Speelronde 1 van de Dames Eredivisie zit erop! Op woensdagavond 20 oktober ’21 werden de eerste wedstrijden gespeeld en opvallend genoeg allemaal door de uitspelende ploeg gewonnen. De regent kampioen ging roemloos ten onder tegen nieuwkomer Squash Time. Een andere titelkandidaat, Meersquash, kon mede door blessureleed niet winnen van AdFox Squash Plus. Debutant Squash Almere, die in het verleden meerdere keren kampioen van Nederland waren, hadden geen glorieuze terugkeer en verloren van Victoria Rotterdam. Tot slot verzorgde Akro Squash Zwolle en Wooncompany Houtrust de spannendste wedstrijd van de speelronde. De enige wedstrijd waarin geen 9-punten gehaald werd eindigde in 5-6.

Squash Utrecht 0 – 12 GC Biotech Squash Time

In de eerste speelronde heeft Squash Utrecht direct een harde klap te verwerken van titelconcurrent GC Biotech Squash Time. De ploeg uit Eindhoven won met maar liefst 0-12. De avond werd begonnen met Voncken  die Alicia Mead verving en Nohar die te sterk was voor haar tegenstander en de wedstrijd overtuigend met 0-3 won.  In de hoofdwedstrijd nam de kersverse Nederlands Kampioen van der Heijden het op tegen Diepeveen die door de wijzigingen een plek omhoog schoof in de opstelling. Door met 0 – 3 te winnen is het Van der Heijden gelukt om haar overwinningsreeks verder uit te breiden. In de afsluitende wedstrijd, tussen Deenen en Callebaut, was de Belgische te sterk. De wedstrijd eindigde in 0-3.

 

1: Judith Diepeveen NED (PSA#91) 0 – 3 Milou van der Heijden NED (PSA#39)

2: Mieke Deenen NED 0 – 3 Marie Amelie Callebaut BEL

3: Ellen Voncken NED 0 – 3 Naomi Nohar NED (PSA #219)

Squash Almere 1 – 12 Victoria Rotterdam

De eerste eredivisie avond in jaren van Squash Almere werd meteen een lastige. Met 1-9 was Victoria Rotterdam veel te sterk voor de thuisspelende ploeg. De openingswedstrijd, waarin De Zwijger en Maas het tegen elkaar opnamen, was een spannende. De eerste twee games had Maas meer dan 11 punten nodig om te winnen. Game drie en vier waren met 11-6 en 7-11 minder spannend. In de hoofdwedstrijd stonden Veldkamp en F. Maas voor de tweede keer in vier dagen tegenover elkaar. Ondanks dat Veldkamp 137 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst was Maas wederom met 3-0 te sterk. In de afsluitende wedstrijd kon Permentier de ook de laatste 3 punten veiligstellen voor Victoria Rotterdam. Het lukte Owczarek, die haar debuut maakte in de eredivisie, niet om het Permentier echt lastig te maken. Ook deze wedstrijd eindigde in 0-3.

 

1: Sanne Veldkamp NED (PSA #123) 0 – 3 Fleur Maas NED (PSA #260)

2: Gosia Owczarek POL 0 – 3 Juliette Permentier NED (PSA #220)

3:  Carlijn de Zwijger NED (NL #63) 1 – 3 Eva Maas NED (#64)

 

Meersquash 4 – 12 AdFox Squash Plus

Door de vele blessures in het team wist Meersquash vooraf dat de eerste competitieronde weleens een lastige kon worden. In de ochtend voor de wedstrijd moest het team uit Hoofddorp nog een wijziging in de opstelling doorvoeren waardoor Boon de openingswedstrijd van het seizoen op zich nam. De late wijziging heeft Peters duidelijk niet van haar stuk gebracht, zij wist de wedstrijd met 0-3 te winnen. Het duel tussen Grinham en Dorenbos beloofde van te voren spectaculair te worden. Helaas moest Grinham, die de eerste twee games won, halverwege de derde game door een blessure opgeven. Dorenbos kreeg daardoor haar eerste overwinning van het seizoen toegewezen. Toen Markus in de laatste wedstrijd op 2-1 voorsprong kwam, leek zij het leed van haar team wat te kunnen verzachten. Seidensticker kwam echter sterk terug in game vier en vijf en trok het duel naar zich toe.

 

1: Natalie Grinham NED (SBN#2) 2 – 3 Milja Dorenbos NED (SBN#5)

2: Elfi Markus NED (NL #69) 2  – 3 Lisa Seidensticker DUI

3: Emme-Lotte Boon NED  0 – 3 Suzanne Peters  NED (NL #49)

Akro Squash Zwolle 9 – 5 Wooncompany Houtrust

Debutant Wooncompany wist haar eerste eredivisiewedstrijd met 5 – 6 te winnen en had geen beter resultaat kunnen wensen in de eerste competitieronde. De eerste wedstrijd, tussen Sariowan en Bootsma, was spannend en eindigde in 2-3 in het voordeel van het team uit Houtrust. In de hoofdwedstrijd was Taghavi duidelijk te sterk voor haar tegenstander. Ondanks een moeizame eerste game die eindigde in 11 – 13, wist Taghavi met een overtuigende 3 – 0 te winnen van Vermeulen.  Tot slot was de beurt aan de nummer 11 en 14 van de SBN-ranking. Krukkert had na een mooie vijfde plek op het NK  een goede flow te pakken en in de eerste game (11 – 3) was duidelijk dat zij die de afgelopen dagen vast heeft kunnen houden. Krukkert was met 3-0 te sterk waardoor het team uit Zwolle met een positief gevoel afscheid kon nemen van hun oude hal.

 

1: Dagmar Vermeulen NED (SBN#7) 0 – 3 Taba Taghavi FRA (PSA#116)

2: Daniek Krukkert NED (SBN#11) 3 – 0  Karin Thiel NED (NL #14)

3: Brenda Sariowan NED (SBN#48) 2 – 3 Lieke Bootsma NED (SBN#27)

Blijf op de hoogte via onze sociale media -kanalen!: