Voorbeschouwing 1 Dames Eredivisie

Na een lange periode van afwezigheid kunnen de squashfans zich weer gaan opmaken voor de Squash Eredivisie. Het beloofd en fantastisch seizoen te worden waarbij er 8 dames en 8 heren teams op de woensdagavonden gaan strijden voor de landstitels. Na 1,5 jaar afwezigheid hebben de Dames de eer om af te trappen en het beloofd direct een mooie squashavond te worden. Je leest de voorbeschouwing van de wedstrijden hier bij squasheredivisie.nl. Daarnaast zijn de wedstrijden live te volgen via livescoring en later in het seizoen komt er een livestreaming om optimaal van de sport te genieten.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Squash AlmereVictoria Rotterdam

Squash Almere maakt na jaren van afwezigheid hun rentree in de Dames Eredivisie. Almere kent een glansrijke historie met 3 kampioenschappen achter hun naam waarvan de laatste dateert uit 2009. Zij nemen het op tegen een andere gigant Victoria Rotterdam de recordkampioen met 9 kampioenschappen. In de eerste wedstrijd van het seizoen lijkt Victoria licht in het voordeel. De openingswedstrijd van de avond zal gaan tussen de Zwijger en E.Maas beide ontlopen elkaar op de nationale ranglijst niet veel, echter is de Zwijger na lange afwezigheid weer terug en is het een nieuw meetmoment. De hoofdwedstrijd van de avond zal gaan tussen Veldkamp en Maas, Veldkamp staat hoger op de wereldranglijst echter wist F.Maas afgelopen week tijdens het NK met 3-0 te winnen. Owczarek de grote onbekende zal namens Almere debuteren tegen Permentier in de laatste wedstrijd van de avond.

1: Sanne Veldkamp NED (PSA #123) – Fleur Maas NED (PSA #260)

2: Gosia Owczarek POL – Juliette Permentier NED (PSA #220)

3:  Carlijn de Zwijger NED (NL #63) – Eva Maas NED (#64)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

MeerSquashadFox Squash Plus

adFox SquashPlus moet nog even wachten op de eerste thuiswedstrijd in hun nieuwe locatie in Doetinchem, eerst staat een uitwedstrijd tegen MeerSquash op het programma. Na de openingswedstrijd tussen Markus en Peters beloofd de hoofdwedstrijd een spectaculaire te worden. De huidige nummer twee op de SBN-ranking, Grinham, neemt het op tegen Dorenbos die momenteel de vijfde plek bezit. De thuisploeg streeft ernaar om dit seizoen  haar vijfde kampioenschap in clubhistorie te winnen en zal daarvoor direct aan de bak moeten tegen een team die vrijwel net zo sterk lijkt. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Boon en de Duitse Seidensticker.

1: Natalie Grinham NED (SBN#2) – Milja Dorenbos NED (SBN#5)

2: Elfi Markus NED (NL #69)  – Lisa Seidensticker DUI

3: Emme-Lotte Boon NED  – Suzanne Peters  NED (NL #49)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ellen Steenkist

Squash UtrechtGC Biotech Squash Time

Squash Utrecht is de regerend kampioen en zal tegen titelconcurrent GC Biotech Squash Time direct willen laten zien wat zij kunnen. Het team uit Eindhoven, nieuwkomer in de dames eredivisie en direct een van de favorieten voor het kampioenschap, heeft een ijzersterk team neergezet en heeft met Van der Heijden een heuse wereldtopper in huis die bovendien haar 6de Nederlandse titel heeft gewonnen. In de openingswedstrijd neemt de ervaren Voncken het op tegen de pas 17-jarige Nohar. In de hoofdwedstrijd, tussen Judith Diepeveen en Van der Heijden, is het team uit Eindhoven favoriet. De avond wordt afgesloten door Deenen en debutant Callebaut.

1: Alicia Mead ENG (PSA#91) – Milou van der Heijden NED (PSA#39)

2: Judith Diepenveen NED – Marie Amelie Callebaut BEL

3: Mieke Deenen NED (NL 51) – Naomi Nohar NED (PSA #219)

Aangewezen SBN scheidsrechter: Ton Mijs

Akro Squash Zwolle Wooncompany Houtrust 

Akro Squash speelt in de openingsronde van de competitie voor het laatst in het oude Squash & Cardiofit Centrum Zwolle voordat zij verhuizen naar een nieuw onderkomen in dezelfde stad. Het team dat al voor het achttiende jaar uitkomt in de eredivisie wil bovenin meedoen maar vooral ook haar talenten ervaring op laten doen. Nieuwkomer Houtrust, dat onder leiding staat van teammanager Tessa ter Sluis, gaat in hun eerste Dames eredivisieseizoen voor een mooie plek in de middenmoot. De avond voor squashend Zwolle wordt geopend door de wedstrijd tussen Sariowan en Bootsma. Vervolgens neemt Vermeulen, de nummer zeven op de SBN-ranking, het op de voor het Nederlandse publiek onbekende Taghavi die haar laatste PSA wedstrijd in augustus in vijf games verloor De laatste wedstrijd is ook een van hoog niveau, Krukkert en ter Bootsma zullen de laatste eredivisiewedstrijd in het oude squashcentrum spelen.

1: Dagmar Vermeulen NED (SBN#7) – Taba Taghavi FRA (PSA#116)

2: Daniek Krukkert NED (SBN#11) –  Karin Thiel NED (NL #14)

3: Brenda Sariowan NED (SBN#48) – Lieke Bootsma NED (SBN#27)

Clubscheidsrechter: Nick Kamperman

Livescoring DPD Dames Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Dames Eredivisie

Volg hier de stand van de DPD Dames Eredivisie en kijk welke ploeg bovenaan staat.

Ga naar Standen