Voorbeschouwing 4 Dames Eredivisie

De Dames Eredivisie gaat verder met een aantal mooie wedstrijden. In de vierde speelronde ontvangt Victoria Squash Utrecht in Rotterdam. Kiera Marshall en Tinne Gilis spelen hun eerste wedstrijd van het seizoen. In de afsluitende wedstrijd staan de nummer vier en zes van de SBN-ranking tegenover elkaar. Dat beloofd een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijden tussen Victoria en Squash Utrecht zijn te zien via de livestream. De twee ploegen uit het Oosten van Nederland spelen voor het eerst dit seizoen tegen elkaar. Dorenbos en Krukkert verkeren beide in goede vorm en ontmoeten elkaar in de laatste wedstrijd. Ook de wedstrijden tussen Houtrust en MeerSquash zijn te zien op de livestream. De hoofdwedstrijd is zeer de moeite waard om de televisie voor aan te zetten, Naughton en Gilis nemen het daarin tegen elkaar op. Beide speelsters staan in de top-20 van de wereld en zullen een wedstrijd van hoog niveau neer gaan zetten. De wedstrijd tussen Squash Almere en GC Biotech Eindhoven zal niet gespeeld worden omdat een team uit Almere ontbreekt.

 

TOPSQUASH ONLINE TE ZIEN!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt? De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport! Twee wedstrijden uit de Dames Eredivisie zullen woensdagavond te zien zijn via de livestream!

 Victoria RotterdamKeylane Squash Utrecht (LIVESTREAM)

Vicotria ontvangt woensdagavond de regerend kampioen. Het bezoekende team heeft vorige week voor het eerst gewonnen en wil dat succes nu doorzetten. In de eerste wedstrijd vertegenwoordigd Deenen de bezoekers en staat Permentier in het veld namens Victoria. Voor Deenen is dit alweer de vierde wedstrijd van het seizoen, aan wedstrijdritme dus geen gebrek. Permentier staat op de 14e plek van de SBN-ranking waardoor zij sterker lijkt dan haar tegenstander. De hoofdwedstrijd gaat tussen T. Gilis en Marshall. Voor Marshall wordt dit de eerste wedstrijd in de Eredivisie, rustig aan de Nederlandse competitie wennen zal er voor haar niet inzitten. Tegenstander Gilis, die ook haar eerste Eredivisiewedstrijd speelt, staat bijna 160 plaatsen hoger op de wereldranglijst. In de laatste wedstrijd van de avond is het aan F. Maas en Diepeveen. Diepeveen won vorige week haar eerste competitiewedstrijd met 3 – 2. De kans is groot dat Diepeveen wederom een spannende wedstrijd gaat spelen, Maas staat slechts twee plaatsen hoger op de SBN-ranking. Beide speelsters zijn dus aan elkaar gewaagd. De wedstrijd tussen Victoria Rotterdam en Keylane Squash Utrecht is te volgen via de livestream.

1: Tinne Gilis BEL (PSA#25) – Kiera Marshall  ENG (PSA#182)

2: Fleur Maas NED (PSA #260) – Judith Diepeveen NED (SBN#6)

3: Juliette Permentier NED (PSA #220) – Mieke Deenen NED (SBN#54)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ton Mijs

adFox Squash PlusAkro Squash Zwolle

De nummers drie en zeven van de Dames Eredivisie ontmoeten elkaar in de vierde speelronde in Doetinchem. Akro Squash Zwolle hoopt te kunnen verassen door de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. De openingswedstrijd gaat tussen Peters en Pira. De Belgische speelt haar eerste Eredivisie wedstrijd van het seizoen en over haar vorm is dan ook weinig bekent. Peters is daarentegen inmiddels wel bekend bij de volgers van de Dames Eredivisie. Zij wist dit seizoen al drie keer met 3 – 0 te winnen en is in topvorm. In de hoofdwedstrijd nemen Hatschek en Vermeulen het tegen elkaar op. Beide speelsters hebben dit seizoen nog niet gewonnen en een van hun zal de uitslag dan ook als een opluchting ervaren. De Doetinchemse squash-avond wordt afgesloten door Dorenbos en Krukkert. Beide speelsters verkeren in een behoorlijk goede vorm en staan niet ver bij elkaar vandaan op de SBN-ranking. De beslissende wedstrijd beloofd dan ook een spannende te worden!

1: Nele Hatschek DUI  – Dagmar Vermeulen (SBN#8)

2: Milja Dorenbos NED (SBN#5) – Daniek Krukkert (SBN#12)

3: Suzanne Peters  NED (SBN #49) – Loreline Pira BEL

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Marco van de Berg

 Wooncompany HoutrustMeerSquash (LIVESTREAM)

Houtrust zal in eigen huis de koppositie gaan verdedigen tegen titelkandidaat MeerSquash. MeerSquash heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen en komt steeds beter in vorm, tegelijkertijd heeft Houtrust nog helemaal niet verloren. De eerste wedstrijd zal gaan tussen Bootsma en Markus. Bootsma staat bijna twee keer zo hoog op de SBN-ranking en lijkt de favoriet. Markus is echter goed in vorm en wist al twee keer te winnen. In de hoofdwedstrijd staat een partij van internationaal hoog niveau op de planning. Naughton en Gilis staan beide in de top-20 van de wereld. Naughton won haar eerste Eredivisiewedstrijd vorige week overtuigend maar zal het nu lastig krijgen. Gilis heeft dit Eredivisie seizoen nog niet verloren is zeker niet van plan dat nu wel te doen. De laatste wedstrijd gaat tussen Fertekova en Fritsche. Beide speelsters verloren hun laatste wedstrijden, Fertekova op de Czech Open en Fritsche in de Eredivisie. Zij zullen er op gebrand zijn om dat woensdagavond te veranderen. De wedstrijden tussen Wooncompany Houtrust en MeerSquash is te volgen via de livestream.

1: Hollie Naughton CAN (PSA#17) – Nele Gilis BEL (PSA#15)

2: Eva Fertekova CZ (PSA#187) – Gabi Fritsche NED (SBN#29)

3: Lieke Bootsma NED (SBN#26) – Elfi Markus NED (SBN#71)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ricardo Vossen

Livescoring DPD Dames Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Dames Eredivisie

Volg hier de stand van de DPD Dames Eredivisie en kijk welke ploeg bovenaan staat.

Ga naar Standen