Rowan Damming heeft zijn eerste Eredivisie Individueel 2021 in Den Haag binnengesleept. Hiermee pakt Damming de tweede plek over in de ranglijst van Marc ter Sluis en blijft Joeri Hapers nog steeds aan de leiding.

Alles begint langzaam weer een beetje normaal te worden, zo ook het squashen en de toernooien. Dit was zichtbaar in speelronde 5, omdat naast de Eredivisie Individueel ook de jeugd een competitieronde had van de TMG- jeugdcompetitie. Deze twee toernooien zorgde voor een mooie combinatie tussen jeugdige talenten en de topsporters.

Voor Sam Gerrits eindigde speelronde 5 vroeger dan gehoopt. Gerrits raakte na zijn eerste wedstrijd geblesseerd aan zijn pols. Hierdoor kon hij deze speelronde niet afmaken. Sterkte en beterschap, Sam!

Ook had deze speelronde een nieuw gezicht; Stan Al. Al zou alleen deelnemen aan de speelronde als hij geslaagd zou zijn en ja hoor daar kwam hij zaterdag Houtrust binnen gelopen! Al verloor de eerste ronde van Rene Mijs, maar pakte daarna wel twee keer de overwinning op Bogdan Vasile en Guido Lindner. Al eindigden daarmee op plek 5 van deze speelronde.

Door de overwinning van Rene Mijs op Stan Al, kwam Mijs in de halve finale tegenover Tjeu Dubbeldam. Mijs greep met een 3-1 overwinning,  11-4 / 8-11 / 11-9 / 11-5, de eerste finale plek. Mijs nam het in de finale op tegen Rowan Damming, die in de halve finale Luke Stauffer heeft verslagen met 3-1, 13-15 / 11-4 / 11-7 / 11-5. Een finaleplek was voor beide heren niet onbekend, maar tegenover elkaar in een finale hebben zij nog niet gestaan.

Het was een mooie finale met leuke punten en veel fanatisme. Bij een 2-0 achterstand wist Mijs toch nog een game te pakken, maar Damming squashte de overwinning binnen met 3-1, 11-6 / 11-6 / 4-11 / 11-7. Daarmee pakte Damming niet alleen de overwinning, maar ook zijn eerste Eredivisie Individueel 2021 speelronde titel. “Ik heb een paar keer mis gegrepen, maar uiteindelijk zijn winnaars mensen die verliezen en daar hun kracht uit weten te halen. Daarnaast vond ik het ook wel weer leuk om voor wat meer mensen te kunnen en mogen squashen. Zeker de kleine squashers. Ik hoop dat ik een voorbeeld en daarmee een extra motivatie voor hen kan zijn!”

Benieuwd naar alle uitslagen van speelronde 5? Klik dan hier. Houd de sociale mediakanalen en websites in de gaten voor updates over de Eredivisie Individueel 2021;