Squash Bond Nederland heeft in samenspraak met de eredivisieclubs besloten om de Eredivisie uit te stellen tot januari 2021. Alle onzekerheden die het Coronavirus met zich meebrengen, maakt het organiseren van de Eredivisie in de huidige vorm extreem lastig.

Het besluit, om de start van de Eredivisie uit te stellen naar het begin van 2021, is genomen vanwege het grote aantal buitenlandse topspelers en -speelsters dat in onze competitie speelt en de grote mate van veranderlijkheid met betrekking tot internationale reisadviezen dat door de overheid gegeven wordt. Hierdoor wordt het afreizen naar Nederland voor deze spelers een te ingewikkelde zaak.

Tot de Eredivisie weer begint wordt er door SBN hard gewerkt aan verschillende initiatieven. Een van deze initiatieven is het organiseren van een Officieuze SBN MIX-A Competitie. Dit wordt een competitie voor Nederlandse spelers en speelsters en stelt deze in staat om, ondanks het uitstellen van de Eredivisie, wedstrijden op hoog niveau in competitief verband te blijven spelen. SBN en clubs vinden het belangrijk dat Nederlandse topsporters zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en zich ondertussen zich met andere spelers te kunnen meten.

De Officieuze SBN MIX-A Competitie 2020 waarin mannen (2) en vrouwen (1) in spelen. De competitie zal net als de Eredivisie gespeeld worden op woensdagavonden en is een op zichzelf staande competitie welke los staat van reguliere competitie en Eredivisie. Inschrijving voor deze competitie is in eerste instantie open voor alle Eredivisieclubs en aanmelden kan tot maandag 1 oktober.

“Het uitstellen van de start van de Eredivisie is een moeilijk besluit geweest. Uiteraard hadden wij liever gezien dat de Eredivisie eind oktober was begonnen. Gelukkig leidt dit ook tot nieuwe kansen en ontstaan er in samenwerking met de clubs mooie nieuwe initiatieven zoals de Officieuze SBN MIX-A Competitie 2020.” Aldus Competitieleider Willem van Meerkerk