Voorbeschouwing speelronde 7 DPD Heren Eredivisie

Aankomende woensdag wordt de DPD Heren Eredivisie hervat met speelronde 7. De competitie is bijna halverwege en dus kan de balans bijna worden opgemaakt. Coulisse/Twente voert de ranglijst aan en staat met 13 punten los van nummer twee Victoria Rotterdam. De komende speelronde gaat bepalen welk team zich het meest zorgen moet maken om degradatie. De competitie is dan halverwege en SquashCity, Almere en Beverwijk staan maar 6 punten van elkaar verwijderd.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De DPD Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De DPD Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Opstellingen Teams DPD Eredivisie

Labee Group/Ridderkerk – Victoria Rotterdam

Labee Group/ Squash Ridderkerk ontvangt nummer twee Victoria Rotterdam. De ploeg van teammanager Ton Mijs staat momenteel vijfde in de Eredivisie en wil de blik omhoog werpen om weg te blijven van degradatiegevaar. Lucas Serme, Fabien Verseille en Rene Mijs staan in de opstelling van Ridderkerk om het op te nemen tegen buurman Victoria. Victoria wil in het spoor blijven van Coulisse/Twente in de strijd om het kampioenschap. Victoria speelt met Sebastian Bonmalais, Piedro Schweertman en Joeri Hapers. Op papier zijn de tegenstanders aan elkaar gewaagd en is het voorspellen van een winnaar een lastige opgave.

1: Lucas Serme (PSA #35) – Sebastian Bonmalais (PSA #68)

2: Fabien Verseille (PSA #121) – Piedro Schweertman

3: Rene Mijs (PSA #271) – Joeri Hapers (PSA #143)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

SquashCity AmsterdamCS Drachten/Froconsur

SquashCity Amsterdam verkeert al enige tijd in zwaar weer en staat op de 8ste positie in de Eredivisie. Teammanager Nick Kuys kan de komende speelronde niet beschikken over zijn top drie en dus treed het aan met Roshan Bharos, Curtis Malik en James Peach. CS Drachten/Froconsur staat op de vierde positie maar zal moeten blijven winnen om deze positie te behouden. De ploeg van manager Sipke Wiersma treedt daarom ook aan in een sterke opstelling: Youssef Soliman, Daniel Mekbib en Nederlander Thijs Roukens.

1: Roshan Bharos (PSA #124) – Youssef Soliman (PSA #37)

2: Curtis Malik (PSA #148) – Daniel Mekbib (PSA #83)

3: James Peach (PSA #191) – Thijs Roukens (PSA #380)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Coulisse/TwenteDKTP.it Max Beverwijk

Coulisse/Twente is nog altijd ongeslagen in de DPD Eredivisie en is voor de laatste speelronde van de eerste helft al ‘winter’ kampioen. De ploeg van Henk Meulenbelt staat 13 punten voor op Victoria en is de komende speelronde niet meer in te halen. Ondanks de riante voorsprong speelt Twente in een sterke opstelling met de nummer zeven van de wereld Simon Rossner, 10-voudig Nederlands Kampioen Laurens Jan Anjema en local hero Hessel Reekers moeten de ongeslagen status van Twente in stand houden. Max Beverwijk heeft het geluk nog niet aan zijn zijde. Veel wedstrijden gingen nipt verloren en de ploeg van Rick Luttikhuizen staat daarom op de 6de plek. De punten zijn daarom hard nodig in het westen van het land. De Beverwijkers spelen met Iker Pajares Bernabeu die recent nog een fantastische wedstrijd wist te spelen tegen Karim Gawad (PSA #3) tijdens TOC in New York. Dit keer is hij weer te bewonderen in de Nederlandse Eredivisie en mag hij het opnemen tegen Simon Rossner. Jens Schoor en Roel Zwagerman spelen eveneens voor de Beverwijkers.

1: Simon Rossner (PSA #7) – Iker Pajares Bernabeu (PSA #31)

2: Laurens Jan AnjemaJens Schoor

3:  Hessel ReekersRoel Zwagerman

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MeerSquash HoofddorpRIXAX Almere

MeerSquash Hoofddorp staat op een veilige derde positie in de DPD Eredivisie. RIXAX Almere staat nog altijd in de gevarenzone op de zevende positie met maar 2 punten meer dan de grote concurrent Squash City uit Amsterdam. De Hoofddorpers spelen met clubspeler maar ook nummer vijf van de wereld Paul Coll, Bart Ravelli en Milou van der Heijden die naast haar wedstrijden in de DPD Dames Eredivisie nu ook haar eerste opwachting mag maken in de DPD Heren Eredivisie. Thony Schwab, teammanager van RIXAX Almere stelt daar Francisco Obregon, Marc ter Sluis en debutant Sebastiaan Hofman tegenover.

1: Paul Coll (PSA #5)  – Francisco Obregon

2: Bart Ravelli – Marc ter Sluis (PSA #264)

3: Milou van der Heijden (PSA Women #32) – Sebastiaan Hofman

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Lennart Bakker

Aangewezen SBN Marker: Joeri Steinmetz

Livescoring DPD Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen