RIXAX Almere en DKTP.it Max pakken eerste overwinning

Almere en Beverwijk hebben gisteravond hun eerste overwinning in de DPD Eredivisie geboekt. Almere won het degradatie duel van Squash City. DKTP.it Max Beverwijk pakte een overtuigende overwinning in Drachten. De andere winnaars waren Coulisse/Twente en Victoria Rotterdam, wij wonnen van respectievelijk Labee/Group Ridderkerk en MeerSquash Hoofddorp.

Stand DPD Heren Eredivisie

Bekijk hier de huidige DPD Heren Eredivisie stand.

Ga naar Standen

CS Drachten/Froconsur 2 – 12 DKTP.it MAX Beverwijk

CS Drachten/Froconsur liep gisteravond op tegen een zware Nederlaag. DKTP.it Max Beverwijk wist hun eerste overwinning van het seizoen te boeken. Thijs Roukens de kopman van de Friezen wist Jens Schoor het nog knap lastig te maken. Roukens wist op een 2-1 voorsprong te komen maar Schoor wist zich oprijd te herstellen en wist in een spannende vijfde game met 14-12 de zege en teamzege veilig te stellen. De overige wedstrijden eindigde in 3-0 voor DKTP.it Max. Drachten zakt daarmee naar de derde positie op de ranglijst, Beverwijk maakt een sprong en staat nu vierde.

1: Thijs Roukens (PSA #364) 2 – 3 Jens Schoor

2: Norman Junge  0 – 3 Carsten Schoor

3: Derk Kuiper 0 – 3 Roberto Kalshoven

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman

Victoria Rotterdam 12 – 1 MeerSquash Hoofddorp

Landskampioen Victoria Rotterdam ontving MeerSquash Hoofddorp.In Rotterdam gingen de Hoofddorpse squashers met 12-1 onderuit tegen regerend landskampioen Victoria Rotterdam. Alleen de Engelse kopman Joe Lee pakte een game tegen de Fransman Sebastian Bonmalais. Bart Ravelli en Tim Weber verloren beiden in straight games tegen respectievelijk Joeri Hapers en Nederlands kampioen Piedro Schweertman. Victoria blijft daarmee in het kielzog van Coulisse/Twente met een 7 punten achterstand. MeerSquash Hoofddorp zakt naar de vijfde positie. 

1: Sebastian Bonmalais (PSA #71) 3 – 1 Joe Lee

2: Piedro Schweertman 3 – 0 Tim Weber

3:  Joeri Hapers (PSA #141) 3 – 0 Bart Ravelli

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

RIXAX Almere 11 – 3 Squash City Amsterdam

In Almere werd het eerste degradatieduel van dit seizoen gespeeld. In de openingswedstrijd van de avond bleek James Peach de sterkere speler, Marc ter Sluis wist goed tegenstand te bieden en kwam op een 2-1 voorsprong maar het verzet was toen op. In de tweede wedstrijd was het erop of eronder voor de Almeerse ploeg. Het was de 40 jarige Olli Tuominen, voormalig nummer 13 van de wereld die liet zien ook op een latere leeftijd sterk te kunnen spelen. Bernat Jaume moet het onderspit delven en verloor 3-0. De laatste wedstrijd van de avond ging eveneens naar Squash Almere. Francisco Oregon was net te sterk voor de Nederlander Roshan Bharos. Almere boekt daarmee hun eerste overwinning sinds hun terugkomst in de Eredivisie en staat nu op de zevende plaats. Voor SquashCity begint het seizoen na de overwinning in Beverwijk moeizaam en staan op de 8ste plaats.

1: Olli Tuominen  3- 0 Bernat Jaume (PSA #84)

2: Francisco Obregon 3 – 0 Roshan Bharos (PSA #123)

3: Marc ter Sluis (PSA # 2 – 3 James Peach (PSA #218)

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ellen Steenkist

Labee Group/Squash Ridderkerk – Coulisse/Twente

Labee Group Ridderkerk ontving de koploper Coulisse/Twente. Twente is dit seizoen nog ongeslagen en wist wederom de volle buit uit Ridderkerk mee te nemen. Patrick Rooney en Laurens Jan Anjema wisten beide met 3-0 te winnen van respectievelijk Carlos Cornes en Laurens Jan Anjema. Aditya Jagtap had meer moeite met zijn tegenstander Fabien Verseille. In een spannende en enerverende wedstrijd wist Jagtap de volledige buit veilig te stellen en won met 3-2.

1: Carlos Cornes (PSA #75) 0 – 3 Patrick Rooney (PSA #67)

2: Fabien Verseille (PSA #117) 2 – 3 Aditya Jagtap (PSA #72)

3: Rene Mijs 0 – 3 Laurens Jan Anjema

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh