Voorbeschouwing speelronde 9 SBN Heren Eredivisie

De Heren Eredivisie gaat weer verder! De spanning onderin is om te snijden met drie ploegen binnen 5 punten. De komende speelronde is voor veel ploegen dan ook belangrijk om degradatie te ontlopen. Coulisse/Twente is ondanks het verlies in de vorige speelronde nog steeds de koploper van de Eredivisie, en met een 13 punten voorsprong op Victoria is de koploper de komende speelronde niet in te halen.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De SBN Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De SBN Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Opstellingen Teams SBN Eredivisie

CS Drachten/Froconsur – Victoria Rotterdam

CS Drachten/Froconsur ontvangt de komende speelronde huidig Landskampioen Victoria Rotterdam, de nummer 4 vs. de nummer 2 van de huidige ranglijst. CS Drachten staat momenteel op een veilige plek en kan met een schuin oog naar boven kijken. Beide ploegen ontlopen elkaar maar 8 punten in het voordeel van de Rotterdammers. Manager Sipke Wiersma van Drachten treedt de komende speelronde aan met Tom Richards, kind van de club Thijs Roukens en debutant voor de Friezen Frank Goossens. Goossens heeft afgelopen seizoen de overstap gemaakt van SportClub Match naar Drachten om Eredivisie ervaring op te doen, en komt de komende ronde voor het eerst in actie. Rotterdam speelt met Piedro Schweertman, Joeri Hapers en Joris Wagenaar. De wedstrijd tussen Richards en Schweertman beloofd een spannende wedstrijd te worden. Vorige keer wist Schweertman Richards te verrassen en won hij met 3-2. Zal Schweertman weer kunnen stunten?

1: Tom Richards (PSA #28) – Piedro Schweertman

2: Thijs Roukens (PSA #439) – Joeri Hapers (PSA #143)

3: Frank Goossens – Joris Wagenaar

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MeerSquash HoofddorpSquashCity Amsterdam

MeerSquash Hoofddorp ontvangt SquashCity Amsterdam. MeerSquash staat op een stabiele derde positie. SquashCity Amsterdam is door de overwinning op Beverwijk de vorige speelronde niet langer op de laatste plaats. De Amsterdammers moeten echter alle zeilen bijzetten om boven de degradatiestreep te blijven. Teammanager Nick Kuys treedt daarom ook aan met Nathan Lake, Bernat Jaume en Roshan Bharos. MeerSquash stelt daar Joe Lee, Tim Weber en kind van de club Bart Ravelli tegenover.

TIM WEBER VALT UIT, DONNY VAN HAL ZIJN VERVANGER

1: Joe Lee (PSA #190) – Nathan Lake (PSA #51)

2: Bart RavelliBernat Jaume (PSA #78)

3: Donny van Hal – Roshan Bharos (PSA #123)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

DKTP.it Max BeverwijkLabee Group/ Squash Ridderkerk

De wedstrijd tussen DKTP.IT Max en Labee Group/ Squash Ridderkerk kan gerust de wedstrijd van de week genoemd worden. Beide ploegen staan dicht bij elkaar en zal alles op alles gezet moeten worden om de laatste positie te vermijden. De eerste wedstrijd van de avond komt Jens Schoor in actie voor Beverwijk. Hij speelt tegen de ervaren Rene Mijs. Schoor heeft dit seizoen nog geen goede indruk achter gelaten in de Eredivisie, en is opzoek naar zijn vorm. Mijs is een lastige speler die gelijkwaardig is aan Schoor, dus het zal gelijk al spektakel zijn bij de eerste wedstrijd. Iker Pajares is afgelopen weekend voor het eerst kampioen van Spanje geworden door de ervaren veelvoudig Spaans kampioen Borja Golan te verslaan in een finale die anderhalf uur duurde. Pajares is dus in vorm, maar zal alle zeilen bij moeten zetten om Peter Creed te verslaan. In de laatste wedstrijd van de avond maakt Josh Masters zijn rentree in de Nederlandse competitie. Hij neemt het op tegen Carlos Cornes. De 30-jarige Cornes staat op zijn hoogste wereldranglijst positie ooit en is dus in vorm.

ROBERTO KALSHOVEN VERVANGT JENS SCHOOR

1: Iker Pajares Bernabeu (PSA #33) – Peter Creed (PSA #73)

2: Josh Masters (PSA #94) – Carlos Cornes (PSA #68)

3: Roberto Kalshoven – Rene Mijs (PSA #277)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

Coulisse/TwenteRIXAX Almere

Koploper en tweevoudig Landskampioen Coulisse/Twente neemt het op tegen promovendus RIXAX Almere. De ploeg uit Almere is de laatste wedstrijden goed in vorm en is naar een vijfde positie geklommen en is voorlopig veilig van een degradatiezone. Coulisse/Twente verloor de vorige speelronde voor het eerst dit seizoen, toch heeft de ploeg van Henk Meulenbelt een riante voorsprong en is het kampioenschap voorlopig niet in gevaar. Twente speelt de komende speelronde met George Parker, Laurens Jan Anjema en Dylan Bennett. Almere reist af met de gebroeders Obregon en Marc ter Sluis die het afgelopen NK heeft laten zien in een goede vorm te verkeren door de finale te behalen.

1: George Parker (PSA #53) – Francisco Obregon

2: Laurens Jan AnjemaRodrigo Obregon

3: Dylan Bennett – Marc ter Sluis (PSA #248)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Livescoring DPD Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen