Voorbeschouwing speelronde 6 DPD Heren Eredivisie

Aankomende woensdag wordt de DPD Heren Eredivisie hervat met speelronde 6. Na de eerste vijf speelrondes staat Coulisse/Twente bovenaan. SquashCity Amsterdam is nog altijd de hekkensluiter, echter staan de ploegen dicht bij elkaar, in elke speelronde kan er van alles gebeuren, behalve de koppositie Coulisse/Twente heeft inmiddels een riante voorsprong op de overige ploegen. Hier lees je de aanstaande wedstrijden.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De DPD Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De DPD Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Opstellingen Teams DPD Eredivisie

DKTP.it Max Beverwijk – MeerSquash Hoofddorp

Komende speel ronde staat Meersquash uit Hoofddorp op het programma voor DKTP-it/MAX. In deze wedstrijd zal onder andere Paul Coll namens Meersquash tegen Gregoire Marche van DKTP-it/MAX aantreden. De Nieuw-Zeelander Coll eindigde een maand geleden als tweede op het WK en staat op de 5e plaats op de wereldranglijst. Gregoire Marche is de Franse troef van de Beverwijkse formatie en staat momenteel op de 15e plaats op de wereldranglijst. Dit belooft een mooie wedstrijd te worden. Voordat dit spektakel begint spelen de Nederlanders Roberto Kalshoven en Bart Ravelli eerst tegen elkaar. Als afsluiter van de avond gaat het tussen Jens Schoor, vaste waarde voor de beverwijkers en Jan van den Herrewegen! De ploegen ontlopen elkaar maar vier punten op de ranglijst en dus belooft het weer spannend te worden.

1: Gregoire Marche (PSA #15) – Paul Coll (PSA #5)

2: Jens Schoor –  Jan van den Herrewegen (PSA #94)

3:  Roberto Kalshoven – Bart Ravelli

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

CS Drachten/Froconsur – Coulisse/Twente

CS Drachten/Froconsur de nummer vier van de ranglijst ontvangt de ongeslagen koploper Coulisse/Twente. Het beloofd een spannende avond te worden met vele topspelers. Op de derde plek is het Thijs Roukens tegen Dylan Bennett een Nederlands onderonsje. Op de eerste positie speelt Raphael Kandra tegen zijn oude club. Fares Dessouky komt voor het eerst in actie voor de ploeg uit Twente. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Youssef Soliman die het opneemt tegen Laurens Jan Anjema. Alle wedstrijden zijn spannend en elkaar gewaagd. Het belooft daarom een spannende avond te worden in het Noorden van ons land.

DERK KUIPER VERVANGT DE GEBLESSEERDE RAPHAEL KANDRA

1:  Youssef Soliman (PSA #38) – Fares Dessouky (PSA #11)

2: Thijs Roukens (PSA #394) – Laurens Jan Anjema

3: Derk Kuiper – Dylan Bennett

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

RIXAX AlmereLabee Group/Ridderkerk

RIXAX Almere neemt het op tegen Labee Group/Ridderkerk. Beide ploegen staan in de gevarenzone en hebben de punten hard nodig om die laatste plaats ontlopen. RIXAX Almere treed aan met Olli Tuominen die de vorige keer wist te verrassen tegen Bernat Jaume en dus in vorm is, op twee Francisco Obregon inmiddels vaste waarde van de Almeerse formatie en op de derde positie Ishmael Mubure. Voor Ridderkerk komen weer twee franse spelers in actie: Benjamin Aubert en Fabien Verseille. De formatie wordt gecompleteerd door de Nederlander Rene Mijs.

1: Olli TuominenBenjamin Aubert (PSA #70)

2: Francisco Obregon (PSA #328) – Fabien Verseille (PSA #122)

3: Ishmael MubureRene Mijs(PSA #293)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Lennart Bakker

Victoria Rotterdam – Squash City Amsterdam

De nummer twee van de Eredivisie ontvangt de hekkensluiter Squash City Amsterdam, 010 vs. 020. De avond begint met Tom Lucas tegen Joeri Hapers, gezien het verschil op de ranglijst zal dit een zware wedstrijd worden voor de Amsterdammer. Op 1 komt Nederlands Kampioen Piedro Schweertman in actie tegen de stuntman van Squash City Nathan Lake. Lake heeft de betere papieren en dus zal Schweertman aan de bak moeten. De laatste wedstrijd van de avond kon wel eens beslissend zijn. Deze gaat tussen Soares en Jaume, beide zuid Europeese squashers ontlopen elkaar nauwelijks op de wereldranglijst, een voorspelling is daarom lastig te maken.

WIJZIGING JORIS WAGENAAR VERVANGT JOERI HAPERS

1: Piedro Schweertman – Nathan Lake (PSA #56)

2: Rui Soares (PSA #78) – Bernat Jaume (PSA #81)

3: Joris WagenaarTom Lucas

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Livescoring DPD Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen