Nabeschouwing Heren en Dames Eredivisie

Ook de Heren Eredivisie is nu officieel gestart. Alle vier de wedstrijden zijn uitgezonden op de livestream en die werden goed bekeken. De eerste speelronde was een spectaculaire waarin MeerSquash en Coullisse/Twente direct lieten zien dat zij dit seizoen bij de top horen. Squash Almere bekroonde haar terugkeer in de Eredivisie met een nauwe overwinning op CS Drachten.

Bij de Dames wonnen dezelfde teams als een week eerder waardoor nu al een duidelijk krachtsverschil zichtbaar wordt. Squash Time en Squash Plus hebben hun posities bovenin dankzij bonuspunten kunnen versterken. Tegelijkertijd won nieuwkomer Houtrust alweer haar tweede wedstrijd van het seizoen, ditmaal van titel verdediger Utrecht die wederom niet kon imponeren.

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Van Herk Vastgoed/Squash Ridderkerk 5 – 9 Houtrust Squash Wooncompany

Twee teams die beide in de top-6 willen eindigen stonden tegenover elkaar. Damming heeft zijn NK vorm door kunnen zetten naar de eerste speelronde van de Eredivisie. De wedstrijd tegen Stauffer won hij met 3 – 0. In de hoofdwedstrijd stonden Serme en Pajares tegenover elkaar. Deze wedstrijd heeft in het verleden voor spectaculaire squash avonden gezorgd en woensdag was dat niet anders. Pajares won met 3 – 0 waardoor de strijd tussen beide teams 3 -3 gelijk stond. In de laatste wedstrijd stonden twee spelers opgesteld die elkaar niet veel ontlopen op de SBN-ranking. Ook tijdens de wedstrijd zaten Mijs en Ter Sluis dicht bij elkaar. Een spannend duel eindigde in 2 – 3 voor Ter Sluis waardoor de eindstand 5 – 9 in het voordeel van Houtrust is geworden.

1: Lucas Serme FRA (PSA#39) 0 – 3 Iker Pajares SPA (PSA #27)

2: René Mijs NED (SBN#17) 2 – 3 Marc ter Sluis NED (SBN#15)

3: Rowan Damming NED  (SBN#32) 3 – 0 Luke Stauffer NED (SBN#29)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Marco van den Berg

Coulisse/ Twente 9 – 1 SquashCity Amsterdam

In de Heren Eredivisie is Coulisse/Twente hard van start gegaan. Het team uit Hellendoorn verloor slechts één game van SquashCity. Anjema speelde de openingswedstrijd op zijn bekende hoge niveau en won overtuigend met 3-0 van Kuys. In de hoofdwedstrijd begon Bharos sterk tegen Marche, de Fransman liet zich verassen en verloor de eerste game. Daarna stelde Marche orde op zaken en wist hij uiteindelijk met 3-1 te winnen van het Nederlandse talent. Ook in de laatste wedstrijd van de avond kwam de titelverdediger niet echt in de problemen tegen Amsterdam. De wedstrijd tussen Omlor en Lucas eindigde in 3-0 voor het thuisspelende team waardoor een 9-1 overwinning werd veiliggesteld.

1: Gregoire Marche FRA (PSA#12) 3 – 1 Roshan Bharos NED (SBN#11)

2: Yannick Omlor DUI (PSA#101) 3 – 0 Tom Lucas NED (SBN#12)

3: Lauren’s Jan Anjema NED (SBN#2) 3 – 0 Nick Kuys NED (SBN#33)

Clubscheidsrechter

Rixax Almere 6 – 4 CS Drachten

Squash Almere is beter aan de competitie begonnen dan vooraf wellicht verwacht werd. De nieuwkomer wist in een spannende wedstrijd met 6 – 4 te winnen van CS Drachten. In de openingswedstrijd liet Almere zich direct van hun sterke kant zien, Mubure won met 3 – 0  van Kuiper en alleen de eerste game werd echt spannend. In de hoofdwedstrijd bleek dat Hofman na het NK de knop snel om heeft kunnen zetten. Hij won met 3 – 1 van Hoevenaars die zijn eerste wedstrijd in maanden speelde. Hoevenaars won de tweede game en trok de stand daarmee gelijk. In de laatste twee games was Hofman duidelijk de sterkste en stelde hij de overwinning veilig. Ondanks dat de laatste wedstrijd, tussen Lindner en Roukens, in 0 – 3 eindigde was dit misschien wel de spannendste van de avond. In alle drie de games ontliepen beide heren elkaar niet veel maar telkens bleek Roukens net iets te sterk.

1: Sebastiaan Hofman NED (SBN#33) 3 – 1 Tom Hoevenaars NED (SBN#26)

2: Guido Lindner (SBN#78) 0 – 3 Thijs Roukens NED (SBN#18)

3: Ishmael Mubure NED (SBN#23) 3 – 0 Derk Kuiper NED (SBN#60)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Ellen Steenkist

MeerSquash 9 – 3 Victoria Rotterdam

Met een 9 – 3 overwinning op Victoria heeft MeerSquash laten zien dat zij misschien wel tot meer in staat zijn dan de beoogde plek in de top-3. Dit was de wedstrijd om naar uit te kijken en de verwachtingen waren vooraf hoog. Ruim 600 individuele kijkers zaten om 19:30 voor de livestream klaar voor de eerste wedstrijd tussen Ravelli en Wagenaar. Ravelli won met 3 – 0 en liet zien dat de SBN-ranking toch echt anders is dan het niveau van de dag. De hoofdwedstrijd bracht het squash geweld waar vooraf op gehoopt werd met zich mee. Vier games eindigde met 3 punten of minder verschil wat de wedstrijd ontzettend spannend maakte. Makin was vooraf de underdog maar wist de eerste twee games verrassend te winnen. Na een derde game die in 14-12 eindigde voor Coll lukte het de Nieuw-Zeelander om de wedstrijd om te buigen in een 3 – 2 overwinning. Ook in de laatste wedstrijden ontliepen beide spelers elkaar niet veel. Todd was in drie games net de sterkste en won uiteindelijk met 3 – 1.

1: Paul Coll NZE (PSA#3) 3 – 2 Joel Makin WLS (PSA#9)

2: Sam Todd ENG (PSA#80) 3 – 1 Joeri Hapers BEL (PSA#146)

3: Bart Ravelli NED (SBN#21) 3 – 0 Joris Wagenaar NED (SBN#15)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Ash Patel

Nabeschouwing Dames Eredivisie

Victoria Rotterdam 3 – 6 MeerSquash

Victoria speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de eerste wedstrijd stonden E. Maas en Markus tegenover elkaar. De wedstrijd begon spannend met een 10 – 12 uitslag in de eerste game. Daarna won Markus twee keer redelijk eenvoudig en besliste zo de wedstrijd met 0 – 3. Ook in de tweede wedstrijd was het team uit Hoofddorp de sterkste. F. Maas kon het Gilis, die de 15e plek bezit op de World Ranking, geen moment echt lastig maken en verloor met 0 – 3. In het slotstuk van de avond was de beurt aan Permentier en Fritsche. Wederom eindigde de wedstrijd in drie games maar dit keer in het voordeel van het Rotterdamse team. Fritsche bood goed tegenstand, de eerste- en laatste game werd tot de 14-punten gespeeld.

1: Fleur Maas NED (PSA #260) 0 – 3 Nele Gilis BEL (PSA #15)

2: Juliette Permentier NED (PSA #220) 3 – 0 Gabi Fritsche NED (SBN #20)

3:  Eva Maas NED 0 – 3 Elfi Markus NED (SBN#69)

Clubscheidsrechter

adFox Squash Plus 9 – 2 Rixax Almere

adFox Squash Plus kon de nieuwe locatie met een positief gevoel openen, de Achterhoekers wonnen met 9 – 2 van Almere. In de eerste wedstrijd stonden Peters en de Zwijger tegenover elkaar. Peters had 12 punten nodig om de eerste game te kunnen winnen. Game twee en drie eindigde in 11 – 7 en 11 – 6 waardoor Peters met 3 – 0 won. De hoofdwedstrijd bestond uit vijf games. Mateos won de eerste maar Veldkamp kon dit snel herstellen en stond na drie games 1 – 2 voor. De Spaanse bleek uiteindelijk toch te sterk voor Veldkamp. De wedstrijd eindigde in 3 – 2.  In de laatste wedstrijd stond Owczarek net als in de eerste speelronde opgesteld voor Almere maar wederom slaagde zij er niet in om de avond op positieve wijze voor haar team af te sluiten. Dorenbos won voor de tweede keer dit seizoen met 3 – 0 en zal er alles aan doen om haar sterke seizoensstart zo lang mogelijk door te zetten.

1: Sofia Mateos SPA (PSA#135) 3 – 2 Sanne Veldkamp NED (SBN#255)

2: Milja Dorenbos NED (SBN #148) 3 – 0 Gosia Owczarek POL

3: Suzanne Peters NED (SBN #49) 3  – 0 Carlijn de Zwijger  NED (#63)

 

Clubscheidsrechter

GC Biotech Squash Time 9 – 2 Akro Squash Zwolle

Squash Time Eindhoven heeft de sterke seizoensstart een goed vervolg gegeven door met 9 – 2 te winnen van de bezoekers uit Zwolle. De eerste game was voor beide speelsters een lastige. Met 12 – 10 verdiende N. Van der Heijden uiteindelijk het eerste punt voor haar team tegen Sariowan. De twee games die daarop volgde werden comfortabel door Van der Heijden gewonnen waardoor de eerste wedstrijd met 3 – 0 naar Squash Time ging. In de hoofdwedstrijd tussen M. Van der Heijden en Vermeulen won Van der Heijden haar eerste twee games op dominante wijze. De laatste game leek de nummer 8 op de SBN-ranking nog wat terug te doen, echter was Van der Heijden toch te sterk waardoor zij ook de laatste game met 11 – 9 won. In de laatste wedstrijd namen Nohar en Krukkert het tegen elkaar op. Na vier games met een gelijkwaardig scoreverloop stond het 2 – 2 waardoor beide speelsters zich op konden maken voor een beslissende game. Die werd uiteindelijk met 11 – 8 door Nohar gewonnen.

1: Milou van der Heijden (PSA#39) 3 – 0 Dagmar Vermeulen NED (SBN #8)

2: Naomi Nohar NED (PSA#219) 3 – 2 Daniek Krukkert NED (SBN #12)

3: Nikki van der Heijden NED (SBN #23) 3 – 0 Brenda Sariowan NED (SBN #48)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

Wooncompany Houtrust 8 – 3 Keylane Squash Utrecht

De nieuwkomer uit Houtrust wilde in haar eerste thuiswedstrijd de sterke seizoensstart voortzetten. Pfister werd daarom in de eerste wedstrijd opgesteld tegen Deenen. Dit bleek een goede zet want de Zwitserse, die 63e staat op de World Ranking, heeft haar goede vorm vastgehouden en wist met 3 – 0 te winnen. In de hoofdwedstrijd namen Serme en Mead het tegen elkaar op.  Mead was vooraf de grote favoriet, zij staat bijna 40 plaatsen hoger op de World Ranking dan haar tegenspeelster. Beide speelsters bleken echter aan elkaar gewaagd. Na vier games was de stand gelijk en waren al twee keer meer dan 11 punten nodig om een game te winnen. De laatste game was er een die squash liefhebbers het liefste zien. In een spannende game van hoog niveau wist Mead de wedstrijd naar zicht toe te trekken door met 14 – 12 te winnen. Daarna was het aan Ter Sluis en Van Drongelen om de avond af te sluiten. Het lukte Van Drongelen geen van de drie games om Ter Sluis echt in de problemen te brengen. De wedstrijd eindigde in 3 – 0 waardoor de eindstand bepaald werd op 8 – 3 voor Houtrust.

1: Anna Serme CZ (PSA#55) 2 – 3 Alicia Mead ENG (PSA#91)

2: Tessa ter Sluis NED (SBN#3) 3 – 0 Megan van Drongelen NED (SBN#10)

3: Nadia Pfister CH (PSA#63) 3 – 0 Mieke Deenen NED (SBN#57)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen