De derde ronde is ten einde gekomen. Ook deze speelronde is weer super verlopen. Alle deelnemers kunnen zich de aankomende drie weken gaan opmaken om dan weer op de baan te staan.

Ook Megan van Drongelen was deze speelronde als nieuwe topsquasher aanwezig. Helaas verloor van Drongelen in de halve finale en streed later de dag om de 3e plek tegen Sanne Veldkamp. Na een spannende en lange tweede game, wist Veldkamp de overwinning binnen te slepen; 11/6 – 16/14 – 11/5. Maar ondanks verlies blijft van Drongelen altijd positief. “Ja, jammer van de wedstrijd, maar we zijn echt bevoorrecht dat dit soort speelrondes worden georganiseerd in Nederland. Mooi om te zien hoe de bond deze kansen creëert voor de Nederlandse spelers! Een super goed georganiseerd toernooi in deze tijd.”

Tot op heden heeft koploopster Tessa ter Sluis elke keer andere tegenstanders in de finale tegenover haar gehad, maar wist ter Sluis haar positie te verdedigen. Ook deze ronde kreeg ter Sluis een nieuwe tegenstandster tegenover haar; Milou van der Heijden. In deze finale wist van der Heijden als eerste van de Eredivisie (Individueel) 2021 de koploopster ter Sluis te verslaan met 11/4 – 11/4 – 12/10.  Ondanks de winst van Van der Heijden, behoudt ter Sluis haar positie.

De herenfinale was niet een onbekende. Joeri Hapers tegen Marc ter Sluis. De twee heren stonden in speelronde 1 ook tegenover elkaar. Daar wist Hapers de winst in zijn zak te steken. Ook in deze finale wist Hapers de overwinning binnen te halen op ter Sluis met 11/6 – 11/2 – 11/5. Met deze overwinning pakt Joeri Hapers zijn koppositie weer terug in de ranglijst.

Nieuwsgierig naar alle uitslagen van speelronde 3? Klik dan hier . De volledige ranglijst worden later de week gepubliceerd, dus houdt de sociale media kanalen goed in de gaten!

Speelronde 4 vindt plaats na Pasen, dus over drie weken op zaterdag 10 april en zondag 11 april weer in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Ook dan is er een livestream aanwezig.

Tot de volgende speelronde!