De Coronacrisis blijft de sportwereld in zijn greep houden. Squash Bond Nederland volgt sinds het begin van de coronacrisis de maatregelen en richtlijnen van het RIVM en kabinet. Op de persconferentie van 6 mei heeft het kabinet een versoepeling van de maatregelen aangekondigd middels een routekaart. Uit deze routekaart blijkt dat dat squashen voorlopig nog niet tot de mogelijkheden behoort. SBN heeft vervolgens besloten om ook de laatste speelronde definitief af te gelasten. Daarmee worden alle lopende competities van het seizoen 2019-2020 beëindigd.

SBN heeft diverse scenario’s in kaart gebracht om het beëindigen van de competitie in goede banen te leiden. Uit dit onderzoek is door SBN besloten om de huidige stand aan de houden als de eindstand. Deze beslissing wordt ondersteund door de onderstaande drie pijlers:

  • In de competitie resteerde er slechts één speelronde (behalve Heren Eredivisie)
  • 93% van de competitie was op gebied promotie OF degradatie uitgespeeld.
  • De verruimde promotie-degradatie regeling die voor aanvang van het seizoen eenmalig is ingevoerd om komend seizoen de poule indeling efficiënter te kunnen indelen.

“Wij snappen dat het beëindigen van de competitie een zware domper voor iedereen is. Veel teams hadden zich verheugd op de laatste speelronde en daarbij horende festiviteiten. Als SBN hebben wij met deze beslissing geprobeerd om een passende weg te vinden binnen de huidige problematiek. Ook wij hadden het graag de competitie op een sportieve grond willen beëindigen. Het coronavirus is helaas pure overmacht.” aldus coördinator wedstrijdsport Willem van Meerkerk.

Voor teams die nadeel ondervinden a.g.v. dit besluit is er een speciale regeling genaamd DAC-regeling. Meer weten over de DAC-regeling? KLIK HIER

Hier vindt je een overzicht van alle kampioenen/promovendi en degradanten.

SBN Eredivisie

Met het besluit van SBN komen ook beide SBN Eredivisies ten einde. SBN volgt een eenduidige lijn tussen de reguliere competitie en de profcompetitie, de Eredivisie. Dit heeft als gevolg dat Coulisse/Twente (Heren) en KeyLane Squash Utrecht (Dames) worden uitgeroepen als Landskampioen. DKTP.it Max Beverwijk degradeert van de Eredivisie naar de nieuwe SBN Top Divisie.

SBN Competitie 2020/2021

SBN zal met inachtneming van de Coronamaatregelen zich voorbereiden op de start van het seizoen 2020/2021. SBN verwacht hier medio juli meer informatie over naar buiten brengen.