedstrijd met 3 – 1 te beslissen. Tot slot was het aan Fertekova en Fritsche om de eindstand te bepalen. Fertekova won de eerste twee games overtuigend maar verslikte zich daarna in het spel van Fritsche. Tot een echte comeback kwam het echter niet. Fertekova herstelde zich en won ook de vierde game waardoor de laatste wedstrijd in 3 – 1 eindigde.

1: Hollie Naughton CAN (PSA#17) 3 – 1 Nele Gilis BEL (PSA#15)

2: Eva Fertekova CZ (PSA#187) 3 – 1 Gabi Fritsche NED (SBN#29)

3: Lieke Bootsma NED (SBN#26) 3 – 1 Emme-Lotte Boon NED

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ricardo Vossen

Livescoring DPD Dames Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Dames Eredivisie

Volg hier de stand van de DPD Dames Eredivisie en kijk welke ploeg bovenaan staat.

Ga naar Standen