Verrassende speelronde 8 SBN Eredivisie

De tweede helft van de SBN Eredivisie is begonnen met direct een aantal verrassingen. Coulisse/Twente ging voor het eerst deze speelronde onderuit maar behoudt een riante voorsprong van 13 punten op Victoria Rotterdam. SquashCity Amsterdam draagt niet langer meer de rode lantaarn, na de thuisoverwinning van de Amsterdammers staat de Amsterdammers op gelijke hoogte met Max Beverwijk, echter op onderling resultaat is de Amsterdamse ploeg in het voordeel.

Nabeschouwing SBN Eredivisie

RIXAX Almere 11 – 3 Victoria Rotterdam

RIXAX Almere is op stoom en wint zijn tweede wedstrijden op rij. Dit keer wisten de Almeerders te winnen van Victoria Rotterdam. Marc ter Sluis starte de avond door te winnen van Joris Wagenaar in overtuigende cijfers. Greg Lobban debuteerde vervolgens in de DPD Eredivisie tegen Eain Yow. De Schot liet direct zien waarom teammanager Thony Schwab hem heeft toegevoegd. Lobban wist de zege veilig te stellen door met 3-0 te winnen van Eain Yow. De laatste wedstrijd van de avond bleek de spannendste Svec wist op een 2-1 voorsprong te komen maar Schweertman liet zijn klaar te zijn voor het aanstaande NK Squash en won met 3-2 in de vijfde. Almere lijkt zich met de overwinning voorlopig geen zorgen te maken om degradatie. Victoria mist de kans om aansluiting te vinden met Coulisse/Twente.

1: Greg Lobban (PSA #27) 3 – 0 Eain Yow NG (PSA #34)

2: Martin Svec (PSA #108) 2 – 3 Piedro Schweertman

3: Marc ter Sluis (PSA #247) 3 – 0 Joris Wagenaar

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

Labee Group/ Squash Ridderkerk 6 – 10 CS Drachten/Froconsur

Labee Group Squash Ridderkerk ontving CS Drachten/Froconsur. De ploeg van Ton Mijs wist wederom de wedstrijd net niet te winnen. Verseille wist met 3-1 te winnen van Daniel Mekbib en Kandra wist met vergelijkbare cijfers te winnen van Benjamin Aubert. De beslissende en spannende wedstrijd was tussen Rene Mijs en Thijs Roukens. De twee Nederlanders kennen elkaar al langer en troffen elkaar wederom. Roukens kwam op een 2-0 voorsprong, Mijs vocht zich terug tot 2-2 maar moest in de vijfde toch zijn meerdere erkennen in Roukens.

1: Benjamin Aubert (PSA #70) -1  3 Raphael Kandra (PSA #30)

2: Fabien Verseille (PSA #121) 3 – 1 Daniel Mekbib (PSA #83)

3: Rene Mijs (PSA #271) 2 – 3 Thijs Roukens (PSA #380)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

SquashCity Amsterdam 10 – 4 DKTP.it Max Beverwijk

Squash City Amsterdam speelde wederom een thuiswedstrijd. Dit keer tegen buurman DKTP.it Max Beverwijk. De eerste wedstrijd van de avond ging tussen Tom Lucas en Roberto Kalshoven. In de onderlinge resultaten was de stand 1-1 en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Kalshoven kwam nog op een 1-0 voorsprong, maar wist dit spel niet vast te houden en moest zijn meerdere erkennen in Tom Lucas. Iker Pajares trok de stand vervolgens gelijk door met dezelfde cijfers te winnen van nieuwkomer Tom Ford. De laatste en beslissende wedstrijd werd gewonnen door James Peach, hij wist te winnen van Jens Schoor. SquashCity doet daarmee belangrijke zaken in strijd om degradatie. DKTP.IT Max is nu in de gevarenzone.

1: Tom Ford (PSA #195) 1 – 3 Iker Pajares Bernabeu (PSA #31)

2: James Peach (PSA #191) 3 – 0 Jens Schoor

3:  Tom Lucas 3 -1 Roberto Kalshoven

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ellen Steenkist

Coulisse/Twente 1 – 12 MeerSquash Hoofddorp

Coulisse/Twente heeft een zware thuisnederlaag geleden tegen MeerSquash Hoofddorp. Laurens Jan Anjema stond niet meer in de opstelling, hij werd vervangen door Hessel Reekers. Dit resulteerde in een zware en eerste nederlaag van het seizoen voor de koploper. Alle wedstrijden werden voor MeerSquash gewonnen. Alleen Hessel Reekers wist een game te winnen van debutant Nele Gilis. Paul Coll en nieuwkomer Al Sarraj wonnen beide eenvoudig met 3-0 van Bennett en Wirths.

1: Dylan Bennett 0 – 3 Paul Coll (PSA #5)

2: Lukas Wirths 0 – 3 Mohamed Al Sarraj

3: Hessel Reekers 1 – 3  Nele Gilis (PSA Women #18)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen