SBN Eredivisie beide afgelast

Maandagavond 23 maart zijn er nieuwe, strengere overheidsmaatregelen tot 1 juni ingegaan omtrent ‘social distancing’. SBN wil iedereen graag informeren en zo duidelijkheid scheppen welke gevolgen dit heeft voor de nog openstaande evenementen en competities. In navolging van andere bonden (o.a. Handbal, Basketbal, Zwemmen etc.), heeft ook SBN dinsdag 24 maart de betekenis van de maatregelen getracht te vertalen naar de squashsector. Hierbij is besloten dat SBN activiteiten tot 1 juni worden afgelast. SBN probeert continue te balanceren tussen het gezondheidsaspect en weer de gelegenheid te geven tot sport. SBN tracht daarbij om continue de beste beslissing te maken met zoveel mogelijk informatie. De besluiten van SBN hebben de volgende gevolgen voor Eredivisie:

  • Alle resterende speelrondes van de Heren Eredivisie (25 maart, 1 april, 15 april en 22 april) zijn afgelast.
  • De laatste speelronde van de Dames Eredivisie (13 maart) is afgelast

SBN gaat de komende periode in beraad om een passende oplossing te zoeken. Het is nog onzeker of de beide Eredivisies nog uitgespeeld kunnen worden. Zodra hier meer over bekend is zal Squash Bond Nederland dit communiceren via squash.nl en squasheredivisie.nl

SBN is zich bewust van alle inspanningen die centra, vrijwilligers en spelers dit seizoen hebben geleverd, dank daarvoor. SBN neemt deze beslissingen niet voor ons plezier, we squashen namelijk allemaal graag zo veel en zo vaak als mogelijk. We nemen deze beslissingen omdat de situatie dat vereist en omdat we geloven dat gekozen scenario’s de beste oplossing is voor alle betrokkenen. Financiële schade voortkomend uit de maatregelen kan niet bij SBN worden verhaald.