Favorieten maken geen fout in DPD Eredivisie

De bovenste ploegen uit de DPD Eredivisie blijven winnen. MeerSquash Hoofddorp wist de topper van Labee/Group Ridderkerk winnen. De overige winnaars waren koploper Coulisse/Twente, CS Drachten/Froconsur en Victoria Rotterdam. Zij wonnen van SquashCity, Squash Almere en DKTP.it MAX.

Stand DPD Eredivisie

Bekijk hier de actuele stand van de DPD Heren Eredivisie.

Ga naar Stand

DKTP.it Max Beverwijk 5 – 9 Victoria Rotterdam

Het geluk is nog niet aan de zijde van DKTP.it Max Beverwijk. Thuis ging de Beverwijkse formatie onderuit tegen de Landskampioen Victoria. De openingswedstrijd was voor de Rotterdammers, Joris Wagenaar wist het Nederlands onderonsje te winnen van Roel Zwagerman. Iker Pajares wist de stand vervolgens weer gelijk te trekken door met dezelfde cijfers te winnen van Nederlands Kampioen Piedro Schweertman. In de laatste en beslissende wedstrijd ging het tussen Jens Schoor en Joeri Hapers. Schoor bracht zichzelf in een goede uitgangspositie met een 2-1 voorsprong. Beverwijk was daarmee dicht bij de eerste overwinning van het seizoen. Het was echter Hapers die zich op tijd herstelde e met 3-2 wist te winnen van Schoor. Victoria neemt de bonuspunten mee naar huis, DKTP.it Max Beverwijk wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen.

1: Iker Pajares (PSA #38) 3 – 0 Piedro Schweertman

2: Jens Schoor 2 – 3 Joeri Hapers (PSA #138)

3: Roel Zwagerman 0 – 3 Joris Wagenaar

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

Coulisse/Twente 12 – 0 Squash City Amsterdam

Coulisse/Twente beleefde een rustige avond in het oosten van ons land. Alle wedstrijden werden met klinkende cijfers afgerond. Laurens Jan Anjema en Dylan Bennett hadden de minste moeite met hun tegenstanders. Zij kwamen in actie tegen Curtis Malik en Tom Lucas. De spannendste wedstrijd van de avond was tussen Patrick Rooney en Roshan Bharos. Bharos wist de eerste twee games goed weerstand te bieden en had mogelijkheden tot meer. Toch ging de wedstrijd in 3-0 naar de Engelsman.

1: Patrick Rooney  (PSA #75) 3 – 0 Roshan Bharos (PSA #133)

2: Laurens Jan Anjema 3 – 0 Curtis Malik (PSA #208)

3: Dylan Bennett 3 – 0 Tom Lucas 

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

MeerSquash Hoofddorp 9 – 5 Labee Group/Squash Ridderkerk

De mannen van ‘MeerSquash hebben in de derde speelronde van de DPD Eredivisie een zwaarbevochten overwinning geboekt. In eigen huis werd Labee Group / Squash Ridderkerk met 9-5 verslagen. Bart Ravelli zette de Hoofddorpers op voorsprong door landgenoot Rene Mijs met 11-7, 11-8, 5-11, 6-11, 11-5 terug te wijzen. In een hoogstaand en aantrekkelijk duel stelde interim-kopman Jan van den Herrewegen vervolgens de zege veilig met een 12-10, 12-10, 13-11 overwinning op de hoger gerankte Peter Creed. De nederlaag van Tim Weber tegen Benjamin Aubert (6-11, 8-11, 2-11) kon de pret daarna niet meer drukken.

1: Jan van den Herrewegen (PSA #110) 3 -0  Peter Creed (PSA #68)

2: Tim Weber 0 – 3 Benjamin Aubert PSA #79)

3: Bart Ravelli 3 – 2 Rene Mijs

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ellen Steenkist

CS Drachten/Froconsur 12 – 1 RIXAX Squash Almere

CS Drachten/Froconsur speelde tegen de hekkensluiter Squash Almere. Concurrent Coulisse/Twente wist de volle buit te pakken tegen Amsterdam en dus was er noodzaak om hetzelfde aantal punten binnen te halen. In de openingswedstrijd wist Thijs Roukens met 3-1 te winnen van Ishmael Mubure. Dit bleek ook het enige punt wat Almere binnen zou slepen op de avond. De overige wedstrijden waren met 3-0 in het voordel van Drachten. Kandra won van debutant Nilo Vidal en Ben Coleman liet zich niet verrassen door Marc ter Sluis.

1: Raphael Kandra (PSA #30) 3 – 0 Nilo Vidal (PSA #269)

2: Ben Coleman (PSA #56) 3 – 0 Marc ter Sluis (PSA #325)

3: Thijs Roukens (PSA #378) 3 – 1 Ishmael Mubure

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Karel Huisman