Coulisse/Twente winterkampioen SBN Eredivisie

De SBN Heren Eredivisie is halverwege. Alle ploegen kunnen hun balans opmaken op weg naar de tweede seizoenshelft. Coulisse/Twente heeft met 15 een riante voorsprong t.o.v. nummer twee Victoria. SquashCity Amsterdam zal uit een ander vaatje moeten tappen. Met deze stand zal de ploeg van Nick Kuys degraderen naar de nieuwe Top Divisie.

Nabeschouwing 7 SBN Eredivisie

Labee Group/Ridderkerk 5 – 9 Victoria Rotterdam

Victoria Rotterdam wist gisteravond een belangrijke zege te boeken op Squash Ridderkerk. Door de overwinning blijft de Rotterdamse ploeg op de tweede positie in de Eredivisie. Ridderkerk had de overwinning eveneens hard nodig maar wist de zege net niet in eigen huis te houden. Lucas Serme van Ridderkerk en Joeri Hapers van Victoria wisten beide met 3-0 te winnen van Sebastian Bonmalais en Rene Mijs. Het kwam aan op de beslissende wedstrijd tussen Fabien Verseille en Piedro Schweertman. In de vijfde en beslissende game was het Schweertman die de zege veilig wist te stellen.

1: Lucas Serme (PSA #35) 3 – 0 Sebastian Bonmalais (PSA #68)

2: Fabien Verseille (PSA #121) 2 – 3 Piedro Schweertman

3: Rene Mijs (PSA #271) 0 – 3 Joeri Hapers (PSA #143)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

SquashCity Amsterdam 4 – 9 CS Drachten/Froconsur

Squash City Amsterdam wist gisteravond weer een aantal punten te pakken, het bleek echter niet genoeg om van de laatste plek af te komen. Alleen James Peach wist te winnen van zijn tegenstander, Thijs Roukens. Alle overige wedstrijden gingen naar de Friezen. Youssef Solliman won met 3-1 van Bharos, die wel verrassend een game wist te winnen. Daniel Mekbib was te sterk voor de Engelsman Curtis Malik. Drachten blijft op de vierde positie. Squash City Amsterdam lijkt steeds verder verwijderen van de teams boven zich.

1: Roshan Bharos (PSA #124) 1 – 3 Youssef Soliman (PSA #37)

2: Curtis Malik (PSA #148) 0 – 3 Daniel Mekbib (PSA #83)

3: James Peach (PSA #191) 3 – 0 Thijs Roukens (PSA #380)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Coulisse/Twente 11 – 4 DKTP.it Max Beverwijk

Coulisse/Twente is de te kloppen ploeg in de Eredivisie. De ploeg van Henk Meulenbelt is nog altijd ongeslagen en wist ook in de zevende speelronde te winnen van Beverwijk. De avond begon nog goed voor de Beverwijkers. Roel Zwagerman, Beverwijker en kind van de club zette zijn ploeg op voorsprong door te winnen van Hessel Reekers. De wedstrijden daarna waren eenzijdig in het voordeel van Twente. Simon Rossner won 3-0 van Iker Pajares en Laurens Jan Anjema won met 3-1 van Jens Schoor.

1: Simon Rossner (PSA #7) 3 – 0 Iker Pajares Bernabeu (PSA #31)

2: Laurens Jan Anjema 3 – 1 Jens Schoor

3:  Hessel Reekers 2 – 3 Roel Zwagerman

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MeerSquash Hoofddorp 2 – 12 RIXAX Almere

RIXAX Almere kan tevreden terug kijken op de eerste seizoenshelft de promovendus staat na de overwinning op MeerSquash op de vijfde positie en lijkt zich daarmee voorlopig geen zorgen te hoeven maken om degradatie. In de openingswedstrijd wist Sebastiaan Hofman zijn debuut op te luisteren met een overwinning op Milou van der Heijden, en Nederlandse talent wist met 3-1 te winnen. Ook Rodrigo Obregon en Marc ter Sluis wisten hun partijen te winnen van respectievelijk Tim Weber en Bart Ravelli.

1: Tim Weber 1 – 3 Rodrigo Obregon

2: Bart Ravelli 0 – 3 Marc ter Sluis (PSA #264)

3: Milou van der Heijden (PSA Women #32) 1 – 3 Sebastiaan Hofman

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Lennart Bakker

Aangewezen SBN Marker: Joeri Steinmetz

Stand SBN Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige SBN Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen