Coulisse/Twente blijft ongeslagen in DPD Eredivisie

Woensdag 27 november was de vijfde speelronde van de DPD Eredivisie. Coulisse/Twente wist een belangrijke zege te pakken op Victoria Rotterdam en blijft daarmee ongeslagen aan kop. Daaronder is het ook heel spannend het verschil tussen de nummer 3 en de nummer 8 is maar 11 punten, betekend dat elke speelronde iets kan gebeuren. Lees hier de nabeschouwing van alle wedstrijden.

Nabeschouwing wedstrijden

Coulisse/Twente 9 – 4 Victoria Rotterdam

Coulisse/Twente heeft een belangrijke zege geboekt op de nummer twee van de Eredivisie Victoria Rotterdam. Twente heeft een gat geslagen van 12 punten op Victoria en zet daarmee een hele belangrijke stap. De avond begon nog voortvarend voor de Rotterdammers na de overwinning van Joris Wagenaar op Hessel Reekers. Simon Rossner en George Parker wisten wel hun wedstrijden te winnen van respectievelijk Sebastian Bonmalais en Piedro Schweertman. Schweertman wist nog een extra punt te pakken voor Rotterdam, echter was de teamwedstrijd toen al gespeeld.

1: Simon Rossner (PSA #6) 3 – 0 Sebastian Bonmalais (PSA #71)

2: George Parker (PSA #43) 3 – 1 Piedro Schweertman

3: Hessel Reekers 0 – 3  Joris Wagenaar 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MeerSquash Hoofddorp 12 – 1 CS Drachten/Froconsur

CS Drachten/Froconsur heeft een zware uit nederlaag geleden bij MeerSquash Hoofddorp. De Friezen kregen op het laatst de afmelding van Youssef Soliman en dus kwam Sipke Wiersma in de opstelling. Daardoor schoof Thijs Roukens naar positie twee. MeerSquash Hoofddorp verscheen onveranderd aan de start van de wedstrijd. Bart Ravelli zette de thuisploeg in de eerste partij van de avond op voorsprong met een simpele zege op Sipke Wiersma. Kopman Paul Coll, die eerder deze maand nog de WK-finale bereikte, stelde vervolgens de winst veilig voor ‘MeerSquash. De Nieuw-Zeelander speelde een uitstekende wedstrijd tegen de sterke Duitser Raphael Kandra en won met 3-0. In het slotduel zorgde debutant Lwamba Chileshe voor het maximale aantal punten voor de Hoofddorpers. De Nieuw-Zeelander, die zich samen met Coll in ons land voorbereid op het WK voor landenteams, klopte na een uitermate spannende strijd Nederlands international Thijs Roukens met 3-1. Roukens behaalde daarmee een ere punt voor de Friezen.

1: Paul Coll (PSA #5) 3 – 0 Raphael Kandra (PSA #25)

2: Lwamba Chilese (PSA #160) 3 – 1 Thijs Roukens (PSA #364)

3: Bart Ravelli 3 – 0 Sipke Wiersma

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

DKTP.it Max Beverwijk 6 – 9 RIXAX Almere

DKTP.It Max en RIXAX Almere wisten de vorige speelronde beide hun eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. De tweede overwinning lonkt voor een van de twee teams. Het bleek RIXAX Almere dat na de overwinning op City de smaak te pakken heeft. De avond starte met Mubure tegen Zwagerman, een mooie enerverende wedstrijd die met 3-1 werd beslist in het voordeel van Mubure. De Spanjaard Iker Pajares gaf het thuispubliek weer wat hoop en won overtuigend van de Almeerse Kopman Obregon 3-0. De laatste wedstrijd van de avond moest de beslissing brengen, Marc ter Sluis wist zich belangrijk te maken voor Almere. In een spannende wedstrijd met close games wist ter Sluis de vijfde en beslissende game binnen te slepen. Almere blijft door deze overwinning op de zevende plek. Beverwijk zakt naar de vijfde positie.

1: Iker Pajares (PSA #35) 3 – 0 Rodrigo Obregon

2: Jens Schoor 2 – 3 Marc ter Sluis (PSA #311)

3:  Roberto Kalshoven 1 – 3 Ishmael Mubure

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Squash City Amsterdam – Labee Group/ Squash Ridderkerk

Squash City Amsterdam wist weer eens te winnen. In een belangrijk duel tegen Ridderkerk werd een belangrijke thuisoverwinning geboekt. De avond begon verrassend, teammanager Nick Kuys verslikte zich in een hongerige Rowan Damming. Het Nederlandse toptalent wist zijn debuut in de Eredivisie op te luisteren met een 3-0 overwinning voor Ridderkerk. De wedstrijd tussen Lake en Castagnet werd daardoor direct belangrijk. Nathan Lake heeft vaker bewezen om hogere spelers op de PSA ranking te kunnen verslaan en deed dat wederom. In een lange wedstrijd won Lake met 3-2. De beslissende wedstrijd ging tussen Sean Conroy en Rene Mijs. Conroy had het betere van het spel en wist de zege voor SquashCity veilig te stellen. Door de overwinning van Almere blijft City op de laatste plaatst staan. Ridderkerk komt wel in zicht, zij staan drie punten boven SquashCity.

1: Nathan Lake (PSA #57) 3 – 2 Mathieu Castagnet (PSA #28)

2: Sean Conroy (PSA #115)  3 – 0 Rene Mijs (PSA #229)

3: Nick Kuys  0 – 3 Rowan Damming

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh & Lennart Bakker

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen