Spanning onderin de Eredivisie

De spanning onderin de Eredivisie is de afgelopen speelronde niet verminderd. Komend seizoen is er een verplichte degradatie in de Eredivisie en vanuit de Eerste Divisie zijn er een aantal teams die naar de Eredivisie willen promoveren. SquashCity bezit momenteel de laatste plaats, echter is het verschil met de vierde positie maar 8 punten. Coulisse/Twente heeft een riante voorsprong ten opzichte van Victoria Rotterdam. Met 13 punten voorsprong kunnen de Twentenaren een speelronde met 12-0 verliezen en alsnog de koppositie behouden.

Uitslagen DPD Eredivisie

DKTP.it Max Beverwijk 4 – 11 MeerSquash Hoofddorp

MeerSquash Hoofddorp heeft een belangrijke uitzege geboekt tegen Max Beverwijk. Door de overwinning op Beverwijk blijven de Hoofddorpers in het kielzog van Victoria de huidige nummer 2. De ploeg uit Beverwijk bezit momenteel de zesde positie en moet oppassen dat het niet verder naar beneden zakt. Paul Coll en Jan van den Herrewegen wisten de zege veilig te stellen voor Hoofddorp door met 3-1 en 3-0 te winnen van Gregoire Marche en Jens Schoor. Roberto Kalshoven van Beverwijk wist wel zijn wedstrijd knap te winnen van Bart Ravelli

1: Gregoire Marche (PSA #15) 1 – 3 Paul Coll (PSA #5)

2: Jens Schoor 0 – 3  Jan van den Herrewegen (PSA #94)

3:  Roberto Kalshoven 3 – 2 Bart Ravelli

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

CS Drachten/Froconsur 3 – 11 Coulisse/Twente

Coulisse/Twente kent een goede reeks in de DPD Eredivisie. De ploeg van manager Henk Meulenbelt wist tot nog toe alle wedstrijden te winnen en staat ver bovenaan. CS Drachten/Froconsor moest net als de vorige ronde vlak voor de start van de wedstrijd hun opstelling wijzigen door de afmelding van een internationale topper. De Friezen zakken daardoor naar de vijfde positie. De grootste verrassing van de avond was de overwinning van Youssef Soliman tegen Fares Dessouky, de Egyptenaar wist zijn landgenoot te verrassen en zorgde voor de enige overwinning van de Friezen. Laurens Jan Anjema en Dylan Bennett wisten wel hun wedstrijd tot een goed einde te brengen door te winnen van Thijs Roukens en local hero Derk Kuiper.

1:  Youssef Soliman (PSA #38) 3 – 2 Fares Dessouky (PSA #11)

2: Thijs Roukens (PSA #394) 0 – 3 Laurens Jan Anjema

3: Derk Kuiper 0 – 3 Dylan Bennett

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

RIXAX Almere 6 – 10 Labee Group/Ridderkerk

RIXAX Almere ontving Labee Group/Ridderkerk een heus degradatie duel. Beide ploegen worden op die hielen gezeten door het Amsterdamse Squash City, alle punten zijn daarom hard nodig. Het is Ridderkerk uiteindelijk gelukt om de overwinning binnen te slepen, al kwam het aan op de laatste wedstrijd. In de opening wist Rene Mijs met 3-2 te winnen van Ishmael Mubure en trok good old Olli Tuominen de stand weer gelijk door te winnen van Benjamin Aubert. De beslissende wedstrijd ging tussen Francisco Obregon en Fabriek Verseille. De Fransman bleek net iets te sterk voor de Argentijn en zorgde ervoor dat zijn ploeg een sprong op de ranglijs maakt van de 7de naar de 4de plaats.

1: Olli Tuominen 3 – 1 Benjamin Aubert (PSA #70)

2: Francisco Obregon (PSA #328) 1 – 3 Fabien Verseille (PSA #122)

3: Ishmael Mubure 2 – 3 Rene Mijs(PSA #293)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Lennart Bakker

Victoria Rotterdam 10 – 5 Squash City Amsterdam

Victoria Rotterdam had de afgelopen speelronde zijn handen vol aan de Amsterdammers. De nummer twee van de Eredivisie had de overwinning hard nodig om druk te blijven zetten op koploper Coulisse/Twente. SquashCity Amsterdam wil graag van de laatste plaats af en reisde daarom met een sterke opstelling af naar Rotterdam. Joris Wagenaar en Nathan Lake wisten beide te zegevieren t.o.v. Tom Lucas en Piedro Schweertman. Bernat Jaume en Rui Soares moesten gaan uitvechten wie de overwinning moest gaan pakken. Bernat vloog uit de startblokken en kwam met 2-0 voor. Het beste was er echter af bij de Spanjaard en de Portugees Soares wist stoïcijns door te gaan en wist knap terug te komen door met 3-2 te winnen.

1: Piedro Schweertman 1 – 3 Nathan Lake (PSA #56)

2: Rui Soares (PSA #78) 3 – 2 Bernat Jaume (PSA #81)

3: Joris Wagenaar 3 – 0 Tom Lucas

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen