Martin Svec en Hannah Chukwu winnen Squash Eredivisie speelronde 6!

Speelronde 6 van de Squash Eredivisie Individueel zit erop! Het weekend van 20 t-m 22 augustus ’21 waren er 32 topsquashers afgereisd naar het Frans Otten Stadion om een PSA 3K Challenger te spelen.

Stap voor stap wordt het weer een beetje als vanouds. Dat blijkt wel uit dit weekend. Met een negatief testbewijs in de hand stonden er 32, waarvan 20 buiten Nederland, squashers in het Frans Otten Stadion te spelen en er waren een paar toeschouwers op de tribune. En zij hebben leuke, maar ook zeer spannende spannende wedstrijden gezien. Via het YouTube kanaal van Squash Bond Nederland zijn alle wedstrijden terug te zien van dit weekend.

De dames Hannah Chukwu (HUN) en Marta Domiguez Fernandez (ESP) kregen elkaar als tegenstanders in de finale. Fernandez versloeg onze Milou van der Heijden (NED) met 3-1 en Chukwu greep ook met een 3-1 de overwinning op Katerina Tycova (GER).

Beide dames kijken terug op een zware finale, waarbij Chukwu zichzelf na een 3-1 winst de winnares van speelronde 6 mag benoemen!

“I am really happy for attending the Eredivise 2020. I really enjoyed being there, the organization was awesome thanks for that as well. This occasion will definitely be memorable for me because I got my 2nd PSA title here. Hope to see you next year. Congrats for the other players!”

Fernandez kijkt zeer tevreden terug op deze Challenger:

“This was my first tournament in de PSA so I’m very happy to reach the finale. Its was a really tough match against Hannah; so congratulations to her! I hope to come back to Amsterdam as soon as possible, because it was a pleasure to play. Thank you!”

In de herenfinale stonden Martin Svec (CZE) en Roshan Bharos (NED) tegen over elkaar. Bharos versloeg in de halve finale de Duitse Julius Benthin met 3-0 (11-6, 11-4, 11-2) en Svec pakte de 3-1 overwinning op Joeri Hapers (BEL) met een prachtige wedstijd (11-6, 5-11, 11-9, 11-9).

Tijdens de finale stond Bharos met 2-0 voor, maar Svec kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en sleepte daarmee de overwinning van dit toernooi naar zich toe;

“Very happy to win the tournament! It has been my 9th PSA final but only 2nd title so really over the moon to win it especially after coming back from 2 games down. All credit to Roshan who pushed me all the way in the final in tough but fair match. Also big thanks to promoters and sponsors for putting up the event. It has been incredibly difficult time lately not only for us squash players but for everyone so it was really nice to have a chance to play a tournament again. I remember last time I played in Frans otten was when I was 14 years old and I played Dutch junior open. I always enjoyed playing here so I hope I will be back soon and its not gonna take another 12 years. One last thing, thanks also to all the spectators who came to watch the matches and support us players. I really enjoyed playing in front of the fans again and I have to say even though the crowd was obviously cheering for Roshan as he is dutch they were very fair and created great atmosphere.”

Ook Roshan Bharos kijkt blikt terug op dit toernooi:

Na 1,5 jaar afwezigheid was het spannend om weer actief te zijn op Hollandse bodem. De druk ligt dan toch hoger en  als topsporter word je geacht te kunnen presteren. Ik denk dan ook trots te kunnen zijn in het algemeen op mijn prestaties van deze week! Daarnaast als ik kijk naar mijn NL teamgenoten dan denk ik dat men tevreden mag zijn op de getoonde inzet van dit weekend.

In de finale verloor ik helaas de grip totaal na de 2-0 voorsprong en dat is een groot leermoment. Ik ga hard aan de slag om de aanvallende kant iets meer en stabieler naar de voorgrond te brengen.

De support die ik ontving tijdens het toernooi/finale? Love it! Die positiviteit geeft een boost om daar volgende keer nog sterker te staan. Bedankt allemaal en tot bij het NK in oktober!”

 

Blijf op de hoogte via onze sociale media -kanalen!: