SquashCity verrast koploper Twente

SquashCity Amsterdam was de grote winnaar van de afgelopen speelronde. De degradatiekandidaat wist koploper Coulisse/Twente thuis te verrassen en 12 punten te pakken. Coulisse/Twente was daarmee de enige ploeg van de top 4 die niet wist te winnen. Drachten, Victoria en MeerSquash wisten wel de overwinningen binnen te slepen. Je leest de nabeschouwing hier.

Nabeschouwing Eredivisie

RIXAX Almere 6 – 10 CS Drachten/Froconsur

RIXAX Almere wist thuis niet de gewenste overwinning binnen te halen. De ploeg van Sipke Wiersma bleek net te sterk voor de Almeerse formatie. Marc ter Sluis wist de openingswedstrijd net niet te winnen van Thijs Roukens. Roukens gaf daarmee het goede voorbeeld aan Raphael Kandra die met 3-1 wist te winnen va Greg Loban. Alan Clyne wist de avond van Almere nog wat glans te geven door zijn partij wel met 3-1 te winnen van Youssef Solliman. Almere blijft in degradatie zorgen op de zevende positie. CS Drachten klimt op de ranglijst naar de derde plek.

1: Greg Loban (PSA #27) 1 – 3  Raphael Kandra (PSA #29)

2: Alan Clyne(PSA #39) 3 – 1 Youssef Soliman (PSA #37)

3: Marc ter Sluis (PSA #229) 2 – 3 Thijs Roukens (PSA #439)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Joeri Steinmetz

Victoria Rotterdam 9 – 5 DKTP.it Max Beverwijk

Landskampioen Victoria Rotterdam ontving de rode lantaarn drager DKTP.It Max Beverwijk. De Rotterdammers zagen hun directe concurrent Coulisse/Twente punten verspelen in Amsterdam. Voor Victoria de optimale kans om weer mee te strijden om het kampioenschap. Dat deden de Rotterdammers door nipt te winnen van Beverwijk. Makin en Schweertman wisten de overwinningen binnen te slepen tegen Iker (3-0) en Josh Masters (3-2). Jens Schoor wist wel zijn wedstrijd voor Beverwijk met 3-0 te winnen. Victoria staat door deze overwinning nog maar 7 punten achter op Twente. Beverwijk ziet hun directe concurrenten verder weg lopen.

1: Joel Makin (PSA #10) 3 – 0 Iker Pajares Bernabeu (PSA #34)

2: Piedro Schweertman 3 – 2 Josh Masters (PSA #94)

3: Joris Wagenaar 0 – 3 Jens Schoor

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Labee Group/ Squash Ridderkerk 4 – 9 MeerSquash Hoofddorp

De mannen van ‘MeerSquash hebben woensdagavond een belangrijke zege geboekt in de SBN Eredivisie. In Ridderkerk werd met 5-9 gewonnen van Labee Group / Squash RidderkerkBart Ravelli en Tim Weber zorgden voor de Hoofddorpse punten. Ravelli versloeg in de openingspartij na een stroeve start het grote 15-jarige talent Rowan Damming met 3-1, terwijl de Duitser Weber in het slotduel eveneens vier games nodig had om zich te ontdoen van Rene Mijs. Tussendoor slaagde kopman Jan van den Herrewegen er niet in om ‘bonuspunten’ te pakken voor ‘MeerSquash. De Belg was niet opgewassen tegen Benjamin Aubert uit Frankrijk. Ondanks de overwinning zakt ‘MeerSquash van de plek drie naar vier op de ranglijst. 

1: Benjamin Aubert (PSA #57) 3 – 0 Jan van den Herrewegen (PSA #92)

2: Rene Mijs (PSA #353) 1 – 3 Tim Weber

3: Rowan Damming 1 – 3 Bart Ravelli

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

SquashCity Amsterdam 12 – 2 Coulisse/Twente

SquashCity Amsterdam lijkt sinds de tweede seizoenshelft ontketend. De Amsterdamse formatie wist de afgelopen drie wedstrijden te winnen en 34 punten te behalen uit drie wedstrijden (36 maximale score), net zoveel als uit de hele eerste seizoenshelft. Coulisse/Twente lijkt in een mindere vorm te verkeren. Sinds de tweede seizoenshelft wist Twente maar 14 punten bij elkaar te slaan en werd er verloren van MeerSquash en nu Amsterdam. Todd Harrity, Jaume en Bharos waren alle drie te sterk voor hun Twentse opponent Rooney, Anjema en Bennett. Alleen Anjema en Rooney wisten nog 1 game voor Twente te winnen. SquashCity lijkt voorlopig uit degradatiezorgen, Coulisse/Twente zal op zoek moeten gaan de oude vorm om het kampioenschap veilig te stellen.

1: Todd Harrity (PSA #59) 3 – 1 Patrick Rooney (PSA #58)

2: Bernat Jaume (PSA #75) 3 – 1 Laurens Jan Anjema 

3: Roshan Bharos (PSA #122) 3 – 0 Dylan Bennett

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Livescoring DPD Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen