MeerSquash koploper na winst op Victoria Rotterdam

Afgelopen vrijdag was de derde speelronde van de Dames Eredivisie. Landskampioen Victoria Rotterdam ontving MeerSquash Hoofddorp. adFox Squash Ede ontving de Afbouwcombinatie Squash Zwolle. Keylane Squash Utrecht was deze speelronde vrij. Lees hieronder de wedstrijdverslagen.

Stand DPD Dames Eredivisie

Volg hier de stand van de DPD Dames Eredivisie en kijk welke ploeg bovenaan staat.

Ga naar Standen

afFox Squash Ede 10 – 5 De Afbouwcombinatie Squash Zwolle

De Dames van adFox Squash Ede ontvingen de Afbouwcombinatie Squash Zwolle. Het bleek een spannende avond te worden. Door de afwezigheid van Emma de Haas van Dorsser maakte Brenda Sariowan haar debuut voor de Zwolse ploeg en niet onverdienstelijk. Van de Kamp kwam op een 1-0 voorsprong (11-5) maar wist deze niet te behouden. Sariowan wist de drie opvolgende games te winnen, (3-11, 10-12, 10-12). Milja Dorenbos speelde vervolgens tegen Daniek Krukkert en wist met een duidelijke 3-0 overwinning te winnen van haar jongere tegenstandster. De laatste wedstrijd moest de beslissing gaan brengen. Milenka Kiers vloog uit de startblokken en kwam op een 2-0 voorsprong en daarmee 1 game verwijderd van de team en wedstrijdoverwinning. Suzanne Peters wist zich echter knap terug te vechten in de wedstrijd en wist alsnog de zege veilig te stellen 3-2 voor Ede. De overwinning gaat daarmee naar Ede die derde positie op de ranglijst bezit. Zwolle staat op de vijfde plek.

1: Milja Dorenbos 3 – 0 Daniek Krukkert (PSA #326)

2: Suzanne Peters 3 – 2 Milenka Kiers

3: Paula van de Kamp 1 – 3 Brenda Sariowan

Victoria Rotterdam 3 – 11 MeerSquash Hoofddorp

Landskampioen Victoria Rotterdam ontving MeerSquash Hoofddorp. Beide ploegen met titelaspiraties en dat was duidelijk te merken aan beide opstellingen. De avond begon met Emme Lotte Boon van MeerSquash tegen Lianka Radzyminski. De twee speelsters hielden elkaar in een goed evenwicht, een vijfde game moet de beslissing gaan brengen. Radzyminski was degene die de zege veiligstelde door met 11-6 in de vijfde te winnen. Daarna was het de beurt aan de twee internationale topzussen. Tinne Gilis vs. Nele Gilis van te voren een wedstrijd waar vele naar uitkeken. Nele Gilis de oudere zus staat een aantal plaatsen hoger op de mondiale ranglijst en wist dit ook in te eind uitslag te bevestigen, de wedstrijd ging in een 11-4, 11-4, 11-3 naar Nele Gilis die daarmee de stand tussen beide ploegen gelijk wist te trekken. De laatste wedstrijd moest een beslissing gaan brengen. Milou van der Heijden bleek niet af te stoppen door Sanne Veldkamp, de Nederlands Kampioene won met overtuigende cijfers. MeerSquash pakt daarmee een belangrijke uitoverwinning in Victoria in de strijd om het kampioenschap. MeerSquash gaat nu aan kop, maar wordt gevolgd door Squash Utrecht die een wedstrijd minder heeft gespeeld.

1: Tinne Gilis (PSA #26) 0 – 3 Nele Gilis (PSA #18)

2: Sanne Veldkamp (PSA #103) 0 -3  Milou van der Heijden (PSA #31)

3: Lianka Radzyminski  3 –  2 Emme-Lotte Boon

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh