Nabeschouwing Eredivisie Heren en Dames

Op de tweede dag dat zowel de Heren als Dames Eredivisie gespeeld wordt pakt Houtrust Wooncompany in beide competities de leiding.

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Victoria Rotterdam 9 – 0 RIXAX Almere

Victoria Rotterdam heeft haar eerste overwinning in de Eredivisie binnen. De Rotterdammers wonnen met 9 – 0 van RIXAX Almere. De eerste confrontatie, tussen Wagenaar en Lindner, was direct de spannendste. In twee games waren meer dan 11 punten nodig voor de winst. Over de hele wedstrijd was Wagenaar telkens net de sterkste, hij won won met 3 – 0. In de tweede wedstrijd slaagde Hofman er niet in om Solnicky echt onder druk te zetten. Na een enigszins spannende eerste game was Solnicky in de laatste twee games oppermachtig. Ook de laatste wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Victoria. Schweertman speelde zijn eerste wedstrijd van de competitie en was in elke game direct sterker dan zijn tegenstander. Ook deze partij eindigde in 3 – 0. De eind uitslag werd 9 – 0 in het voordeel van Victoria.

1: Jakub Solnicky CZ (PSA#90) 3 – 0  Sebastiaan Hofman NED (SBN#35)

2: Piëdro Schweertman NED (SBN#1) 3 – 0 Bogdan Vasile RO (PSA#635)

3: Joris Wagenaar NED  (SBN#17) 3 – 0 Guido Lindner NED (SBN#43)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Jos Aarts

CS Drachten / Froconsur 6 – 3 MeerSquash Hoofddorp

CS Drachten en MeerSquash bleken woensdag redelijk tegen elkaar opgewassen. MeerSquash slaagde erin om na de tweede wedstrijd de stand met 3 – 3 gelijk te trekken maar trok in de laatste wedstrijd aan het kortste eind. De avond werd geopend door Kuiper en Van Hal. Kuiper staat 20-plaatsen lager op de SBN-ranking maar was des ondanks in drie games te sterk voor zijn directe tegenstander. De eerste game eindigde nog in 14 – 12, daarna kwam Van Hal niet meer in de buurt waardoor Kuiper comfortabel richting een 3 – 0 overwinning speelde. De hoofdwedstrijd was er een tussen twee spelers uit de Nederlandse top 10. Bennet liet zien waarom hij bij de beste drie hoort door de eerste twee games ruim te winnen. In de derde game leek Kuiper nog wat terug te kunnen doen. Helaas kwam hij niet verder dan 9 punten waardoor de wedstrijd in 0 – 3 eindigde voor Bennet. In de derde wedstrijd was het aan Roukens en Ravelli om te beslissen welk team er met de winst vandoor zou gaan. Via Roukens kon CS Drachten zich herpakken. Hij was in alle drie de games de sterkste en won met 3 – 0. De einduitslag werd daardoor bepaald op 6 – 3 voor de thuisspelende ploeg.

1: Tom Hoevenaars NED (SBN#10) 0 – 3 Dylan Bennet NED (SBN#3)

2: Thijs Roukens NED (SBN#13) 3 – 0 Batr Ravelli NED (SBN#18)

3: Derk Kuiper NED (SBN#62) 3 – 0 Donny van Hal NED (SBN#41)

Clubscheidsrechter

SquashCity Amsterdam 7 – 7 Van Herk Vastgoed / Squash Ridderker

Twee teams die volledig aan elkaar gewaagd waren troffen elkaar woensdagavond in Amsterdam. Er waren maar liefst 14 games nodig om uiteindelijk op een gelijk spel uit te komen. Voor de eerste wedstrijd heeft het team uit Ridderkerk een wijziging gedaan in de opstelling. Mijs werd vervangen door Damming. Na twee games was de stand gelijk maar daarna wist Peach tweemaal op rij te winnen waardoor de wedstrijd in 3 -1 eindigde. In de hoofdwedstrijd stonden twee topspelers tegenover elkaar. In de vorige ontmoeting tussen deze spelers was Castagnet met 0 – 3 te sterk, dit keer werd het 2 – 3 in het voordeel van de Fransman. Harrity wist de eerste twee games nipt te winnen. Daarna viel het kwartje telkens net de andere kant op waardoor Castagnet zijn achterstand goed kon maken. De einduitslag werd daardoor 7 – 7. De laatste wedstrijd tussen Bharos en Rapp eindigde in 15 – 13 en gaf een goed beeld van hoe de avond verder zou verlopen. Ook de tweede game ging naar Bharos maar daarna kantelde de wedstrijd volledig. Bharos raakte in de derde game geblesseerd waardoor hij uiteindelijk verloor. De wedstrijd eindigde in 2 – 3 voor Rapp.

1: Todd Harrity USA (SBN#43) 2 – 3 Matthieu Castagnet  FRA (PSA#29)

2: Roshan Bharos NED (SBN#8) 2 – 3 Valentin Rapp DUI (PSA#100)

3: James Peach ENG (PSA#269) 3 – 1 Rowan Damming NED (SBN#28)

Clubscheidsrechter

Houtrust Wooncompany 6 – 5 Coulisse / Twente

Coulisse Twente wist de eerste wedstrijd van de avond te winnen. Daarna bleek het thuisspelende team te sterk waardoor zij de koppositie over konden nemen van de bezoekers uit Hellendoorn. De eerste wedstrijd, tussen Stauffer en Dubbeldam, verliep zoals de SBN-ranking vooraf deed vermoeden. Dubbeldam was alle drie de games net wat sterker waardoor de confrontatie eindigde in 0 – 3. Daarna was de beurt aan twee toppers die hooggeplaatst zijn op de world ranking. Massotti en Rosner waren ontzettend aan elkaar gewaagd waardoor de stand na vier games gelijk was. Ook de laatste game was ontzettend spannend. Uiteindelijk besliste Masotti de game op 13 -11 waardoor hij de wedstrijd met 3 – 2 won. De afsluitende wedstrijd ging tussen Pajares en Mequid. De Spanjaard staat ruim 100 plaatsen hoger op de wereldranglijst en dat was ook terug te zien. Mequid kwam geen enkele game echt in de buurt van Pajares. De wedstrijd eindigde in 3 – 0. Houtrust won nipt met 6 – 5.

1: Baptiste Masotti FRA (PSA#20) 3 – 2 Simon Rosner DUI (PSA#9)

2: Iker Pajares SPA (PSA#27) 3 – 0 Omar Mequid EGY (PSA#146)

3: Luke Stauffer NED (SBN#33) 0 – 3 Tjeu Dubbeldam NED (SBN#12)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Ash Patel

Voorbeschouwing Dames

Keylane Squash Utrecht 6 – 5 adFox Squash Plus

De regerend kampioen slaagde er in de derde competitieronde eindelijk in om de eerste overwinning binnen te halen. Squash Utrecht was met 6 – 5 te sterk voor de bezoekers uit Doetinchem. De eerste wedstrijd werd door Squash Plus gewonnen. Peters was met 0 – 3 te sterk voor Deenen en won daarmee haar derde wedstrijd op rij. De hoofdwedstrijd werd gespeeld door Villard en Hatschek. De vorm van Villard bleek niet verminderd te zijn in haar periode zonder wedstrijden. De Francaise won met 3 – 0 van haar Duitse tegenstander. De afsluitende wedstrijd beloofde van te voren spannend te worden en dat werd het ook. Diepeveen en Dorenbos staan slechts één plaats van elkaar verwijdert op de Nederlandse ranking. Diepeveen won de eerste game maar Dorenbos kantelde de wedstrijd door game twee en drie te pakken. Uiteindelijk wist Diepeveen de wedstrijd toch nog te winnen waardoor deze eindigde in 3 – 2. Wellicht gaat zij Dorenbos nu voorbij na de volgende ranking update.

1: Enora Villard FRA (PSA #42) 3 – 0 Nele Hatschek DUI

2: Judith Diepeveen NED (SBN #6) 3 – 2 Milja Dorenbos NED (SBN #5)

3: Mieke Deenen NED 0 – 3 Suzanne Peters NED (SBN #42)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ellen Steenkist

Akro Squash Zwolle 3 – 8 Victoria Rotterdam

Ondanks een sterk begin lukte het Akro Squash Zwolle wederom niet om te winnen. Victoria Rotterdam was ditmaal de plaaggeest. In de openingswedstrijd gingen Krukkert en Permentier de strijd met elkaar aan. Krukkert begon ondanks de tegenvallende resultaten van haar team sterk aan de competitie en slaagde erin om dat door te zetten met haar tweede overwinning van de competitie. Ook Permentier speelde sterk, zij ging na drie games aan de leiding. Krukkert bleek echter de beste in game vier en vijf waardoor zij met 3 – 2 won. Daarna namen Tycova en Mackevica het tegen elkaar op. Mackevica is in internationaal verband een stuk sterker dan haar directe tegenstander en dat liet ze nu ook in de Eredivisie zien. De confrontatie eindigde in 0 – 3 voor de speelster van Victoria. Tot slot was het aan Vermeulen en Maas om de eindstand te bepalen. Maas speelde haar tweede wedstrijd van het seizoen en wist net als in de eerste speelronde met 0 – 3 te winnen. Vermeulen slaagde er niet in om het Maas echt moeilijk te maken. De einduitslag werd 3 – 8 voor Victoria.

1: Katerina Tycova DUI (PSA#119) 0 – 3 Ineta Mackevica LAT (PSA #52)

2: Dagmar Vermeulen NED (SBN#8) 0 – 3 Fleur Maas NED (PSA #245)

3: Daniek Krukkert NED (SBN#12) 3 – 2 Juliete Permentier NED (PSA#227)

Clubscheidsrechter

MeerSquash 7 – 5 GC Biotech Squash Time

MeerSquash ontving woensdagavond SquashTime. De bezoekers uit Eindhoven hadden in de eerste twee competitierondes ruim gewonnen en verkeerden in topvorm. MeerSquash wist van te voren dat ze met een sterk team aan moesten treden om de koploper te verslaan en begon daarom met Markus tegen Nohar. Om en om wonnen beide speelsters een game. Markus won uiteindelijk met 3 – 2. In de hoofdwedstrijd stonden de Belgisch- en Nederlands kampioenen tegenover elkaar. Van der Heijden leek de afgelopen weken niet te stoppen maar moest nu toch haar meerdere erkennen in Gilis. De speelster van MeerSquash was in elke game net te sterk en won met 3 – 0. De squash-avond werd afgesloten door Fritsche en Beinhard. Fritsche kon pas in de derde game wat terug doen en leek aan een mooie comeback te beginnen. In de vierde game herstelde Beinhard zich echter waardoor de wedstrijd eindigde in 1 – 3. MeerSquash won uiteindelijk met 7 – 5 waardoor de Eindhovenaren hun koppositie kwijt zijn geraakt.

1: Nele Gilis BEL (PSA#15) 3 – 0 Milou van der Heijden NED (PSA#39)

2: Gabi Fritsche NED (SBN#29) 1 – 3 Saskia Beinhard GER (PSA#110)

3: Elfi Markus NED (SBN#71) 3 – 2 Naomi Nohar NED (PSA#219)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van der Berg

Squash Almere 0 – 9 Wooncompany Houtrust 

Squash Almere is het door personele problemen niet gelukt om woensdagavond een team op te stellen dat voldeed aan de vereisten van de Eredivisie. Houtrust had juist een erg sterk team opgesteld waardoor zij Almere behoorlijk overklaste. In de eerste wedstrijd namen Khanteava en Bootsma het tegen elkaar op. In de eerste game wist de Russische nog 7 punten te scoren maar daarna lukte het niet om met het niveau van Bootsma mee te gaan. Bootsma won uiteindelijk met 0 – 3. Voor de hoofdwedstrijd had Houtrust een heuse wereldtopper ingevlogen. Naughton werd opgesteld tegen De Zwijger die nu een kans had om zich te meten met een speelster uit de top-20 van de wereld. Naughton bleek echter een klasse apart en won overtuigend met 0 – 3. Ook in de laatste wedstrijd stonden twee speelsters van een ander niveau tegenover elkaar. Machalova wist het Ter Sluis geen van de games echt lastig te maken waardoor ook deze wedstrijd in 0 – 3 eindigde. Houtrust won zo met 0 – 9 van Almere waardoor ze de koppositie overgenomen hebben van SquashTime Eindhoven.

1: Carlijn de Zwijger NED (SBN#67) 0 – 3 Hollie Naughton CAN (PSA#18)

2: Annamaria Machalova NED (SBN#135) 0 – 3 Tessa ter Sluis NED (PSA#66)

3: Ayuna Khanteava RUS 0 – 3 Lieke Bootsma NED (SBN#27)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen