Spanning onderin de Eredivisie neemt toe

De Heren Eredivisie  kent een ongekende spanning voor de degradatieplek. Het kampioenschap lijkt voor Coulisse/Twente. De ploeg van Henk Meulenbelt heeft een riante voorsprong van 14 punten t.o.v. Victoria. Daaronder van plaats 3 t/m 8 is het verschil maar 12 punten. Het kan daarmee voor veel ploegen nog alle kanten op.

Nabeschouwing SBN Eredivisie

CS Drachten/Froconsur 4 – 11 Victoria Rotterdam

CS Drachten/Froconsur kon de afgelopen speelronde niet winnen van nummer twee Victoria, toch was het een mooie avond squash in het hoge noorden. Debutant Frank Goossens opende tegen Joris Wagenaar. Wagenaar leek nog net iets te sterk voor de Amsterdammer, echter wist Goossens wel zijn debuut met een punt op te luisteren. Daarna wist Piedro Schweertman zijn eerdere stunt tegen Tom Richards bijna te herhalen. De Nederlands Kampioen wist op een 2-1 voorsprong te komen maar Richards trok de wedstrijd net op tijd naar zich toe. De laatste wedstrijd van de avond was Joeri Hapers tegen Thijs Roukens. Roukens had kansen in de openingsgame maar verloor 3-0 van Hapers.

1: Tom Richards (PSA #28) 3 – 2 Piedro Schweertman

2: Thijs Roukens (PSA #439) 0 – 3 Joeri Hapers (PSA #143)

3: Frank Goossens 1 – 3 Joris Wagenaar

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MeerSquash Hoofddorp 0 – 12 SquashCity Amsterdam

Door de afwezigheid van kopman Paul Coll (toernooi in Canada) en Tim Weber (privé-omstandigheden) begon ‘MeerSquash verzwakt aan het duel tegen Squash City. De Amsterdammers stelden daarentegen hun sterkste team op. Het gevolg liet zich raden, want op alle drie de posities was ‘MeerSquash duidelijk een maatje te klein voor de hoger gerankte tegenstanders. Op positie drie moest Donny van Hal met 2-11, 3-11, 3-11 buigen voor Roshan Bharos, terwijl Bart Ravelli op positie twee het antwoord schuldig moest blijven op het spel van de Spanjaard Bernat Jaume (PSA-78). Interim-kopman Joe Lee (PSA-191) slaagde er evenmin in om een game te pakken. De Engelsman verloor met 8-11, 5-11, 4-11 van zijn landgenoot Nathan Lake (PSA-51). SquaashCity pakt daarmee belangrijke punten en hebben sinds de overwinning op Beverwijk de smaak te pakken.

1: Joe Lee (PSA #190) 0 – 3 Nathan Lake (PSA #51)

2: Bart Ravelli 0 – 3 Bernat Jaume (PSA #78)

3: Donny van Hal 0 – 3 Roshan Bharos (PSA #123)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Aangewezen SBN Marker: Ricardo Vossen

DKTP.it Max Beverwijk 5 – 9 Labee Group/ Squash Ridderkerk

DKTP.IT Max Beverwijk zit verder in de degradatie problemen na het verlies van directe concurrent Labee/Group Ridderkerk. Ondanks een prima wedstrijd kon de op het laatste moment opgeroepen Roberto Kalshoven net niet winnen van Rene Mijs in de openingswedstrijd van de avond. Kalshoven verving de door ziekte afwezige Jens Schoor, maar verloor dus met 3-1. Kopman en altijd betrouwbare Iker Pajares trok de stand daarna gelijk door gedecideerd met 3-0 van Peter Creed te winnen. In de beslissende en tevens laatste wedstrijd van de avond lukte het Josh Masters niet om een constant niveau te laten zien tegen Carlos Cornes en verloor daardoor eveneens met 3-1. Het verschil met RIXAX Almere is nu 7 punten.

1: Iker Pajares Bernabeu (PSA #33) 3 – 0 Peter Creed (PSA #73)

2: Josh Masters (PSA #94) 1 -3 Carlos Cornes (PSA #68)

3: Roberto Kalshoven 1 – 3 Rene Mijs (PSA #277)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

Coulisse/Twente 12 – 0 RIXAX Almere

Coulisse/Twente blijft de punten pakken in de Eredivisie. Gisteravond wist de ploeg van Henk Meulenbelt alle wedstrijd met 3-0 te winnen. George Parker, Laurens Jan Anjema en Dylan Bennett bleken allen te sterk voor Francisco Obregon, Rodrigo Obregon en Marc ter Sluis. Twente houdt daarmee zijn riante voorsprong op Victoria. RIXAX Almere leek zich vroegtijdig veilig te spelen in de Eredivisie maar zakt door de zware nederlaag van plek 5 naar 7.

1: George Parker (PSA #53) 3 – 0 Francisco Obregon

2: Laurens Jan Anjema 3 – 0 Rodrigo Obregon

3: Dylan Bennett 3 – 0 Marc ter Sluis (PSA #248)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen