In een eerder bericht op 22 januari 2021 was SBN druk bezig met het verkennen van mogelijkheden om zodra het kan de evenementen alsnog plaats te laten vinden. Hierbij informeert Squash Bond Nederland jullie graag met het nieuws dat midden Februari de topsport competitie hervat zal worden.  

In een individuele eredivisie worden een viertal speelrondes georganiseerd waarbij spelers strijden om de individuele eredivisie titel en internationale ranglijst punten. De competitie zal worden ondersteund door partijen als DPD, Dunlop en CleanNA.

Samen achter de squashsport

Een ding is zeker, samen staan we sterker en dus samen komen we door deze crisis. Squash Bond Nederland wil daarom samen met partijen uit de squashsport, partijen die de squashsport een warm hart toedragen, en topsporters de handen ineenslaan om het topsport landschap overeind te houden tijdens deze COVID-19 crisis. Al tien maanden zijn er geen topwedstrijden voor de Nederlandse topsquashers. Het is cruciaal om nu een stip op de horizon te zetten, om daarmee ook zorg te dragen voor de langere termijn. Daarom wordt de Eredivisie (individueel) ingezet als topsport competitie.

Squash als vermaak

Voor de squasher is deze competitie een vorm van ontspanning en vermaak. In deze bijzondere tijden snakt namelijk iedereen naar vertier en vermaak. Het doet SBN dan ook deugd om samen weer topsquash aan te kunnen bieden aan sport & squash liefhebbers in Nederland. Een van de primaire doelen van het organiseren van deze wedstrijden is het live aanbieden van de squashwedstrijden. Deze competitie zal daarmee topsport en breedtesport online verbinden. Zo worden krachten gebundeld om iedereen zich weer squasher te laten voelen.

Wat houdt het aangepaste format van de Eredivisie (individueel) in?

  • Vier speelrondes
  • Twee speeldagen per speelronde
  • De beste speler/speelster alle speelronden is de winnaar van de Eredivisie (individueel).
  • Extra testen en strikte protocollen volgens de voorwaarden gesteld door NOC-NSF

Wanneer vindt het plaats?

19 en 20 februari zal de eerste speelronde worden gehouden. Dit betekent: mits de omstandigheden het binnen alle protocollen het toelaten. De overige datums worden op een later moment nog bekend gemaakt.

Word partner van Topsport!

Vind jij het ook belangrijk dat topsquash juist in deze lastige tijd doorgaat? Word dan naast DPD, Dunlop & CleanNA ook partner van topsquash! SBN is op zoek naar aanvullende partners, en door krachten te bundelen kunnen we, zoals onze sport dat verdient, zoveel mogelijk exposure geven als het dus verdient. Meer weten hierover? Schroom dan niet en neem contact op via charlotte@squashbond.nl

Wil je op de hoogte blijven van de Eredivisie (individueel)? Volg ons via onze sociale kanalen Facebook Instagram – LinkedinTwitter en onze websites: www.squash.nlwww.squasheredivisie.nl