Milou van der Heijden en Joeri Hapers hebben vandaag weer de titel ‘Winnaar Eredivisie (Individueel) 2021 speelronde 4’ veroverd. Hapers heeft met deze overwinning zijn koploperspositie in de ranking behouden en van der Heijden klimt met deze overwinning weer een plekje omhoog.

Waar de ene squasher wat fitter dan de andere squasher aankwam, ging de finale dag van start. Bij de damesfinale beleefden we speelronde 3 opnieuw, namelijk Milou van der Heijden tegenover Tessa ter Sluis. Beide dames hebben eerst de halve finale gewonnen met 3-0.

In de finale van speelronde 3 pakte van der Heijden de overwinning en dit keer was ter Sluis gebrand om te winnen, maar helaas eindigden de wedstrijd al vroegtijdig. Ter Sluis raakte geblesseerd aan haar voet en moest bij een stand van 11/6 – 6/2, in het voordeel van Van der Heijden, opgeven. “Ja, dit blijft altijd raar om zo een wedstrijd te ‘winnen’. Dat is nooit leuk. Ik wil Tessa beterschap wensen en hopelijk een voorspoedig herstel waardoor we de volgende weer, als we weer tegenover elkaar staan, en de wedstrijd kunnen hervatten!  – Milou van der Heijden

Ook vanuit de organisatie; Sterkte en beterschap Tessa! Hopelijk kan je snel weer aansluiten.

Bij de halve finale voor de heren ging het er fanatiek aan toe. Joeri Hapers had een zeer lastige halve finale tegen Rowan Damming. Het ging gelijk op tussen de twee heren en er werden echt prachtige rally’s gespeeld, maar in de vijfde en beslissende game viel de overwinning Hapers zijn kant op en pakte daarmee een plek in de finale (11/4 – 6/11 – 11/8 – 9/11 – 13/11).

Hapers stond tegenover een nieuwe finalist in de Eredivisie (Individueel) 2021, namelijk René Mijs. Mijs pakte de overwinning in de halve finale op Luke Stauffer, 11/6 – 4/11 – 11/6 – 11/4, en greep daarmee naar een finaleplek.

De finale werd direct gestart met een spannende game tussen de heren, 13/11 voor Hapers, en ook hier werd echt een fanatiek potje squash gespeeld. Gave rally’s, fanatisme en veel adrenaline. Mijs kwam bij een 2-0 achterstand nog terug naar 2-1, maar Hapers wist ook hier weer de wedstrijd naar zich toe te trekken (13/11 – 11/3 – 10/12 – 11/8).

“Het was een lastige ronde voor mijn gevoel. Zat er niet helemaal lekker in en maakte kleine foutjes, maar uiteindelijk ben ik natuurlijk heel blij dat ik heb gewonnen! Ik weet wel dat ik de volgende keer een tandje erbij moet doen om het opstormend talent van Nederland te willen verslaan en dan heb ik het voornamelijk over Tjeu Dubbeldam en Rowan Damming. Dat zijn echt twee wedstrijden die mij bij zijn gebleven afgelopen speelronde.”– Joeri Hapers

Ook Rene Mijs kijkt terug op speelronde 4: ”Over het algemeen zeer tevreden over het verloop van het toernooi en de weg naar de finale. Met name de wedstrijd tegen Sam Gerrits is mij bijgebleven. Een wedstrijd met een hoog FairPlay gehalte en kwalitatief goed squash. Iets wat ik een beetje miste in de finale. Al met al een goed gevoel over gehouden aan deze Eredivisie ronde! Qua organisatie top en de camera linksachter op de live-stream was een grote meerwaarde. Ik kijk uit naar een mogelijke laatste ronde!

Nieuwsgierig naar alle uitslagen van speelronde 4? Klik dan hier. En blijf onze sociale media -kanalen goed in de gaten houden voor updates, ontwikkelingen en de prachtige foto’s die zijn gemaakt door Gerhard Nel!