Voorbeschouwing speelronde 5 DPD Heren Eredivisie

Aankomende woensdag wordt de DPD Heren Eredivisie hervat met speelronde 5. Na de eerste vier speelrondes staat Coulisse/Twente bovenaan. SquashCity Amsterdam is na de nederlaag tegen Squash Almere de nieuwe hekkensluiter. De komende speelronde kan er van alles gebeuren. Hieronder lees je de aanstaande wedstrijden met de opstellingen.

TOPSQUASH DICHT BIJ HUIS!

Altijd al benieuwd hoe de internationale top speelt van dichtbij? De DPD Squash Eredivisie is de uitgelezen kans om topsquash van dichtbij mee te maken. De DPD Squash Eredivisie is een van de sterkere competities van Europa en wordt ieder jaar sterker met internationale topspelers die je ook ziet op Squash TV/Eurosport!

Opstellingen Teams DPD Eredivisie

Coulisse/Twente – Victoria Rotterdam

Coulisse/Twente zit op rozen en staat momenteel 7 punten voor op de nummer twee Victoria Rotterdam. Rotterdam zal uit in Twente moeten stunten om het gat te verkleinen op de koppositie over te kunnen nemen van de Tukkers. In de openingswedstrijd speelt Joris Wagenaar tegen Hessel Reekers, op papier een overwinning voor de Rotterdammers. Daarna komt Simon Rosner die de halve finale wist te bereiken op het WK in actie tegen Sebastian Bonmalais, gezien de krachtsverhoudingen en het verschil op de ranglijst wordt verwacht dat Twente deze wedstrijd zal binnen spelen. De laatste wedstrijd van de avond zou wel eens de beslissende kunnen worden. George Parker neemt het op tegen Nederlands Kampioen Piedro Schweertman. Schweertman laat nog altijd zien het de top jongens lastig te kunnen maken en dus beloofd dit een mooie afsluitende wedstrijd te worden.

1: Simon Rosner (PSA #6) – Sebastian Bonmalais (PSA #71)

2: George Parker (PSA #43) – Piedro Schweertman

3: Hessel Reekers –  Joris Wagenaar 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

MeerSquash Hoofddorp – CS Drachten/Froconsur

MeerSquash Hoofddorp ontvangt CS Drachten, de Hoofddorpers hebben een overwinning nodig om aan te kunnen blijven haken met de bovenste ploegen. Op de derde positie is het een Nederlands onderonsje en inmiddels al vaak gespeeld in de Eredivisie Ravelli vs. Roukens. De laatste onderlinge wedstrijd wist Roukens vorig seizoen met 3-0 te winnen. Ravelli heeft echter laten zien in vorm te zijn en beloofd het wederom een mooie wedstrijd te worden. Daarna komt de kersverse vice wereldkampioen Paul Coll in actie tegen Raphael Kandra. Coll verkeerd in de vorm van zijn leven en wist net niet Wereldkampioen te worden. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Nieuw Zeelander Lwamba Chilese en Youssef Soliman, gezien het verschil op de ranglijst is het voordeel hier voor de Friezen.

GEWIJZIGDE OPSTELLING: SIPKE WIERSMA VERVANGT YOUSSEF SOLIMAN

1: Paul Coll (PSA #5) – Raphael Kandra (PSA #25)

2: Lwamba Chilese (PSA #160) – Thijs Roukens (PSA #364)

3: Bart RavelliSipke Wiersma

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

DKTP.it Max Beverwijk – RIXAX Almere

DKTP.It Max en RIXAX Almere wisten de vorige speelronde beide hun eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Beverwijk zoekt naar meer punten om aan te kunnen haken bij de top 4. Almere heeft de nodige punten nodig om het gat met SquashCity te vergroten. DKTP.it start de avond met Roberto Kalshoven. Almere stelt daar Ishmael Mubure tegenover.  Van de kopmannen van beide teams wordt vuurwerk verwacht op de baan. De 23-jarige Pajares is inmiddels een bekende in Beverwijk en laat altijd zien er vol voor te gaan. De 24-jarige Rodrigo Oregon is zijn tegenstander en staat, net als zijn broer overigens, bekend om zijn tomeloze inzet om iedere bal te halen. Hij schuwt het niet om regelmatig naar de bal te duiken, dus spektakel gegarandeerd. In de laatste wedstrijd van de avond speelt de 32-jarige routinier Schoor tegen Nederlands team speler Marc ter Sluis. In de vier voorgaande ontmoetingen in de eredivisie moest de 27-jarige Ter Sluis helaas twee keer geblesseerd opgeven en staat het mede daardoor inmiddels 4-0 voor Schoor. Ter Sluis is nu echter fit en zal er alles aan doen om zijn eerste winst op Schoor in de DPD Eredivisie te pakken.

1: Iker Pajares (PSA #35) – Rodrigo Obregon

2: Jens SchoorMarc ter Sluis (PSA #311)

3:  Roberto Kalshoven – Ishmael Mubure

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Squash City Amsterdam – Labee Group/ Squash Ridderkerk

Squash City Amsterdam verkeert in zwaar weer. De Amsterdammers wisten sinds de opening van de competitie maar 3 punten binnen te slepen en staan inmiddels onderaan in de Eredivisie. Thuis ontvangen de Amsterdammers Labee/Group Ridderkerk. In de openingswedstrijd komt Nick Kuys wederom in actie hij neemt het op tegen een van Nederlands grootste talenten Rowan Damming, hij maakt zijn debuut in de Eredivisie tegen zijn oud trainer, leraar vs. pupil. Op de eerste positie neemt Nathan Lake het op tegen Mathieu Castagnet. Gezien de ranking ligt het voordeel bij de Fransman, echter heeft Lake wel vaker thuis verrast en zal het wederom een interessante wedstrijd worden. De laatste wedstrijd gaat tussen Sean Conroy en Rene Mijs.

1: Nathan Lake (PSA #57) – Mathieu Castagnet (PSA #28)

2: Sean Conroy (PSA #115) – Rene Mijs (PSA #229)

3: Nick Kuys  – Rowan Damming

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh & Lennart Bakker

Livescoring DPD Eredivisie

Op elke speeldag zijn de Livescores van de DPD Eredivisie te volgen via www.squasheredivisie.nl. De wedstrijden beginnen om 19:30 bekijk dan snel de scores en blijf realtime op de hoogte van de Squash Eredivisie.

Ga naar Livescoring

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen