Voorbeschouwing Eredivisie Heren en Dames

Na een onderbreking van een week staat wederom een volle speelronde op de planning. Zowel de Heren als Dames Eredivisie wordt deze woensdag voortgezet. Bij de Heren zijn er twee wedstrijden om in het bijzonder naar uit te kijken. In de hoofdwedstrijd tussen Drachten en MeerSquash staan twee spelers uit de Nederlandse top-10 tegenover elkaar. In de wedstrijd tussen SquachCity en Van Herk Vastgoed / Squash Ridderker nemen Harrity en Castagnet, die beide in de top-50 van de wereld staan, het tegen elkaar op. Ook in de Dames Eredivisie staat een wedstrijd op het programma waar squashliefhebbers naar uit zullen kijken. Gilis, die Belgisch Kampioen is, gaat voor MeerSquash de strijd aan met Nederlands Kampioen Van der Heijden die uitkomt voor GC Biotech SquashTime.

Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Victoria RotterdamRIXAX Almere (LIVESTREAM)

Victoria Rotterdam wist, in tegenstelling tot haar tegenstander, niet te winnen in de eerste speelronde. Nu willen de Rotterdammers het verlies  goed maken tegen Rixax Almere en hebben daarom een erg sterk team opgesteld. In de openingswedstrijd staan twee Nederlanders tegenover elkaar die beide hun eerste wedstrijd verloren. Joris Wagenaar speelt namens Victoria tegen Guido Lindner. Wagenaar lijkt na de update in de SBN-ranking de favoriet. In de hoofdwedstrijd neem de nummer 90 van de world ranking, Solnicky, het op tegen Hofman die zijn overwinning in de eerste speelronde een vervolg gaat proberen te geven. Bij de laatste wedstrijd, tussen Schweertman en Vasile, lijkt de Nederlands kampioen veruit de sterkste. Echter geven resultaten uit het verleden geen enkele garantie en dus is een verassing zeker mogelijk.

1: Jakub Solnicky CZ (PSA#90) –  Sebastiaan Hofman NED (SBN#35)

2: Piëdro Schweertman NED (SBN#1) – Bogdan Vasile RO (PSA#635)

3: Joris Wagenaar NED  (SBN#17) – Guido Lindner NED (SBN#43)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Jos Aarts

CS Drachten / FroconsurMeerSquash Hoofddorp

Na een overtuigende 12 – 1 overwinning in de eerste speelronde staat voor Meersquash woensdagavond de eerste uitwedstrijd op de planning. Het team uit Hoofddorp wordt ontvangen door CS Drachten dat hun eerste wedstrijd verloren zag gaan. De openingswedstrijd gaat tussen Kuiper en Van Hal, twee spelers die elkaar niet ver ontlopen op de SBN-ranking. Kuiper verloor zijn eerste wedstrijd en Van Hal kwam in de eerste competitieronde nog niet in actie. Wellicht kan het wedstrijdritme van Kuiper doorslaggevend zijn. De hoofdwedstrijd wordt gespeeld door Hoeveaars en Bennet die beide een plek hebben bemachtigd in de Nederlandse top 10. Hoevenaars verloor zijn eerste wedstrijd en Bennet staat hoger op de ranglijst. MeerSquash lijkt dan ook de meeste kans op de overwinning te hebben. De avond wordt afgesloten door Roukens en Ravelli. Roukens won zijn eerste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen en hoopt die vorm door te zetten.

1: Tom Hoevenaars NED (SBN#10) – Dylan Bennet NED (SBN#3)

2: Thijs Roukens NED (SBN#13) – Batr Ravelli NED (SBN#18)

3: Derk Kuiper NED (SBN#62) – Donny van Hal NED (SBN#41)

Clubscheidsrechter

SquashCity AmsterdamVan Herk Vastgoed / Squash Ridderker

Beide teams zijn nog op jacht naar hun eerste overwinning van het seizoen. SquashCity verloor haar eerste wedstrijd met ruime cijfers terwijl Squash Ridderker met 5 – 6 net te kort kwam. In de openingswedstrijd gaan Peach en Mijs de strijd met elkaar aan. Peach strandde afgelopen weekend in de halve finale van het Exeter Open en kan direct weer een zware wedstrijd verwachten tegen de nummer 19 van de SBN-ranking. In de hoofdwedstrijd duelleren twee spelers uit de PSA top-50 met elkaar. In 2015 stonden beide heren al eens met elkaar op de baan. Castagnet was toen met 3 – 0 te sterk. De avond wordt afgesloten door Bharos en Rapp. Rapp is recent de top 100 van de world ranking binnengekomen en zal er alles op zetten om die plek te behouden.

1: Todd Harrity USA (SBN#43) – Matthieu Castagnet  FRA (PSA#29)

2: Roshan Bharos NED (SBN#8) – Valentin Rapp DUI (PSA#100)

3: James Peach ENG (PSA#269) –  René Mijs NED (SBN#19)

Clubscheidsrechter

Houtrust WooncompanyCoulisse / Twente (LIVESTREAM)

De vierde wedstrijd in de Heren Eredivisie gaat tussen twee teams die in de eerste speelronde wisten te winnen. Coulisse startte de competitie op overtuigende wijze en zal die start ongetwijfeld door willen zetten. De eerste wedstrijd is tussen Stauffer en Dubbeldam. Deze spelers ontlopen elkaar niet al te veel op de SBN-ranking waardoor de confrontatie een spannende lijkt te worden. In de hoofdwedstrijd betreden maar liefst twee spelers uit de top-20 van de wereld de baan. Masotti en Rosner hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld waardoor de wedstrijd vrijwel niet te voorspellen is. Het duel is via de livestream op te volgen. Tot slot is de beurt aan Pajares en Mequid. De Spanjaard won de eerste Eredivisie wedstrijd overtuigend en lijkt op basis van de ranking ook deze week favoriet.

1: Baptiste Masotti FRA (PSA#20) – Simon Rosner DUI (PSA#9)

2: Iker Pajares SPA (PSA#27)  – Omar Mequid EGY (PSA#146)

3: Luke Stauffer NED (SBN#33) – Tjeu Dubbeldam NED (SBN#12)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Ash Patel

Voorbeschouwing Dames

Keylane Squash UtrechtadFox Squash Plus

In Utrecht ontmoeten twee teams elkaar die totaal anders aan de competitie begonnen zijn. Het thuisspelende team verloor de eerste twee wedstrijden terwijl de tegenstander uit Doetinchem beide wedstrijden wist te winnen. De squash-avond wordt geopend door Deenen en Peters die al voor de derde achtereenvolgende wedstrijd staan opgesteld. Peters won beide wedstrijden en zal er alles aan down om deze sterke reeks door te zetten. De tweede wedstrijd gaat tussen Villard en Hatschek. De Francaise is sinds de Egyptian Open van 10 september niet meer in actie gekomen, haar vorm is dan ook onduidelijk. In de laatste wedstrijd nemen Diepenveen en Dorenbos het tegen elkaar op. Dorenbos en Diepeveen ontlopen elkaar nauwelijks op de SBN-ranking het beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden.

1: Enora Villard FRA (PSA #42) – Nele Hatschek DUI

2: Judith Diepenveen NED (SBN #6) – Milja Dorenbos NED (SBN #5)

3: Mieke Deenen NED – Suzanne Peters NED (SBN #42)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ellen Steenkist

Akro Squash ZwolleVictoria Rotterdam

Akro Squash gaat in eigen huis op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. De tegenstander uit Rotterdam wil kampioen worden en zal moeten winnen om bij de top-3 aangehaakt te blijven. Op woensdagavond gaan als eerste Krukkert en Permentier de strijd met elkaar aan. Krukkert heeft veruit de meeste games voor Zwolle gewonnen en hoopt de tweede overwinning uit drie wedstrijden op haar naam te zetten. Vervolgens is de beurt aan Tycova en Mackevica. Deze speelsters stonden afgelopen weekend nog tegenover elkaar tijdens de halve finale van de DSQV Sportwerk Series. Mackevica, die ruim 60 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, wist overtuigend te winnen. De laatste wedstrijd van de avond is tussen Vermeulen en Maas. Vermeulen wist nog niet te winnen dit seizoen maar wil daar uiteraard verandering in brengen in haar eigen squash centrum.

1: Katerina Tycova DUI (PSA#119) – Ineta Mackevica LAT (PSA #52)

2: Dagmar Vermeulen NED (SBN#8) – Fleur Maas NED (PSA #245)

3: Daniek Krukkert NED (SBN#12) – Juliete Permentier NED (PSA#227)

Clubscheidsrechter

MeerSquashGC Biotech Squash Time (LIVESTREAM)

In Hoofddorp staan twee teams tegenover elkaar die voor het kampioenschap gaan. De bezoekers uit Eindhoven hebben de twee keer ruim gewonnen en zullen lastig te stoppen zijn voor het thuisspelende team. In de openingswedstrijd duelleren Markus en Nohar met elkaar die alweer de derde wedstrijd van het seizoen gaan spelen. Beide speelsters wonnen hun laatste wedstrijd. Indien zij hun vorm vast hebben kunnen houden zal het een spannende strijd worden. De hoofdwedstrijd is bij de Dames de topper van de week. De clash tussen de Belgisch- en Nederlands Kampioen is er een om voor naar Hoofddorp te reizen maar is ook te volgen via de livestream. Gilis staat wat hoger op de ranking maar Van der Heijden heeft al tijden niet meer verloren en verkeerd in top vorm. De wedstrijd beloofd dan ook spectaculair te worden. Tot slot wordt de avond afgesloten door Fritsche en Beinhard. Fritsche verloor in de eerste speelronde en Beinhard kwam nog niet in actie dit seizoen.

1: Nele Gilis BEL (PSA#15) – Milou van der Heijden NED (PSA#39)

2: Gabi Fritsche NED (SBN#29) – Saskia Beinhard GER (PSA#110)

3: Elfi Markus NED (SBN#71) – Naomi Nohar NED (PSA#219)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Marco van der Berg

Squash AlmereWooncompany Houtrust  (LIVESTREAM)

Wooncompany Houtrust heeft in de Dames Eredivisie beide wedstrijden gewonnen en lijkt ook in de derde speelronde de favoriet. Bootsma en Khanteava nemen het in de eerste wedstrijd teen elkaar op. Bootsma won haar eerste en enige wedstrijd van het seizoen in de eerste speelronde en wil daar nu een vervolg aan geven. Voor de hoofdwedstrijd wordt door Houtrust een wereldtopper ingevlogen. Naughton en De Zwijger spelen tegen elkaar. De Zwijger zal haar beste spel moeten laten zien om mee te kunnen met het niveau van de Canadese. De avond wordt afgesloten door Machalova en Ter Sluis. Wederom lijkt Houtrust de beste papieren te hebben voor de overwinning maar in het squash zijn vaker grote verassingen voorgekomen.

1: Carlijn de Zwijger NED (SBN#67) – Hollie Naughton CAN (PSA#18)

2: Annamaria Machalova NED (SBN#135) – Tessa ter Sluis NED (PSA#66)

3: Ayuna Khanteava RUS  – Lieke Bootsma NED (SBN#27)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de Squash Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Livestreaming Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn er wedstrijden waarbij livestreaming van de Squash Eredivisie te volgen is. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel live naar de topwedstrijden.

Ga naar Livestreaming

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen