Voorbeschouwing Eredivisie Heren en Dames

Na een wervelende start gaat de Dames Eredivisie woensdagavond verder, de Heren competitie start met de eerste speelronde. Bij de mannen is de ontmoeting tussen MeerSquash en Victoria Rotterdam de wedstrijd om naar uit te kijken. In de openingswedstrijd nemen twee spelers uit de top 15 van de SBN-ranking het tegen elkaar op. De hoofdwedstrijd wordt een wedstrijd die Nederlandse Squash-fans niet vaak te zien krijgen. Coll en Makin, de nummer 3 en 9 van de PSA world ranking, gaan de strijd met elkaar aan. In de Dames Eredivisie speelt titelkandidaat GC Biotech Squash Time haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Akro Squash. Het wordt interessant om te zien of zij de bliksemstart door kunnen zetten. Je leest alle wedstrijdvoorbeschouwingen bij Squash Eredivisie.nl

 

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Van Herk Vastgoed/Squash RidderkerkHoutrust Squash Wooncompany

In de openingswedstrijd speelt Damming, die derde werd bij het NK, tegen Stauffer die als veertiende eindigde. Damming lijkt dus beter in vorm en zal de wedstrijd daarom als favoriet beginnen. Serme is op tijd teruggekeerd van de Qatar Classic om het in de hoofdwedstrijd op te kunnen nemen tegen de Spanjaard Pajares. Het lijkt een jaarlijks terugkerende wedstrijd die in het verleden al voor veel spektakel zorgde. Iker toen nog spelend voor Max Beverwijk wist alle ontmoetingen te winnen. In de laatste wedstrijd van de avond kunnen maar zo vijf games nodig zijn om de winnaar te bepalen. Mijs en Ter Sluis ontlopen elkaar slechts twee plekken op de SBN-ranking en ook op het NK eindigde ze slechts enkele plekken van elkaar. Dat beloofd spannend te worden!

1: Lucas Serme FRA (PSA#39) – Iker Pajares SPA (PSA #27)

2: René Mijs NED (SBN#17) – Marc ter Sluis NED (SBN#15)

3: Rowan Damming NED  (SBN#32) – Luke Stauffer NED (SBN#29)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Marco van den Berg

Coulisse/ TwenteSquashCity Amsterdam

In de openingswedstrijd is het team uit Hellendoorn favoriet. Anjema, die momenteel de tweede plek bezit op de SBN-ranglijst, neemt het op tegen Kuys. De nummer 2 van het afgelopen NK Squash, Roshan Bharos, verdedigt in de hoofdwedstrijd de kleuren van zijn Amsterdamse team tegen nummer 12 van de wereld Marche. De wedstrijd tussen het Nederlandse talent en de ervaren Fransman beloofd een interessante te worden, kan Bharos zijn goede vorm voort zetten? Ook in de laatste wedstrijd lijkt het Twentse team favoriet, dit keer met Omlor die op het punt staat de top-100 van de world ranking binnen te dringen. Het lijkt dan ook een zware dobber te worden voor Lucas, die in augustus het Summer Squash Festival won.

1: Gregoire Marche FRA (PSA#12) – Roshan Bharos NED (SBN#11)

2: Yannick Omlor DUI (PSA#101) – Tom Lucas NED (SBN#12)

3: Lauren’s Jan Anjema NED (SBN#2) – Nick Kuys NED (SBN#33)

Clubscheidsrechter

Rixax AlmereCS Drachten

Squash Almere, dat lijfsbehoud als doelstelling heeft, lijkt een lastig seizoen tegemoet te gaan. In de seizoensopener nemen zij het op tegen CS Drachten dat de top-3 wil bereiken. In de openingswedstrijd heeft Almere met Mubure toch echt de favoriet in huis. Hij staat bijna 40 plaatsen hoger op de SBN-ranking dan concurrent Kuiper. In het tweede deel van de avond ontlopen beide teams elkaar niet veel. Hoevenaars heeft lange tijd geen wedstrijden gespeeld en over zijn vorm is weinig bekend, tegelijkertijd heeft Hofman een teleurstellend NK te verwerken gekregen. In de laatste wedstrijd van de avond lijkt Roukens een paar niveau’s beter dan zijn tegenstander Lindner. Echter ontliepen beide mannen elkaar niet veel op het NK Squash. Roukens werd knap vijfde terwijl Lindner eindigde op de negende plek. Lindner zal er ongetwijfeld in geloven dat hij nog een keer ver boven zijn SBN-ranking uit kan stijgen.

1: Sebastiaan Hofman NED (SBN#33) – Tom Hoevenaars NED (SBN#26)

2: Guido Lindner (SBN#78) – Thijs Roukens NED (SBN#18)

3: Ishmael Mubure NED (SBN#23) – Derk Kuiper NED (SBN#60)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Ellen Steenkist

MeerSquashVictoria Rotterdam

Maar liefst vijf verschillende nationaliteiten betreden de baan in de wedstrijd tussen MeerSquash en Victoria Rotterdam. MeerSquash is wellicht wat bescheiden geweest met het formuleren van de doelstelling. Alhoewel zij aangeven voor een plek bij de beste 3 te willen gaan, lijkt het team ook een serieuze uitdager voor het kampioenschap. Deze Eredivisiewedstrijd kan in de toekomst wel heel belangrijk blijken. In de openingswedstrijd nemen twee Nederlandse toppers het tegen elkaar op. Ravelli heeft al een tijd geen wedstrijden meer gespeeld terwijl Wagenaar meer wedstrijdritme heeft door zijn deelname aan het NK. De hoofdwedstrijd is een die publiek trekt op internationale toernooien. Coll, de nummer 3 van de wereld, duelleert met Makin die de negende plek bezet. Beide heren kwamen elkaar in internationaal verband acht keer eerder tegen. Coll wist zes van die wedstrijden te winnen en is daarom ook nu de favoriet. De definitieve uitslag wordt vervolgens bepaald door Todd en Hapers die niet eerder tegen elkaar gespeeld hebben. De pas achttienjarige Todd staat een stuk hoger op de wereldranglijst, echter geeft dat geen enkele garantie tegen de ervaren Hapers.

1: Paul Coll NZE (PSA#3) – Joel Makin WLS (PSA#9)

2: Sam Todd ENG (PSA#80) – Joeri Hapers BEL (PSA#146)

3: Bart Ravelli NED (SBN#21) – Joris Wagenaar NED (SBN#15)

Aangewezen SBN-scheidsrechter: Ash Patel

Voorbeschouwing Dames

Victoria RotterdamMeerSquash

In de openingswedstrijd komt Markus voor de tweede keer dit seizoen uit voor MeerSquash dat in de eerste speelronde niet wist te winnen. De eerste wedstrijd van Markus ging in vijf spannende games verloren en dat zal ze ongetwijfeld deze ronde willen goedmaken tegen E. Maas. Het team uit Rotterdam treedt aan in dezelfde opstelling als een week eerder tegen Almere, heeft de coach zo vroeg in het seizoen al de sterkste opstelling gevonden?  In de hoofdwedstrijd speelt F. Maas, die haar eerste wedstrijd overtuigend won, tegen de Belgische Gilis die een week geleden nog deelnam aan het PSA-toernooi in Detroit. Ook voor Permentier wordt de ontmoeting met Fritsche de tweede wedstrijd van het seizoen terwijl Fritsche voor het eerst in actie komt.

1: Fleur Maas NED (PSA #260) – Nele Gilis BEL (PSA #15)

2: Juliette Permentier NED (PSA #220) – Gabi Fritsche NED (SBN #20)

3:  Eva Maas NED – Elfi Markus NED (SBN#69)

Clubscheidsrechter

adFox Squash PlusRixax Almere

adFox Squash Plus gaat nu dan echt haar opwachting maken in de nieuwe locatie in Doetinchem. Het bezoekende team uit Almere gaat de strijd aan met dezelfde speelsters als een week eerder, dat betekent dat Zwijger als eerste aantreedt tegen Peters. In de hoofdwedstrijd gaat de strijd tussen Mateos, die vorige week in actie kwam op een PSA-toernooi in Gibraltar en Veldkamp. Veldkamp zal er, na de verloren partij in de eerste speelronde en de verloren halve finale op het NK, op gebrand zijn om deze wedstrijd te winnen. De avond wordt afgesloten door Dorenbos en Owczarek.

1: Sofia Mateos SPA (PSA#135) – Sanne Veldkamp NED (SBN#255)

2: Milja Dorenbos NED (SBN #148)  – Gosia Owczarek POL

3: Suzanne Peters NED (SBN #49)  – Carlijn de Zwijger  NED (#63)

 

Clubscheidsrechter

GC Biotech Squash TimeAkro Squash Zwolle

Squash Time Eindhoven begon ongelooflijk goed aan de competitie met een 12-0 overwinning op titelconcurrent Utrecht, nu moet blijken of dit team echt zo sterk is. Squash Zwolle speelde een moeilijke wedstrijd en zal waarschijnlijk ook nu weer een zware avond tegemoet gaan. In de openingswedstrijd nemen N. Van der Heijden en Sariowan het tegen elkaar op. In de hoofdwedstrijd is Milou van der Heijden opgesteld voor de confrontatie met Vermeulen. De Nederlands Kampioen is favoriet tegen Vermeulen. Tot slot is het aan Nohar en Krukkert om de eindstand te bepalen. Ook voor Krukkert is dit de eerste wedstrijd van het Eredivisie seizoen terwijl Nohar haar eerste wedstrijd met 3-0 wist te winnen. Beide deden ook mee aan het NK begin deze maand, Krukkert werd 5de, Nohar behaalde een 7de plaats.

1: Milou van der Heijden (PSA#39) – Dagmar Vermeulen NED (SBN #8)

2: Naomi Nohar NED (PSA#219) – Daniek Krukkert NED (SBN #12)

3: Nikki van der Heijden NED (SBN #23) – Brenda Sariowan NED (SBN #48)

 

Aangewezen SBN scheidsrechter: Jos Aarts

Wooncompany Houtrust Keylane Squash Utrecht

Wooncompany heeft hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen en mag het opnemen tegen Squash Utrecht. De titelkandidaat uit Utrecht is hersteld van de nederlaag in de eerste competitieronde en reist met hernieuwde energie naar Houtrust. De avond wordt geopend door Pfister en Deenen. De Zwitserse heeft afgelopen weekend de kwartfinale gehaald van een PSA-toernooi in Prestbury en is nu klaar voor de Dames Eredivisie. Serme lijkt in de hoofdwedstrijd tegen Mead op voorhand de sterkste. Ze staat bijna 40 plaatsen hoger op de World Ranking. Ter Sluis en van Drongelen gaan uitvechten wat de eindstand wordt, beide speelsters staan in de top-10 van de SBN-ranking. De wedstrijd beloofd dan ook op een spektakel uit te draaien.

1: Anna Serme CZ (PSA#55) – Alicia Mead ENG (PSA#91)

2: Tessa ter Sluis NED (SBN#3) – Megan van Drongelen NED (SBN#10)

3: Nadia Pfister CH (PSA#63) – Mieke Deenen NED (SBN#57)

Clubscheidsrechter

Livescoring Squash Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand Squash Eredivisie

Ga naar Standen