Keylane Squash Utrecht zet belangrijke stap in titelrace Eredivisie

De Dames Eredivisie is nog maar 1 speelronde verwijderd van de ontknoping. Afgelopen speelronde wisten Squash Utrecht en Squash Zwolle hun wedstrijden te winnen van adFox Squash Ede en Victoria Rotterdam. Hier lees je de nabeschouwing van deze wedstrijden.

adFox Squash Ede 4 – 12 Keylane Squash Utrecht

afFox Squash Ede verloor gisteravond hun thuiswedstrijd van titelkandidaat KeyLane Squash Utrecht. Voor Keylane Utrecht was deze wedstrijd onwijs belangrijk voor het kampioenschap. Met 1 wedstrijd minder gespeeld stond de ploeg 10 punten achter op concurrent MeerSquash die afgelopen speelronde niet in actie kwam. Een overwinning was daarmee een ‘must’. Nikki van der Heijden nam met 3-0 revanche op Herma Florissen, in de heenwedstrijd was Florissen nog wel te sterk voor v/d Heijden. De twee opvolgende wedstrijden waren spannender. Megan van Drongelen wist voor de eerste keer te winnen van Milja Dorenbos. Op het NK Squash speelde de twee speelsters ook tegen elkaar in de kwartfinale. Toen wist Dorenbos een 2-1 achterstand weg te werken. Dit keer waren de rollen omgedraaid en wist van Drongelen terug te komen van een 2-1 achterstand. De overwinning was toen al een feit voor Utrecht, Rianne van Mourik wist zelfs de perfecte score voor Utrecht binnen te slepen door met 3-2 te winnen van Suzanne Peters.

1: Milja Dorenbos 2 – 3 Megan van Drongelen

2: Suzanne Peters 2 – 3 Rianne van Mourik

3: Herma Florissen 0 – 3 Nikki van der Heijden

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

Victoria Rotterdam 3 – 11 De Afbouwcombinatie Squash Zwolle

Landskampioen Victoria Rotterdam is uitgespeeld in de titelrace en zal hun titel niet kunnen prolongeren. Sanne Veldkamp moest de wedstrijd aan haar voorbij laten gaan en dus verscheen Lianka Radzyminski in de opstelling. Radzyminski wist als enige haar wedstrijd te winnen met 3-2 van Emma de Haas van Dorsser. Permentier en Nohar wisten niet te winnen van hun Zwolste opponent Krukkert en Sariowan.

1: Juliette Permentier (PSA #190) 0 – 3 Daniek Krukkert

2: Lianka Radzyminski 3 – 2 Emma de Haas van Dorsser

3: Naomi Nohar (PSA #285) 0 – 3 Brenda Sariowan

Stand DPD Dames Eredivisie

Volg hier de stand van de DPD Dames Eredivisie en kijk welke ploeg bovenaan staat.

Ga naar Standen